• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Antradienis, 8 liepos, 2025
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

Gaminame iš subproduktų: pigu ir paprasta, bet ne prasta

Pranešimas spaudai
2020-07-19
Naujienos
1
Dalintis FacebookDalintis Twitter

Nors subproduktai dažnai yra nuvertinami ir laikomi antrarūšiais, daugelio jų maistinė vertė nenusileidžia mėsai. Jie – pigūs, tačiau patiekalai iš subproduktų vis dažniau atsiduria ir prabangių restoranų valgiaraščiuose.

 „Mėsos subproduktai yra vertinami nevienareikšmiškai: jie pigūs, tačiau jokiu būdu neprasti. Subproduktų patiekalai tinka ir gurmaniškiems vakarėliams, ir kasdieniams šeimoms pietums. Be to, kai kurie mėsos subproduktai yra itin maistingi ir naudingi. Pavyzdžiui, kepenys, kuriose yra gausu geležies, fosforo, fermentų, vitaminų D, E, C, A, B6, B12. Liežuviai, širdys, skrandžiai ir plaučiai yra mažesnės vertės subproduktai, tačiau turi beveik tiek pat baltymų kaip ir mėsa“, – pažymi prekybos tinklo „Maxima“ Maisto gamybos direktorė Brigita Baratinskaitė ir dalinasi receptais iš subproduktų.

Vištų širdelių iešmeliai

Ingredientai:

1 kilogramas vištų širdelių

3 skiltelės česnako

aliejus

druska ir pipirai

prieskoninės žolelės

Į dubenį sudėkite vištų širdeles, įtarkuokite česnako, įberkite druskos, pipirų, įpilkite šlakelį aliejaus, viską gerai išmaišykite ir palikite marinuotis.

Širdeles sumaukite ant iešmelių arba medinių pagaliukų. Kepkite ant grilio arba iki +180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Šalia keptų vištų širdelių B. Baratinskaitė rekomenduoja patiekti keptus burokėlius su fetos sūriu. Šiam garnyrui reikės: virtų burokėlių, fetos sūrio, balzaminio acto, aliejaus, druskos ir pipirų.

„Virtus burokėlius supjaustykite stambiais gabalėliais, sudėkite į dubenį, įpilkite šiek tiek aliejaus, įberkite druskos, pipirų, įpilkite balzaminio acto ir gerai išmaišykite. Burokėlius sudėkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje. Jei širdeles kepate orkaitėje ant grotelių, po jomis apačioje padėkite indą su burokėliais, kad ant jų nutekėtų skystis nuo širdelių. Burokėliai taps dar gardesni“, – receptu dalijasi „Maximos“ maisto gamybos ekspertė.
Karštus burokėlius sudėkite į lėkštę, aptrupinkite fetos sūriu, o šalia padėkite širdelių iešmelius. Patiekalą apibarstykite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Kepenėlių paštetas su spanguolėmis

Ingredientai:

600 gramų vištų kepenėlių

200 gramų sviesto

alyvuogių aliejus

svogūnas

čiobrelio šakelės

džiovintos spanguolės

druska ir pipirai

Kepenėles nuplaukite, nusausinkite ir išpjaustykite visas plėves bei pažaliavusias vietas. Supjaustykite vienodais mažais gabaliukais. Tuomet keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Tada sudėkite 150 gramų sviesto, kai išsilydys, dėkite kepenėles, čiobrelio šakeles, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir troškinkite ant mažos ugnies maždaug 15 minučių.

Po to išimkite čiobrelio šakeles, keptuvės turinį sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir sumalkite iki vientisos masės. „Sudėkite paštetą į norimus indelius ir užpilkite 50 gramų išlydyto sviesto. Papuoškite džiovintomis spanguolėmis ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Po poros valandų galite tepti ant prancūziško batono ar skrudintos baltos duonos riekės“, – sako B. Baratinskaitė.

Skilvelių (skrandukų) troškinys su morkomis

Ingredientai:

1 kilogramas vištienos skrandukų (skilvelių)

3 morkos

2 svogūnai

200 ml grietinėlės (35% riebumo)

aliejaus

druskos ir pipirų

petražolės

Skilvelius (skrandukus) kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite.

Smulkiai supjaustykite svogūnus ir morkas, pakepinkite aliejuje troškinimui skirtame puode. Daržovėms suminkštėjus įdėkite vištienos skrandukus (skilvelius), įberkite druskos ir pipirų. Kepinkite apie 15 minučių, kol pradės skirtis sultys.

Sumažinkite ugnį, įpilkite grietinėlę ir troškinkite uždengę troškintuvą dangčiu apie pusvalandį, kol skrandukai (skilveliai) taps minkšti. Baigus troškintis suberkite smulkintas petražoles.

„Tai – skanus ir sotus patiekalas, kuris puikiai tinka ir kasdieniams pietums, ir šventei. Patiekite su virtomis šviežiomis bulvėmis ar bulvių koše“, – tikina prekybos tinklo „Maxima“ Maisto gamybos departamento direktorė B. Baratinskaitė.

Komentarai 1

  1. check this out says:
    2 metai ago

    979015 679616I truly appreciated this gorgeous weblog. Make certain you maintain up the very good work. Greatest Regards . 908074

Kitas įrašas

Susidurti su profesore neteko

Panašūs straipsniai

Rekonstrukcija atskleidė senuosius pastato sluoksnius

2025-07-08
4

Laimas Fergizas

Pačiame Anykščių miesto centre, istorinėje Sinagogos gatvėje, vykdoma reikšminga rekonstrukcija, kuri ne tik atnaujina paveldinį pastatą, bet ir atveria...

Savivaldybė ieško sprendimo autobusų stoties atnaujinimui

2025-07-08
15

Anykščių rajono savivaldybė ieško partnerių Anykščių autobusų stoties teritorijos atnaujinimui. Vakar, liepos 7 d., oficialiai paskelbtas atviras konkursas, skirtas parengti...

Namų saugumas prasideda nuo durų: ką būtina žinoti kiekvienam savininkui

2025-07-08
0

Augantis nusikalstamumo lygis ir vis dažnėjančios vagystės iš gyvenamųjų patalpų verčia lietuvius vis rimčiau žiūrėti į savo namų apsaugą. Statistika...

Spragų yra ne tik viešųjų ryšių srityje

2025-07-08
1

Laimas Fergizas

Anykščių rajono savivaldybės puslapyje, Tarybos narių skiltyje, vis dar nurodoma, kad Romas Pačinskas priklauso valstiečių frakcijai. Tai stebina, kadangi...

Anykšta TV:

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite:

Naujienos

Rekonstrukcija atskleidė senuosius pastato sluoksnius
Savivaldybė ieško sprendimo autobusų stoties atnaujinimui
Namų saugumas prasideda nuo durų: ką būtina žinoti kiekvienam savininkui
Spragų yra ne tik viešųjų ryšių srityje
Meška klaidžioja po Šimonių girią
Rubikių biblioteka atostogauja

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Liepos 7 dienos apskrities įvykių apžvalga
Liepos 6 dienos apskrities įvykių apžvalga
Liepos 5 dienos apskrities įvykių apžvalga
Liepos 4 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Liepos 3 dienos apskrities įvykių apžvalga
Liepos 2 dienos apskrities įvykių apžvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

Antros pakopos pensijų fondų grąža šiemet augo 3,4 proc.
Žvyrkeliuose atliekamus darbus kviečia stebėti interaktyviame žemėlapyje
Šį savaitgalį – Lietuvos ralio elito sugrįžimas į Ukmergę
Pigiausių maisto produktų krepšelis birželį brango 3,6 proc.
Lenkijai atkūrus vidaus sienos su Lietuva kontrolę, išvykimas yra visiškai sklandus
Pradinį įnašą pirmojo būsto pirkėjams LB siūlo mažinti nuo 15 iki 10 proc.

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

skelbimas žiūrėk

skelbimas žiūrėk

Apklausa

Ką pirmiausiai skaitėte naujame žurnalo „Aukštaitiškas formatas“ numeryje?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

PRENUMERATA

PRENUMERATA

Jaros prekyba

Jaros prekyba

Anyksciu baldai

Anyksciu baldai

PIANISTAI_800x800

PIANISTAI_800x800

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

anyksta 300×250

anyksta 300×250

Husquarna atsinaujinkite

Husquarna atsinaujinkite

800x800_AGROBITE_LT

800x800_AGROBITE_LT

AKC BANERIS

AKC BANERIS

AMC baneris

AMC baneris

Anyksciu vandenys_ logotipas

Anyksciu vandenys_ logotipas

baseino bangenis stovykla

baseino bangenis stovykla

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Projektą „Legenda: gyvieji Anykščiai – 2025“

10 000 Eur iš dalies finansuoja

Medijų rėmimo fondas.

anykta.lt logo
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In