• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Sekmadienis, 11 gegužės, 2025
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
  • Lietuvos ir užsienio naujienos
    • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Gyvieji Anykščiai
  • Aukštaitiškas formatas
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
  • Anykšta TV
  • Veiklos Anykščiai
  • Ženklai ir žmonės
  • Premium Anykšta
  • Prenumerata
  • Skelbimai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
  • Lietuvos ir užsienio naujienos
    • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Gyvieji Anykščiai
  • Aukštaitiškas formatas
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
  • Anykšta TV
  • Veiklos Anykščiai
  • Ženklai ir žmonės
  • Premium Anykšta
  • Prenumerata
  • Skelbimai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

3 lengvi receptai savaitgaliui: svarbiausias ingredientas – duona

Pranešimas spaudai
2021-06-27
Naujienos
0
Dalintis FacebookDalintis Twitter

Duona ir kiti kepiniai sudaro didžiąją dalį lietuvių mitybos racione – beveik 40 proc. šalies gyventojų kepinius vartoja kasdien, rodo atliktas reprezentatyvus tyrimas. Ir nors duoną esame įpratę valgyti taip, kaip tai darė mūsų tėvai ir seneliai, modernios jos interpretacijos gali padėti atrasti naujus skonius ir nustebinti svečius. Išbandykite tris socialiniuose tinkluose išpopuliarėjusius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas – būtent duona.

 Pažvelkite į duoną nauju kampu

Duona ir kiti kepiniai yra vienas populiariausių produktų – tik 1 iš 10 lietuvių šviežią duoną ir bandeles vartoja rečiau nei kartą per savaitę arba jos nevalgo išvis, parodė „Lidl Lietuva“ užsakymu atliktas reprezentatyvus Lietuvos gyventojų tyrimas. Maždaug 2 iš 5 lietuvių šviežias bandeles, duoną ir kepinius vartoja kasdien, o kas trečias šalies gyventojas šiuos maisto produktus valgo 2-3 kartus per savaitę.

Nepaisant to, kad duona kasdien atsiduria ant mūsų stalo, su šiuo gerai pažįstamu gaminiu eksperimentuoti ryžtamės retai.

Įkvėpimo dar nematytų duonos interpretacijų ruošimui netrūksta įvairiuose socialiniuose tinkluose. Juose galima rasti daugybę iš duonos kepalų gaminamų receptų, puikiai tinkančių dalinimuisi Joninių vakarėlio metu. Šie patiekalai padės ne tik pasotinti gausiausią būrį svečių, bet ir nustebins dar nepatirtais skonių deriniais. Visų receptams reikalingų ingredientų įsigysite prekybos tinkle „Lidl“, kur duonos gaminiai yra kepami keturis kartus per dieną.

Itališka duona su šonine, sūriu ir „Ranch“ padažu

Jums reikės: 1 itališkos duonos (pvz. ciabatta), 4 gabalėlių keptos, smulkiai pjaustytos šoninės, 100 g čederio sūrio.

Padažui reikės: 2 šaukštų grietinės, krapų, petražolių, skiltelės česnako, druskos, pipirų, citrinų sulčių, 30 g tirpdyto sviesto.

Gaminame padažą: sumaišykite pirmuosius ingredientus, tuomet supilkite lydytą sviestą. Laukite, kol padažo prireiks gaminant patiekalą.

Paruošimo būdas: nepamirškite iškepti smulkiai pjaustytos šoninės, leiskite jai atvėsti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Supjaustykite duoną – įpjaukite kepalą iki pat apačios iš viršaus išilgai ir horizontaliai, tačiau įsitikinkite, kad kvadrato/rombo formos gabalėliai vis dar laikosi prie pagrindo. Tuomet atsargiai į tarpelius ir ant duonos viršaus supilkite padažą, tarpelius pripildykite ir sūriu, šonine,. Kepkite duoną 10-12 minučių. Patiekdami galite viršų apibarstyti petražolėmis. Skanaus!

Juoda duona su sūriu ir česnakiniu padažu

Jums reikės: 1 ovalios formos kepalo duonos (tinka ir juoda, ir šviesesnė), 250 g mocarelos sūrio (tinka ir kitoks sūris pagal skonį), 70 g ištirpdyto sviesto, 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, 3 skiltelių česnako, pusės galvos svogūno, 1 arbatinio šaukštelio garstyčių, 1 čili pipiro (jei nemėgstate aštriai, galima nedėti), petražolės, druskos, pipirų.

Paruošimo būdas: įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Dubenyje sumaišykite sviestą, alyvuogių aliejų, pjaustytą arba įspaustą česnaką, svogūną, garstyčias, petražolę, čili pipirą, pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų. Supjaustykite duoną – įpjaukite kepalą iki pat apačios iš viršaus išilgai ir horizontaliai, tačiau įsitikinkite, kad kvadrato/rombo formos gabalėliai vis dar laikosi prie pagrindo.

Tuomet su šaukštu užpilkite pagardintą sviestą ant duonos ir į atsiradusius tarpelius. Juos atsargiai pripildykite sūriu, kad duona išlaikytų savo formą. Suvyniokite visą duonos kepalą į aliuminio foliją ir kepkite orkaitėje 15-20 minučių. Praėjus laikui, išimkite duoną ir nuo viršaus nuimkite foliją, pašaukite duoną dar kelioms minutėms, kad viršus ir sūris apskrustų. Išimkite duoną ir patiekite ją ant medinės lentelės ar didelėje lėkštėje ir vaišinkite susirinkusius svečius. Skanaus!

Itališka duona su riešutų sviestu

Jums reikės: 1 itališkos duonos (pvz. ciabatta), 200 g lazdyno riešutų sviesto, cukraus pudros.

Paruošimo būdas: supjaustykite duoną – įpjaukite kepalą iki pat apačios iš viršaus išilgai ir horizontaliai, tačiau įsitikinkite, kad kvadrato/rombo formos gabalėliai vis dar laikosi prie pagrindo. Tuomet atsiradusius tarpelius atsargiai ištepkite riešutų sviestu. Suvyniokite visą kepalą į aliuminio foliją ir kepkite orkaitėje 10 minučių. Išėmus, leiskite jai kiek atvėsti, apibarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės gardžiu duonos desertu!

Reprezentatyvią apklausą apie lietuvių šviežios duonos, bandelių ir kepinių vartojimo įpročius 2021 m. gegužės mėn. „Lidl Lietuva“ užsakymu atliko „Norstat“. Jos metu buvo apklausta 950, 18-80 metų amžiaus, Lietuvos gyventojų.

Kitas įrašas

Kiek pamenu, Anykščiuose nebuvo Joninių

Panašūs straipsniai

Mirė Eugenijus Andriejauskas (papildyta informacija apie laidotuves)

2025-05-10
0

Eidamas 68-uosius, mirė verslininkas, "Anykščių kvarco" generalinis direktorius Eugenijus Andriejauskas.

E. Andriejauskas gimė 1957-ųjų liepos 11 dieną Anykščiuose. Mokėsi Anykščių Jono...

Tautodailininkas, skulptorius Aleksandras Tarabilda yra išdrožęs apie penkias dešimtis koplytstulpių, gavęs apdovanojimą už kryždirbystę.

Inkūnus papuoš žinomo skulptoriaus kurta Laisvės deivė

2025-05-10
5

Svėdasiškis tautodailininkas, medžio drožėjas, dailininkas, skulptorius Aleksandras Tarabilda iš medžio ketina išdrožti naują kūrinį, kuris papildys Inkūnuose esantį Atminimo skulptūrų...

Miesto parke labiausiai trūksta… parko

2025-05-10
15

„Parke trūksta parko“ - taip komentatorius sureagavo į Anykšta kvietimą diskusijai "Ko trūksta miesto parke?", - pastebėjo Anykščių miesto centro...

Ties Keblonimis automobilis užmušė žmogų

2025-05-10
13

Gegužės 8 dieną, apie 22.40 valandą, ties Keblonių kaimu, kelyje Anykščiai-Burbiškis-Rubikiai, vyras (gim. 2001 m., vairavo blaivus), vairuodamas automobilį „Audi...

Anykšta TV:

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite:

Naujienos

Mirė Eugenijus Andriejauskas (papildyta informacija apie laidotuves)
Inkūnus papuoš žinomo skulptoriaus kurta Laisvės deivė
Miesto parke labiausiai trūksta… parko
Ties Keblonimis automobilis užmušė žmogų
Anykščiuose siūlo atsisakyti kičo
Šį šeštadienį į Anykščius užsuks „Moterų ralio” dalyvės

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Gegužės 9 dienos apskrities įvykių apžvalga
Gegužės 8 dienos apskrities įvykių apžvalga
Gegužės 7 dienos apskrities įvykių apžvalga
Gegužės 6 dienos apskrities įvykių apžvalga
Gegužės 5 dienos apskrities įvykių apžvalga
Gegužės 4 dienos apskrities įvykių apžvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

Lietuva kuria atsiskaitymo kortele be interneto sistemą krizės atveju
A. Veryga: vėl balsuojant dėl A. Dudėno, „valstiečiai“ išliktų nuoseklūs
Nuo mokyklų iki parduotuvių kasų: šiandien prasideda pavasarinė „Maisto banko“ akcija
Pasaulio lyderiai sveikina naująjį popiežių Leoną XIV
Lietuviai ir toliau labiausiai pasitiki ugniagesiais
Amerikiečių kardinolas Robertas Francis Prevostas išrinktas popiežiumi Leonu XIV

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

skelbimas žiūrėk

skelbimas žiūrėk

Apklausa

Ar nereikėtų vėl pradėti daugiabučių šildymo sezono?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

PRENUMERATA

PRENUMERATA

Jaros prekyba

Jaros prekyba

Anyksciu baldai

Anyksciu baldai

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Husquarna atsinaujinkite

Husquarna atsinaujinkite

Baneris bulves

Baneris bulves

800x800_AGROBITE_LT

800x800_AGROBITE_LT

AKC BANERIS

AKC BANERIS

AMC baneris

AMC baneris

Anyksciu vandenys_ logotipas

Anyksciu vandenys_ logotipas

baseino bangenis stovykla

baseino bangenis stovykla

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Projektą „Legenda: gyvieji Anykščiai – 2025“

10 000 Eur iš dalies finansuoja

Medijų rėmimo fondas.

anykta.lt logo
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
  • Lietuvos ir užsienio naujienos
    • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Gyvieji Anykščiai
  • Aukštaitiškas formatas
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
  • Anykšta TV
  • Veiklos Anykščiai
  • Ženklai ir žmonės
  • Premium Anykšta
  • Prenumerata
  • Skelbimai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In