• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Trečiadienis, 18 birželio, 2025
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

Derliaus gėrybėmis besimėgaujant: 3 lengvai paruošiamų patiekalų receptai

Pranešimas spaudai
2020-09-05
Naujienos
1
Dalintis FacebookDalintis Twitter

Rugsėjo pradžia – puikus metas mėgautis šviežio derliaus skanėstais: šviežiomis daržovėmis, vaisiais ir uogomis. Nors, atrodo, užaugome jusdami saldžių lietuviškų pomidorų, traškių agurkų ar šviežutėlių bulvių skonį, jei idėjų pritrūktų, „Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė siūlo išmėginti keletą nesudėtingų, bet skanių patiekalų receptų.

 „Pomidorai yra tikras vasaros pabaigos ir prasidedančio rudens simbolis. Visos jų rūšys ir spalvos vilioja ruošti gaivias salotas, kepti brusketas, o vieną kitą vaisių užkonservuoti žiemai. Nors mūsų parduotuvėse šviežių, lietuviškų pomidorų galima įsigyti nepriklausomai nuo sezono visus metus kasdien. Pasitelkus šviesos kultūrą, jie auginami Kietaviškių kaime, didžiausiame šiltnamių komplekse Baltijos šalyse“, – sako Brigita Baratinskaitė, prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos departamento direktorė.

Kišas su varške, špinatais ir pomidorais

Būtent „Kietaviškių“ pomidorai (reikės 2 vnt.) puikiai tiks vasariškam kišui su varške, špinatais ir pomidorais. Kiti ingredientai, kurių reikės įdarui: 180 g varškės, pakelio kietojo sūrio, 5 kiaušinių, 200 ml grietinėlės, druskos, pipirų, 70 g špinatų.

Tešlai paruošti prireiks: 210 g miltų, 20 g cukraus, žiupsnio druskos, 115 g šalto sviesto, 60 ml šalto vandens.

„Miltus sumaišykite su druska ir cukrumi. Į mišinį sudėkite šaltą, nedideliais gabalėliais supjaustytą sviestą. Trinkite viską tol, kol pasidarys trupiniai. Tuomet po truputį pilkite šaltą vandenį, masę minkykite rankomis, kol ji taps vientisa. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandžiui šaldytuve – pasakoja B. Baratinskaitė – Po pusvalandžio, išėmę tešlą iš šaldytuvo, dėkite ant miltais pabarstytos lentos, iškočiokite ir įtieskite į kepimo formą. Pamėginkite ją patempti iki pat viršaus, subadykite šakute ir dar pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą“.

Kol tešla formoje šals, dubenyje iki vientisos masės išmaišykite varškę, kiaušinius, grietinėlę, druską ir pipirus. Kai masė bus vientisa, suberkite kietąjį sūrį, išmaišykite, tuomet sudėkite špinatus ir dar kartą sumaišykite.

Vieną pomidorą supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite ant tešlos luobele į apačią. Ant pomidorų sukrėskite paruoštą varškės masę, o ant jos išdėliokite likusį juostelėmis supjaustytą pomidorą.

„Belieka tik pašauti į orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Valgyti reikėtų tuomet, kai pyragas atvės“, – sako B. Baratinskaitė.

Keptos bulvių armonikos

Šiam skanėstui jums prireiks: 6 didesnių bulvių, 30 ml aliejaus, 4 česnako skiltelių, pusės pakelio fetos sūrio, druskos, pipirų.

Pasak „Maximos“ maisto gamybos žinovės B. Baratinskaitės, patiekalo gamybos procesas išties paprastas. „Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kol ji kais, nuplaukite bulves ir įpjaukite jas beveik iki pat galo, kad iš plonų juostelių pasidarytų armonika. Atskirai į aliejų išspauskite česnako skilteles, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Sudėję bulves į kepimo skardą, aptepkite jas paruoštu česnakiniu aliejumi. Tuomet pašaukite skardą į orkaitę ir kepkite apie 35 minutes, kol bulvės bus iškepusios – sako B. Baratinskaitė – Geriausia patiekti aptrupinus fetos sūriu“.

Greita cukinijų lazanija

Lazanijos gamybai jums reikės: 2 vidutinių cukinijų, 1 indelio rikotos, 200 g kietojo sūrio, 2 kiaušinių, 2 pakelių mocarelos sūrio, druskos, pipirų, pakelio pomidorų pastos.

Kaip gaminti: Dubenyje rikotos sūrį sumaišykite su kietuoju sūriu ir kiaušiniais. Pabarstykite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Cukinijas supjaustykite išilgai plonomis juostelėmis. Kepimo indą aukštesniais kraštais ištepkite pomidorų pasta. Dėkite į jį sluoksnį cukinijų juostelių, tepkite rikotos užtepo, apibarstykite mocarelos sūriu, vėl dėkite sluoksnį cukinijų ir taip kartokite, kol baigsis cukinijos, rikotos užtepas ir mocarelos sūris.

Paruošę, šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol sūris išsilydys ir lengvai apskrus.

Komentarai 1

  1. go here says:
    2 metai ago

    315879 211025Any way Im going to be subscribing for a feed and I hope you post once again soon 539531

Kitas įrašas

Tęsti nuotolinį mokymą - ne geriausias sprendimas

Panašūs straipsniai

Meras ketvirtadienį Seime dalyvaus spaudos konferencijoje, savivaldybė apie tai nutyli

2025-06-18
1

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga praneša, kad birželio 19 dieną, ketvirtadienį, 9.30 val. Seimo spaudos konferencijų salėje vyks spaudos konferencija,...

Kodėl Anykščiuose nevaikštinėja prekeiviai su čeburekais?

2025-06-18
3

„Anykštos“ feisbuko paskyroje skaitytojai kviečiami atsakyti į klausimą: kaip manote, kodėl kurortiniuose Anykščiuose, kaip pajūryje, nevaikštinėja prekiautojai su krepšiais, siūlydami...

Degė vaikus vežęs autobusas. Mokytoja dėkoja policininkams

2025-06-18
1

Utenos vyriausiojo policijos komisariato feisbuke įdėta padėka policijos pareigūnams ir tuo pačiu pranešta apie vaikus vežusio autobuso gaisrą.
„Pradinio ugdymo mokytojos...

Svėdasų biblioteka kviečia skaitytojus atnešti lubinų

2025-06-18
1

Svėdasų biblioteka prisideda prie jau ne pirmus metus aplinkosaugininkų organizuojamos akcijos „Mėlynoji lubinų banga“, kuri siekia atkreipti dėmesį į invazinių...

Anykšta TV:

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite:

Naujienos

Meras ketvirtadienį Seime dalyvaus spaudos konferencijoje, savivaldybė apie tai nutyli
Kodėl Anykščiuose nevaikštinėja prekeiviai su čeburekais?
Degė vaikus vežęs autobusas. Mokytoja dėkoja policininkams
Svėdasų biblioteka kviečia skaitytojus atnešti lubinų
Apvogta Anykščių dekanatui priklausanti bažnyčia
Kokius tyrimus skiria šeimos gydytojas ir kada jie nemokami?

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Birželio 17 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 16 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 15 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 14 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 13 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 12 dienos apskrities įvykių apžvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

Gaminantiems vartotojams siūloma įvesti papildomą dedamąją arba nustatyti elektros supirkimo kainą
KT: reikalavimas už pašalpą dalyvauti visuomenei naudingoje veikloje neprieštarauja Konstitucijai
Jaunieji ūkininkai teigia nepalaikantys ketvirtadienį prie Seimo planuojamo protesto
Dėl Vilniuje klaidžiojusio rudojo lokio Seimo Aplinkos apsaugos komitetas rengia neeilinį posėdį
Seimas priėmė dalį mokesčių pakeitimų, likusieji – ketvirtadienį
Nealkoholiniai saldinti gėrimai nuo sausio bus apmokestinami

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

skelbimas žiūrėk

skelbimas žiūrėk

Apklausa

Kokios spalvos drabužius dažniausiai dėvite?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

PRENUMERATA

PRENUMERATA

Jaros prekyba

Jaros prekyba

Anyksciu baldai

Anyksciu baldai

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

anyksta 300×250

anyksta 300×250

Husquarna atsinaujinkite

Husquarna atsinaujinkite

800x800_AGROBITE_LT

800x800_AGROBITE_LT

AKC BANERIS

AKC BANERIS

AMC baneris

AMC baneris

Anyksciu vandenys_ logotipas

Anyksciu vandenys_ logotipas

baseino bangenis stovykla

baseino bangenis stovykla

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Projektą „Legenda: gyvieji Anykščiai – 2025“

10 000 Eur iš dalies finansuoja

Medijų rėmimo fondas.

anykta.lt logo
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In