• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Trečiadienis, 18 birželio, 2025
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

Desertai ant grilio – misija įmanoma: receptai, tapsiantys tikru vasaros hitu

Pranešimas spaudai
2021-07-04
Naujienos
0
Dalintis FacebookDalintis Twitter

Ant grilio kepama, žuvis, daržovės, sūriai, grybai, juo labiau mėsa tikriausiai nieko nestebina, tačiau taip pat sėkmingai ant žarijų galima gaminti ir desertus. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, sako, kad ant grilio kepami desertai vis labiau populiarėja, o žmonės kepsninėse kepa ne tik vaisius, bet ir pyragus ar netgi šakočius.

Pasigaminti nesudėtinga

„Grilis – neatsiejamas šiltojo sezono akcentas, o jo kultūrai Lietuvoje sparčiai populiarėjant, parduotuvėse plečiasi ir ant grilio gaminamų patiekalų asortimentas. Pastebime, kad tokie produktai šiltomis vasaros dienomis dažnai atsiduria pirkėjų krepšeliuose. Anksčiau kepsninėse įprasta buvo kepti mėsą, bet dabar lietuviai dažnai renkasi ant grilio kepti daržovių vėrinukus ar vaisius, pavyzdžiui, melionus, kurių šviežias derlius jau pasiekė parduotuves iš Uzbekistano. Pastaruoju metu matoma ir dar viena tendencija – kepsninėje kepami desertai“, – teigia T. Lauvray.

Nors iš pirmo žvilgsnio galėtų pasirodyti, kad ant grilio pagaminti desertus reikia daug išmonės, laiko ir kantrybės, anot eksperto, tokia nuomonė yra klaidinga. T. Lauvray teigimu, yra daugybė paprastų ir nesunkiai pagaminamų receptų, kurie nustebins ne tik savo skoniu, bet ir greitais bei paprastais pagaminimo būdais.

„Vienas paprasčiausių desertų – medumi, cukrumi, agavų arba klevų sirupu glazūruoti ir ant grilio pakepti vaisiai. Juos galima patiekti su ledais, plakta grietinėle arba maskarponės sūriu. Taip pat kepsninėje galima kepti ir saldžias picas, pavyzdžiui, su riešutiniu kremu, bananais ar kitais mėgstamais vaisiais. Dar vienas populiarus patiekalas – įvairiausi grilyje kepti pyragai: juos galite įdaryti uogomis, obuoliais, kitais vaisiais, o tokiu būdu iškeptas pyragas įgaus pikantiško dūmo skonio. Kepsninėje taip pat iškepti galima ir keksus arba saldžias duonas, pudingus“, – pasakoja prekybos tinklo konditerijos ekspertas.

Svarbiausia – tinkama temperatūra

Kaip teigia ekspertas, dar viena ypatingu skoniu pasižyminčių grilyje keptų desertų paslaptis – tinkamas temperatūros pasirinkimas. Jeigu kepate vaisius, į temperatūrą didelio dėmesio galite nekreipti, svarbiausia, kad liepsna nebūtų per stipri. Jiems gražiai karamelizuotis kartais užtenka ir 5–7 minučių. Tuo tarpu grilyje kepant pyragus temperatūrą stebėti patartina. Optimaliausia temperatūra – 170–180 laipsnių, tokioje temperatūroje pyragas turėtų kepti apie 40–50 minučių.

Kepsninėje kepant pyragus, keksus, saldžias duonas ar kitus desertus, ekspertas siūlo rinktis formas ar skardas, pagamintas iš aliuminio ar nerūdijančio plieno. Stikliniai ar keramikiniai indai labiau tinka orkaitėms.

„Kepsninėje kepant pyragus taip pat patarčiau jos dažnai neatidarinėti. Mat kiekvieną kartą, atidarius kepsninę, iš jos išeina dalis šilumos, todėl norint, kad desertas iškeptų tolygiai, geriausia yra kaip įmanoma mažiau ją varstyti“, – teigia T. Lauvray. Pyragų nereikėtų kepti ir ant tiesioginės ugnies. Be to, norint, kad viršus nesudegtų, geriausia jį būtų apdengti folija. Kepimui einant į pabaigą ją galima nuimti ir leisti viršui kiek apskrusti. Tiesa, prieš patiekiant ką tik iš kepsninės ištrauktus desertus, reikia jiems leisti atvėsti. Iš karto pjaunant ir į lėkštes dedant pyragus jie gali subyrėti.

T. Lauvray rekomenduoja desertus kepsninėje pasigaminti patiems ir siūlo kelis itin paprastus receptus.

Grilyje kepti bananai su ledais

Jums reikės:

4 bananų

4 šaukštų sviesto

Mėgstamų ledų

Šlakelio šokolado sirupo

Plaktos grietinėlės

Pagaminimas:

Pirmiausia išilgai perpjaukite bananus ir iki vidutinės ugnies įkaitinkite grilį. Tuomet bananus patepkite sviestu ir dėkite ant įkaitintų grilio grotelių. Juos pakepkite apie 2 minutes iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus. Galiausia dėkite bananus į dubenį, uždėkite mėgstamų ledų ir viską apšlakstykite šokoladiniu sirupu. Papuoškite plakta grietinėle.

Duonos ir persikų pudingas

Jums reikės:

4 didelių kiaušinių trynių

1 puodelio pieno

1/3 puodelio cukraus

1/4 puodelio maskarponės sūrio

1/2 šaukštelio malto cinamono

2 vidutinių perpus perpjautų persikų

1 šaukšto ištirpinto sviesto

4 perpus perpjautų brioche arba kitų mėgstamų bandelių

2 šaukštų rudojo cukraus

1/2 puodelio karamelinio sirupo

Plaktos grietinėlės

Pagaminimas:

Nedideliame inde iki vientisos masės išplakite kiaušinių trynius, pieną, cukrų, maskarponės sūrį ir cinamoną. Persikus aptepkite sviestu. Ant įkaitinto grilio iš abiejų pusių po kelias minutes juos pakepkite, kol gražiai apskrus. Tuomet lygiai taip pat apkepkite ir supjaustytas bandeles. Kai ingredientai baigs kepti, leiskite jiems kelias minutes pravėsti ir tuomet supjaustykite nedideliais kubeliais. Tuomet dubenyje sumaišykite persikus ir rudąjį cukrų, įmaišykite duonos kubelius. Gautą masę išdėliokite į nedidelius kepimo indelius ir gausiai ją apliekite kiaušinių, maskarponės, cinamono, pieno ir cukraus kremu. Galiausiai iki 160 laipsnių įkaitinkite grilį ir viską kepkite apie 12-15 min. Prieš patiekdami pudingą atvėsinkite ir patiekite su plakta grietinėle bei karameliniu sirupu. Skanaus!

Kitas įrašas

Kas mes čia, Baltarusija?

Panašūs straipsniai

Meras ketvirtadienį Seime dalyvaus spaudos konferencijoje, savivaldybė apie tai nutyli

2025-06-18
1

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga praneša, kad birželio 19 dieną, ketvirtadienį, 9.30 val. Seimo spaudos konferencijų salėje vyks spaudos konferencija,...

Kodėl Anykščiuose nevaikštinėja prekeiviai su čeburekais?

2025-06-18
3

„Anykštos“ feisbuko paskyroje skaitytojai kviečiami atsakyti į klausimą: kaip manote, kodėl kurortiniuose Anykščiuose, kaip pajūryje, nevaikštinėja prekiautojai su krepšiais, siūlydami...

Degė vaikus vežęs autobusas. Mokytoja dėkoja policininkams

2025-06-18
1

Utenos vyriausiojo policijos komisariato feisbuke įdėta padėka policijos pareigūnams ir tuo pačiu pranešta apie vaikus vežusio autobuso gaisrą.
„Pradinio ugdymo mokytojos...

Svėdasų biblioteka kviečia skaitytojus atnešti lubinų

2025-06-18
1

Svėdasų biblioteka prisideda prie jau ne pirmus metus aplinkosaugininkų organizuojamos akcijos „Mėlynoji lubinų banga“, kuri siekia atkreipti dėmesį į invazinių...

Anykšta TV:

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite:

Naujienos

Meras ketvirtadienį Seime dalyvaus spaudos konferencijoje, savivaldybė apie tai nutyli
Kodėl Anykščiuose nevaikštinėja prekeiviai su čeburekais?
Degė vaikus vežęs autobusas. Mokytoja dėkoja policininkams
Svėdasų biblioteka kviečia skaitytojus atnešti lubinų
Apvogta Anykščių dekanatui priklausanti bažnyčia
Kokius tyrimus skiria šeimos gydytojas ir kada jie nemokami?

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Birželio 17 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 16 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 15 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 14 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 13 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 12 dienos apskrities įvykių apžvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

Gaminantiems vartotojams siūloma įvesti papildomą dedamąją arba nustatyti elektros supirkimo kainą
KT: reikalavimas už pašalpą dalyvauti visuomenei naudingoje veikloje neprieštarauja Konstitucijai
Jaunieji ūkininkai teigia nepalaikantys ketvirtadienį prie Seimo planuojamo protesto
Dėl Vilniuje klaidžiojusio rudojo lokio Seimo Aplinkos apsaugos komitetas rengia neeilinį posėdį
Seimas priėmė dalį mokesčių pakeitimų, likusieji – ketvirtadienį
Nealkoholiniai saldinti gėrimai nuo sausio bus apmokestinami

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

skelbimas žiūrėk

skelbimas žiūrėk

Apklausa

Kokios spalvos drabužius dažniausiai dėvite?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

PRENUMERATA

PRENUMERATA

Jaros prekyba

Jaros prekyba

Anyksciu baldai

Anyksciu baldai

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

anyksta 300×250

anyksta 300×250

Husquarna atsinaujinkite

Husquarna atsinaujinkite

800x800_AGROBITE_LT

800x800_AGROBITE_LT

AKC BANERIS

AKC BANERIS

AMC baneris

AMC baneris

Anyksciu vandenys_ logotipas

Anyksciu vandenys_ logotipas

baseino bangenis stovykla

baseino bangenis stovykla

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Projektą „Legenda: gyvieji Anykščiai – 2025“

10 000 Eur iš dalies finansuoja

Medijų rėmimo fondas.

anykta.lt logo
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In