• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Sekmadienis, 6 liepos, 2025
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

3 lengvi receptai savaitgaliui: svarbiausias ingredientas – duona

Pranešimas spaudai
2021-06-27
Naujienos
0
Dalintis FacebookDalintis Twitter

Duona ir kiti kepiniai sudaro didžiąją dalį lietuvių mitybos racione – beveik 40 proc. šalies gyventojų kepinius vartoja kasdien, rodo atliktas reprezentatyvus tyrimas. Ir nors duoną esame įpratę valgyti taip, kaip tai darė mūsų tėvai ir seneliai, modernios jos interpretacijos gali padėti atrasti naujus skonius ir nustebinti svečius. Išbandykite tris socialiniuose tinkluose išpopuliarėjusius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas – būtent duona.

 Pažvelkite į duoną nauju kampu

Duona ir kiti kepiniai yra vienas populiariausių produktų – tik 1 iš 10 lietuvių šviežią duoną ir bandeles vartoja rečiau nei kartą per savaitę arba jos nevalgo išvis, parodė „Lidl Lietuva“ užsakymu atliktas reprezentatyvus Lietuvos gyventojų tyrimas. Maždaug 2 iš 5 lietuvių šviežias bandeles, duoną ir kepinius vartoja kasdien, o kas trečias šalies gyventojas šiuos maisto produktus valgo 2-3 kartus per savaitę.

Nepaisant to, kad duona kasdien atsiduria ant mūsų stalo, su šiuo gerai pažįstamu gaminiu eksperimentuoti ryžtamės retai.

Įkvėpimo dar nematytų duonos interpretacijų ruošimui netrūksta įvairiuose socialiniuose tinkluose. Juose galima rasti daugybę iš duonos kepalų gaminamų receptų, puikiai tinkančių dalinimuisi Joninių vakarėlio metu. Šie patiekalai padės ne tik pasotinti gausiausią būrį svečių, bet ir nustebins dar nepatirtais skonių deriniais. Visų receptams reikalingų ingredientų įsigysite prekybos tinkle „Lidl“, kur duonos gaminiai yra kepami keturis kartus per dieną.

Itališka duona su šonine, sūriu ir „Ranch“ padažu

Jums reikės: 1 itališkos duonos (pvz. ciabatta), 4 gabalėlių keptos, smulkiai pjaustytos šoninės, 100 g čederio sūrio.

Padažui reikės: 2 šaukštų grietinės, krapų, petražolių, skiltelės česnako, druskos, pipirų, citrinų sulčių, 30 g tirpdyto sviesto.

Gaminame padažą: sumaišykite pirmuosius ingredientus, tuomet supilkite lydytą sviestą. Laukite, kol padažo prireiks gaminant patiekalą.

Paruošimo būdas: nepamirškite iškepti smulkiai pjaustytos šoninės, leiskite jai atvėsti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Supjaustykite duoną – įpjaukite kepalą iki pat apačios iš viršaus išilgai ir horizontaliai, tačiau įsitikinkite, kad kvadrato/rombo formos gabalėliai vis dar laikosi prie pagrindo. Tuomet atsargiai į tarpelius ir ant duonos viršaus supilkite padažą, tarpelius pripildykite ir sūriu, šonine,. Kepkite duoną 10-12 minučių. Patiekdami galite viršų apibarstyti petražolėmis. Skanaus!

Juoda duona su sūriu ir česnakiniu padažu

Jums reikės: 1 ovalios formos kepalo duonos (tinka ir juoda, ir šviesesnė), 250 g mocarelos sūrio (tinka ir kitoks sūris pagal skonį), 70 g ištirpdyto sviesto, 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, 3 skiltelių česnako, pusės galvos svogūno, 1 arbatinio šaukštelio garstyčių, 1 čili pipiro (jei nemėgstate aštriai, galima nedėti), petražolės, druskos, pipirų.

Paruošimo būdas: įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Dubenyje sumaišykite sviestą, alyvuogių aliejų, pjaustytą arba įspaustą česnaką, svogūną, garstyčias, petražolę, čili pipirą, pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų. Supjaustykite duoną – įpjaukite kepalą iki pat apačios iš viršaus išilgai ir horizontaliai, tačiau įsitikinkite, kad kvadrato/rombo formos gabalėliai vis dar laikosi prie pagrindo.

Tuomet su šaukštu užpilkite pagardintą sviestą ant duonos ir į atsiradusius tarpelius. Juos atsargiai pripildykite sūriu, kad duona išlaikytų savo formą. Suvyniokite visą duonos kepalą į aliuminio foliją ir kepkite orkaitėje 15-20 minučių. Praėjus laikui, išimkite duoną ir nuo viršaus nuimkite foliją, pašaukite duoną dar kelioms minutėms, kad viršus ir sūris apskrustų. Išimkite duoną ir patiekite ją ant medinės lentelės ar didelėje lėkštėje ir vaišinkite susirinkusius svečius. Skanaus!

Itališka duona su riešutų sviestu

Jums reikės: 1 itališkos duonos (pvz. ciabatta), 200 g lazdyno riešutų sviesto, cukraus pudros.

Paruošimo būdas: supjaustykite duoną – įpjaukite kepalą iki pat apačios iš viršaus išilgai ir horizontaliai, tačiau įsitikinkite, kad kvadrato/rombo formos gabalėliai vis dar laikosi prie pagrindo. Tuomet atsiradusius tarpelius atsargiai ištepkite riešutų sviestu. Suvyniokite visą kepalą į aliuminio foliją ir kepkite orkaitėje 10 minučių. Išėmus, leiskite jai kiek atvėsti, apibarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės gardžiu duonos desertu!

Reprezentatyvią apklausą apie lietuvių šviežios duonos, bandelių ir kepinių vartojimo įpročius 2021 m. gegužės mėn. „Lidl Lietuva“ užsakymu atliko „Norstat“. Jos metu buvo apklausta 950, 18-80 metų amžiaus, Lietuvos gyventojų.

Kitas įrašas

Kiek pamenu, Anykščiuose nebuvo Joninių

Panašūs straipsniai

Prie paminklo Laisvei  ištikimybę Lietuvai prisiekė dešimtys šaulių

2025-07-06
5

Liepos 6 – ąją, minint 772 – ąsias Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo metines, į valstybės vėliavos pakėlimo ceremoniją  Anykščiuose,  A....

Anykščių rajono savivaldybės ligoninė į aukštesnio lygio ligonines neskuba išvežti ir širdininkų.

Ligonių pervežimu rūpinasi… redaktorė

2025-07-06
21

Praėjusį penktadienį, birželio 27-ąją, į „Anykštos“ redakciją kreipėsi klinikinę mirtį patyrusio, Anykščių rajono savivaldybės ligoninės reanimacijoje gulinčio, Aleksandro Zelevo artimieji....

Mirštamumas nuo kraujotakos ligų Lietuvoje mažėja

2025-07-06
2

Higienos instituto duomenimis, pernai Lietuvoje mirė 37 tūkstančiai 453 žmonės. Tai – 488 asmenimis daugiau negu 2023 metais. Nors pagrindine...

Apie giltinę prie ligoninės (Rievės. 2025-07-04)

2025-07-06
23

Ir visgi Anykščių ligoninę reikia uždaryti. Visų gyvųjų labui. Taip visiems bus geriau. Ir Anykščių rajono merui Kęstučiui Tubiui, ir...

Anykšta TV:

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite:

Naujienos

Prie paminklo Laisvei  ištikimybę Lietuvai prisiekė dešimtys šaulių
Ligonių pervežimu rūpinasi… redaktorė
Mirštamumas nuo kraujotakos ligų Lietuvoje mažėja
Apie giltinę prie ligoninės (Rievės. 2025-07-04)
Kontrolieriai nustatė, kad Anykščių savivaldybės biudžeto deficitas 3 milijonais viršija leistiną ribą
Šventosios upės slėnis Anykščiuose laukia atnaujinimo

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Liepos 5 dienos apskrities įvykių apžvalga
Liepos 4 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Liepos 3 dienos apskrities įvykių apžvalga
Liepos 2 dienos apskrities įvykių apžvalga
Liepos 1 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 30 dienos apskrities įvykių apžvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

Lietuvoje švenčiama Valstybės diena, tradiciškai visoje šalyje skambės „Tautiška giesmė“
Kainos Baltijos šalių mažmeninėje degalų rinkoje skirtingai keitėsi ir pastarąją savaitę
Seimo narys T. Tomilinas COSAC pirmininkų susitikime: už spartesnę ES plėtrą ir tvirtą paramą Ukrainai
Rusija įvykdė didžiausią per visą karą ataką prieš Ukrainą
Geografijos egzaminą jau išlaikė 8,3 proc. vienuoliktokų, fizikos – apie 6 proc. visų laikiusiųjų
Gyventojai labiausiai pasitiki ugniagesiais, pasitikėjimą susigrąžino kariuomenė

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

skelbimas žiūrėk

skelbimas žiūrėk

Apklausa

Ką pirmiausiai skaitėte naujame žurnalo „Aukštaitiškas formatas“ numeryje?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

PRENUMERATA

PRENUMERATA

Jaros prekyba

Jaros prekyba

Anyksciu baldai

Anyksciu baldai

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

anyksta 300×250

anyksta 300×250

Husquarna atsinaujinkite

Husquarna atsinaujinkite

800x800_AGROBITE_LT

800x800_AGROBITE_LT

AKC BANERIS

AKC BANERIS

AMC baneris

AMC baneris

Anyksciu vandenys_ logotipas

Anyksciu vandenys_ logotipas

baseino bangenis stovykla

baseino bangenis stovykla

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Projektą „Legenda: gyvieji Anykščiai – 2025“

10 000 Eur iš dalies finansuoja

Medijų rėmimo fondas.

anykta.lt logo
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In