• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Trečiadienis, 2 liepos, 2025
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

RECEPTAI

ANYKŠTA
2007-07-11
Receptai
0
Dalintis FacebookDalintis Twitter

AŠTRŪS SŪDYTI AGURKAI

10 kg mažų kietų agurkų, 1-2 šviežios aitriosios paprikos (apie 20 g), česnako, krieno šaknis (apie 50 g), ryšelis peletrūnų lapelių (apie 50 g), ryšelis krapų šakelių (apie 30 g), šaukštelis džiovintų mairūnų.

Sūdymas: 81 vandens reikės 500 g druskos.

Agurkus nuplaukite ir sudėkite į sūdyti tinkamą indą. Dedami sluoksniuokite su prieskoniais. Prieskonius dėkite ant dugno, per vidurį ir ant viršaus. Užpilkite paruoštu sūrymu, paslėkite.

MARINUOTOS KOPŪSTŲ SALOTOS

1 kg baltagūžio kopūsto, 2 saldžiosios paprikos, 2 morkos, 2 svogūnai, 100 g baltųjų šaknų (petražolių, salierų ir pastarnokų), 50 g žalumynų (petražolių, salierų lapų, krapų ir kalendrų).

Marinavimas: 250 ml aliejaus, 200 ml 6 proc. acto, kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirnelių, cukraus, 50 g druskos.

Kopūstą, morkas ir paprikas supjaustykite šiaudeliais, svogūnus – žiedeliais, žalumynus – nedideliais gabalėliais. Šaknis smulkiai sutarkuokite. Visas daržoves berkite į emaliuotą indą ir gerai išmaišykite. Ant stiklainių dugno pilkite aliejaus ir acto, berkite po 2-3 juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelius, cukraus ir druskos. Tuomet talpiai pridėkite paruoštų daržovių, pridenkite dangteliais ir pasterizuokite: ½1 stiklainius -45 minutes, 11 – 65 minutes.

,,RUDENS" SALOTOS

Keturiems 21 stiklainiams reikės: 400 g baklažanų, 200 g cukinijų, 200 g pankolių, 200 g raudonųjų svogūnų, 100 g mažų pomidoriukų, 100 g nedidelių grybų ar pievagrybių, raudonos ir geltonos saldžiosios paprikos, 6 skiltelių česnakų.

Marinavimas: po 400 ml vandens ir baltojo vyno acto, 7 šaukštai alyvuogių aliejaus, 8 laurų lapeliai, po 8 rozmarinų ir čiobrelių šakeles, 16 juodųjų pipirų žirnelių, 175 g druskos.

Salotas pradėkite gaminti iš vakaro. Baklažanus ir cukiniją supjaustykite storais gabalėliais, pankolius ir svogūnus – į 8 dalis, paprikas – 5 cm dydžio gabalėliais. Šias daržoves sudėkite į nemetalinį indą ir pasūdykite.

Užpilkite 1,75 1 vandens, uždenkite ir paslėkite. Palikite per naktį. Kitą dieną nupilkite vandenį, daržoves perplaukite šaltu vandeniu, išdėliokite ant švaraus rankšluosčio ir 3 valandoms palikite džiūti. Paskui jas sudėkite atgal į indą, dėkite smulkintus česnakus, pomidoriukus, grybus ir pilkite aliejų. Užvirkite vandenį, pilkite i jį 300 ml acto. Į sterilius stiklainius pilkite po šlakelį likusio acto, dėkite po rozmarino ir čiobrelio šakelę, lauro lapelį. Tada talpiai susluoksniuokite daržoves. Tarp sluoksnių berkite likusias žoleles, pipirus, pilkite marinato ir uždarykite. Laikykite sausoje vėsioje vietoje. Galite skanauti jau po mėnesio. Laikykite ne ilgiau kaip 6 mėnesius.

GARDŽIOJI TYRĖ

2 kg prinokusių pomidorų, 1 kg baklažanų, 1 kg morkų, 1 kg raudonų saldžiųjų paprikų, 1/2 kg salierų, stiklinė aliejaus, druskos.

Visas daržoves nuplaukite. Pomidorus, baklažanus ir paprikas sumalkite, morkas ir salierus sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite, pilkite aliejų, sūdykite ir pastatykite virti ant silpnos ugnies. Virkite tol, kol bus vientisa tyrė. Ją išpilstykite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite metaliniais dangteliais.

Kitas įrašas
Mero patarėjai Virgilijus Milaknis (centre) ir Sergejus Jovaiša (pirmas iš dešinės) aplankė žygio dalyvius, bet maišų su šiukšlėmis nešti nepadėjo.

Liepė nekelti bangų

Panašūs straipsniai

bandymas

2008-11-19
0

asdfgfgdfhg fhgdfgag
fhgdfgag
fhgdfgag
fhgdfgag
fhgdfgag
fhgdfgag
fhgdfgag
fhgdfgag
fhgdfgag
fhgdfgag
fhgdfgag
fhgdfgag
fhgdfgag
fhgdfgag
fhgdfgag
fhgdfgag
fhgdfgag
fhgdfgag

Kopūstų kotletai

2008-04-14
1

Kopūstų kotletai

Nedidelė galva kopūsto
2 kiaušiniai
0,5 stukinės manų kruopų
2-3 v.šaukštai miltų
1 svogūnas
1-2 skiltelės česnako

Kepti žiediniai kopūstai su mėtų padažu

2008-04-14
1

Mėtų padažą galite paruošti kur kas aštresnį, jei į jį įmaišysite rankiniu presu sutrintą vieną česnako skiltelę. Taip pat pikantiško...

Šaldyti jogurto putėsiai

2008-01-23
1

Ingredientai: 360 ml jogurto, 3 šaukšteliai želatinos, 1 kiaušinis, 200 g išvirto vanilinio pudingo, 200 ml 36% riebumo grietinės, 1 šaukštelis tarkuotos citrinų žievelės, papuošimui vaisių ar...

Anykšta TV:

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite:

Naujienos

„Seilės” ant augalų – išmani slėptuvė
Dėl lankytinų vietų pavadinimų pokyčių šaukiamas Turizmo komisijos posėdis, siūloma pervadinti Traupio botanikos sodą
Į Brazyliją – kitas kelias
Svėdasų seniūnijoje suniokotas koplytstulpis
Paroda fotomenininkės 100-mečiui „Tarp objektyvo ir rašto: Onos Pajedaitės pasauliai“
Gyventojai sunerimę, kad po kaimo turizmo sodybos priedanga gali būti statomas didelio pajėgumo mėsos perdirbimo cechas

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Liepos 1 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 30 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 29 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 28 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 27 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 26 dienos Utenos apkrities įvykių apžvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

Ministerija ieškos galimybių prioritetine tvarka onkologiniams ligoniams teikti pavėžėjimo paslaugas
KAM planuoja pastatyti keturias tipines kuopavietes savanorių pajėgoms
Vilniuje rengiama akcija kvies pažvelgti į nepažįstamojo akis
Nepriklausomi elektros tiekėjai sąskaitose turi skelbti ir pigesnius planus
Nacionalinių architektūros apdovanojimų pagrindinį prizą pelnė „Stasys Museum“
Seimas nustatė, kaip bus atlyginama meškų padaryta žala bitynų, ūkinių gyvūnų savininkams

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

skelbimas žiūrėk

skelbimas žiūrėk

Apklausa

Ką pirmiausiai skaitėte naujame žurnalo „Aukštaitiškas formatas“ numeryje?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

PRENUMERATA

PRENUMERATA

Jaros prekyba

Jaros prekyba

Anyksciu baldai

Anyksciu baldai

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

anyksta 300×250

anyksta 300×250

Husquarna atsinaujinkite

Husquarna atsinaujinkite

800x800_AGROBITE_LT

800x800_AGROBITE_LT

AKC BANERIS

AKC BANERIS

AMC baneris

AMC baneris

Anyksciu vandenys_ logotipas

Anyksciu vandenys_ logotipas

baseino bangenis stovykla

baseino bangenis stovykla

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Projektą „Legenda: gyvieji Anykščiai – 2025“

10 000 Eur iš dalies finansuoja

Medijų rėmimo fondas.

anykta.lt logo
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In