Ką pirmiausiai skaitėte naujame žurnalo "Aukštaitiškas formatas" numeryje?

Dienos anekdotas

Ar žinote, kas yra futbolas? Tai toks keistas dalykas: 22 žmonės nerūko, negeria, rūpinasi savo sveikta ir nuolat sportuoja. O tūkstančiai kitų už juos geria, rūko, nesirūpina savo sveikata, nesportuoja ir dar pešasi tarpusavyje!

Komentaras

Merui - administratoriui: „Idomu, kad nėra reikalavimo anglų kalbai. Tai rodo siaurą vadovų požiūrį į Anykščių turizmą. Būtų gerai išgirsti vadovų komantarą."

Komentuoti
Lukas Biliūnas, Adas Gabrilavičius, Vytautas ir Algirdas Narbutai – profesionalūs virėjai, baro „Mandri puodai“ savininkai. Nuotr. iš „Facebook“-o

Anykščiuose, Kalno gatvėje įsikūrusio baro „Mandri puodai“ savininkai – keturi barzdoti profesionalūs virėjai. Algirdas Narbutas, Lukas Biliūnas ir Adas Gabrilavičius – buvę klasiokai, o Vytautas Narbutas – už juos kiek vyresnis.

 

Trečiaisiais gyvavimo metais „Mandri puodai“ nusprendė plėsti patalpas, atsirado jau ir samdomų darbuotojų, bet virtuvė griežtai liko bendrovės savininkų erdvė. Pats šnekiausias iš kompanijos A.Gabrilavičius „Anykštai“ sakė, kad jų bendrovėje nėra virtuvės šefo – visi keturi lygiaverčiai kūrėjai ir gamintojai.
Abu Narbutai ir A.Gabrilavičius ne vienerius metus praleido užsienyje, L.Biliūnas kurį laiką gyveno Vilniuje. Tačiau, visi grįžo į Anykščius. V.Narbutas ir A.Gabrilavičius prieš nuosavo verslo kūrimą padirbėjo SPA Vilnius Anykščiai virtuvėje.
„Anykštos“ kalbinti A.Gabrilavičius ir A.Narbutas dėstė, kad „Mandri puodai“ jiems leidžia išgyventi, bet ne praturtėti. „Žmonės eina. Plečiamės. Būna labai gerų dienų, būna prastesnių. Esminis nuosavo verslo privalumas – žinai, ką darysi rytoj“ – kalbėjo A.Gabrilavičius.
„Mandri puodai“ įsikūrę Kalitos kalno papėdėje, tačiau, pasak jo savininkų, slidininkų srautas nėra esminė baro klientūra. Į barą pavalgyti ar pavakaroti miesto svečiai užsuka, tačiau verslininkų veikla nėra orientuota tik į turistus. „Mandruose puoduose“ galima gauti burgerių, makaronų, sriubų. Į barą užbėga mokiniai, pietauti ateina skirtingų kartų anykštėnai. Burgeriai „Mandruose puoduose“ kainuoja 5-6, makaronai 4-5,5 euro.    
Pasak A.Gabrilavičiaus, Anykščiuose išgyvenimui reikia gerokai mažiau pinigų nei Vilniuje ar Kaune, jau nekalbant apie Norvegiją. Todėl ir negeneruojant didelių pajamų, Anykščiuose galima gerai jaustis.
Apie grįžimą į Lietuvą paklaustas A.Narbutas tikino, kad esminis skirtumas tarp gyvenimo svetimame ir savame krašte yra dvasinė būsena. „Nėra čia daug pinigų, bet Lietuva labiau prie širdies. Čia kitaip nei užsienyje. Tik čia savas jautiesi“ – dėstė anykštėnas.
Beje, A.Gabrilavičius aktyvus ir socialiniuose tinkluose. Vyras turi požiūrį apie mūsų mieste vykstančius procesus ir nebijo jo demonstruoti. „Nemėgstu nesąžiningų žmonių ir nebijau būti nepopuliarus“ – apie raišką socialiniuose tinkluose kalbėjo A.Gabrilavičius.
Narbutai ir L.Biliūnas augo beveik tame pačiame kieme. Jie yra ir antros eilės pusbroliai, ir antros kartos draugai. Beveik epinė „stadiono“ kvartalo draugų istorija, kai L.Biliūno tėtis Adomas, Narbutų tėtis Eugenijus ir Virgilijus Vaičiulis užaugo gretimuose namuose ir iki šiol, jau šešiasdešimt metų nei vienas nepakeitė gyvenamosios vietos. Tiesa, V.Vaičiulio sūnūs gimė gerokai anksčiau, nei vaikų susilaukė jo draugai Eugenijus ir Adomas. Algirdas Narbutas juokėsi, kad jis, jo vyresnysis brolis Vytautas bei kaimynas Lukas vaikystėje galvojo, kad draugauja su gerokai vyresniais Vaičiuliukais, bet pastarieji taip negalvojo.
Narbutų mama, mokytoja Raimonda Narbutienė „Anykštai“ sakė, kad jos vyresnysis sūnus Vytautas – savo profesijos fanatikas, o Algirdas nuėjo brolio pėdomis. „Džiaugiausi, kad vaikai grįžo. O, jog jie pradėjo kurti savo verslą, man buvo keista, bet dabar smagu“ – kalbėjo R.Narbutienė. Tiesa, ji aiškino, kad ir kai sūnūs emigravo – nesikrimto. „Patirtis, pasaulio pažinimas – labai svarbūs dalykai." – dėstė mokytoja. V.Narbutas pradžioje dirbo Šiaurės Airijoje, paskui restorano virtuvėje Osle, Norvegijoje. Į tą patį Oslo restoraną, kur dirbo brolis, praktikos atlikti vyko ir jaunesnysis Narbutas.      
L.Biliūnas su žmona gyvena tėvų namuose, jaunesnieji Narbutai nuomojasi butus. Tačiau, savaitgaliais visa „Mandrų puodų“ kompanija su žmonomis ir vaikais renkasi į  Janydžius.
Vytautas ir Adas turi po vieną atžalą, Lukas du vaikus. P. Raimonda šypsojosi, jog kai Janydžiuose savaitgaliais užklega mažieji, galima teigti, kad auga trečia draugų kartą.    

 

Vidmantas ŠMIGELSKAS
vidmantas.s@anyksta.lt

Palikite komentarą

0
Sąlygos ir terminai.
  • Patarimas

    Nuoroda

    Vyručiai ,dažniau tulika pavalykit .

    Prieš 2 dienas
  • Ona

    Nuoroda

    Mandriems Puodams dzin-koks aptarnavimas ar bare bardakas. Jie per daug mandri;) Maistas kaip maistas.bet visa kita jiems DZIN

    Prieš 4 dienas
  • Sbx

    Nuoroda

    Žemo lygio kaniūšnė, kainos kosminės, aplinka bardakas. Barmeno batai kaip autošaltkalvio, susreikšminimas bachuro nesvietnas, sniegas net nuo durų nenukastas. Greitai baigsis tas jūsų "ant bangos"

    Prieš 4 dienas
  • Pataisa

    Nuoroda

    Paskutiniam komentarui ,PRIVALO uždengti plaukus ,o ne turi.

    Prieš 6 dienas
  • San.gyd.

    Nuoroda

    O barzdas vyrukai turi uždengti tinkleliu ,gaminant ir aplamai dirbant su maistu,barzdos,plaukai turi būti surišti ir pridengti tinkliuku ,kad nerastu lankytojai kokio nors barzdos priedo .Skanaus ir sekmes.

    Prieš 6 dienas
  • lankytojas

    Nuoroda

    vaikinas, nešiojantis maistą nedidelio ūgio labai nemandagus ir visą laiką susiraukęs, net nejauku ko nors paklausti.būtina mokytis etiketo, kas kavinėje būtina.ir rokerių ir hipiš ir kituose maitinimo įstaigose turi būti estetika, švara ir žinoma žmonės turi saugiai jaustis.Dėja, šių dalykų trūkumas kol kas.

    Prieš savaitę
  • Nuoroda

    išvis makronu per metus gal už pora euru nupetku

    Prieš savaitę
  • Aušra

    Nuoroda

    Skanu, gamina puikiai, bet aplinka nekokia, nešvaru, o tai jau negerai. Kompanija na atrodo šauni, bet vienas jų, tai atrodo piktass ant viso pasaulio, dergia visus žmones, viešai reiškiasi kaip visų sričkų ekspertas ir pateikia savo nuomone kaip faktą, žemindamas kitus. Nors dar ir jų bare toli gražu iki aukšto lygio, bet susireikšminimas vaikino neišpasakytas. Turbūt kažkokie kompleksai.

    Prieš savaitę
  • Taigi

    Nuoroda

    "Makaronai 4-5,5 euro"? Kas ten per stebuklingi makaronai. Žinau tik vienus brangius makaronus, tai tie, kuriuos partijos, kandidatai per rinkimus rinkėjams ant ausų kabina.

    Prieš savaitę
  • pritariu

    Nuoroda

    Atvažiuokame ant Kalitos kalno, Valgyti normalu, bet aplinka NEPATENKINAMA.Ir dar teko keletą kartų valgyti vasarą , tai sėdi vyrai , keiksnojasi, Anykštietiška tarme garsiai per visą kiemą bandė prigerė alaus pasirodyti - kokie jie kieti.Tiesiog daugiau neisime vasarą, nes labai nesaugiai jaučiamės.Ir tas nesaugumas yra pas daugelį dėl klijentų vasaros/Tiesiog privalote samdyti apsaugą, jeigu tokius klientus vilioja Jūsų hamburgeriai ir alus arba patys pareikalauti tvarkos dėl kitų klijentų.

    Prieš savaitę
Įkelti daugiau