• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Antradienis, 1 liepos, 2025
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

Gaminame namuose: išbandyti puikius F. Meschino sicilietiško maisto receptus

Pranešimas spaudai
2021-07-06
Naujienos
0
Dalintis FacebookDalintis Twitter

Visas pasaulis žino, kad Italija yra nuostabaus maisto ir vyno šalis, kurioje gastronomijos kultūra yra neatsiejama tautos mentaliteto dalis. Jau beveik dešimtmetį Lietuvoje gyvenantis šefas ir maisto tinklaraštininkas Federico Meschino pažymi, kad Sicilijos virtuvė, nors ir turi daug bendro su tradicine itališka, tačiau turi savitų bruožų. Šios salos maistas ypatingas, nes turi graikiškų, ispaniškų, prancūziškų ir net arabiškų įtakų, kurias padės atrasti jo siūlomi receptai.

 Nepaprasto grožio ir klimato sala

Sicilija – ta piečiausias Italijos regionas, tuo pačiu ir vienas piečiausių Europos taškų, įsikūręs nuostabaus gamtovaizdžio saloje tarp Europos ir Afrikos. Tai yra ne tik didžiausia Viduržemio jūros sala, bet ir bene turtingiausia savo kultūra, istorija, žmonėmis ir, aišku, virtuve. Pastaroji šiame Italijos regione užima išskirtinę vietą ir yra laikoma menu, kuris dažnai neturi nieko bendro su dieta ir džiugina nesudėtingais, bet nepaprastų skonių patiekalais.

Meschino pasakoja, kad sicilietiška virtuvė – itin įvairi, nes dėl palankaus, drėgno ir šilto klimato šioje Italijos saloje auga daugybė nuostabaus skonio produktų ir jūros gėrybių. Be to, kaip ir kiti Italijos regionai, dėl įvairių istorinių įvykių, invazijų ir prekybos Viduržemio jūroje Sicilijos virtuvė yra praturtinta įvairių skirtingų kultūrų ir jų virtuvių.

Maistas – kaip menas

Sicilija yra ypač žinoma dėl savo vaisių, pvz. vietinių apelsinų ir citrinų, riešutų, pomidorų ir daugybės prieskonių, kurie jau yra nebeatsiejami nuo Viduržemio jūros virtuvės skonių. Čia po kaitria saule ir stipriu jūriniu vėju auga raudonėlis, mairūnas, šalavijas, lauro lapai ir kt. prieskoninės žolelės. Sicilijoje auga riebiausios ir skaniausios pistacijos visame žemyne, o vynuogynai užima daugiau kaip 110 tūkstančių hektarų ploto.

„Savaime aišku, kad be sicilietišku produktų pagaminti šios salos patiekalą būtų sudėtinga, o toks maistas nė iš tolo neprimintų tikro šios salos gyvenimo. Tai galėtų būti panašu, bet patiekalui trūktų skonių subtilumo, kurį lemia vietinis klimatas. Sicilijos patiekalai yra populiarūs ir žinomi visoje Italijoje, bet tik gavę produktus iš Sicilijos mes galime patirti tą tikrąjį gastronominį potyrį, kuris perduodamas gyventojams iš kartos į kartą“, – sako maisto tinklaraštininkas.

Žinomas šefas tęsia, kad dabar, kai gyvena Lietuvoje ir Sicilija jam toli – visuomet ieško aukščiausios kokybės produktų „Lidl“, ypač per „Italiamo“ savaites. Šiais metais „Lidl“ geriausius Italijos produktus pristato Sicilijos savaitės metu, kuri prasideda jau šį pirmadienį

„Mūsų organizuojamos „Italiamo“ itališkų produktų savaitės jau įrodė savo populiarumą tarp pirkėjų, todėl šįkart norime nesikartoti ir pasiūlyti kai ką dar įdomesnio, nors vis dar itališko – Sicilijos savaitę. Jos metu kviesime pirkėjus atrasti šios įspūdingos salos patiekalus ir skonius: siūlysime ne tik skirtingų rūšių produktų, bet ir paruoštų patiekalų, kurie leis Siciliją patirti išsyk grįžus namo. Pavyzdžiui, nuo šios savaitės kviesime pasilepinti europiniais ančiuviais su pistacijų gabaliukais, puikaus skonio apkeptais arančiniais, kanoliais su rikotos kremu ir daugeliu kitų puikių patiekalų“, – sako „Lidl Lietuva“ pardavimų skatinimo vadovas Linas Baltušis.

Meschino kviečia savo virtuvėje pasigaminti tikrą sicilietišką vakarienę su produktais, kuriuos lengvai rasite „Lidl Lietuva“ parduotuvėse ir dalijasi specialiais pagrindinio patiekalo, t.y. makaronų, ir deserto receptais – kiekvienam pagal skonį.

Spagečiai su sicilietiškais ančiuviais

2 porcijoms Jums reikės : 220 g spagečių, 220 g „Italiamo Sicilia style“ ančiuvių, 40 gdžiovintų migdolų, 40 g džiūvėsių, 1 svogūno, 1 česnako, 1 šaukšto „Italiamo Sicilia style“ ekologiškų citrinų sulčių, 20 g petražolių, druskos, juodųjų pipirų, pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus.

Pirmiausiai, nusausinkite ančiuvius kartu su pistacijų gabalėliais ir suberkite juos į dubenį, įpilkite citrinos sulčių, žiupsnelį druskos, juodųjų pipirų ir viską sutrinkite šakute. Kai viskas gerai susimaišys, suberkite džiūvėsėlius, smulkintus migdolus ir vėl maišykite. Įpilkite į puodą vandens ir užkurkite ugnį. Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite česnaką, o tuomet suberkite svogūną. Kai svogūnas suminkštės, česnaką išimkite ir į keptuvę suberkite mišinį su ančiuviais. Kepkite ant silpnos ugnies. Užvirus vandeniui įberkite šaukštelį druskos ir virkite spagečius ant pakuotės nurodytą laiko kiekį. Į keptuvę su padažu įpilkite šaukštą makaronų vandens, o juos pačius nusausinkite ir suberkite prie padažo. Viską minutę maišykite ir išjungę kaitrą pabarstykite petražolėmis. Buon appetito!

Tiramisu su pistacijomis

Jums reikės: 500 g maskarponės sūrio, 300 g „Italiamo Sicilia style“ pistacijų kremo, 4 kiaušinių, 4 šaukštų cukraus, 250 ml pieno, „Italiamo Sicilia style“ rankų darbo šokolado, savoiardi ar panašių sausainių.

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standumo (turi būti tvirti kaip sniegas) ir padėkite juos į šalį. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir supilkite ant markarponės sūrio bei pistacijų kremo. Supilkite anksčiau išplaktus kiaušinių baltymus ir maišykite šaukštu iš apačios į viršų. Dabar pradėkite kurti tiramisu. Supilkite pieną į didelį dubenį ir pradėkite mirkyti sausainius, bet ne per ilgai, kad jie nesulūžtų ir tiramisu nebūtų per skystas. Padarykite pirmąjį sluoksnį dideliame inde. Tada – antrąjį, iš markarponės sūrio ir pistacijų kremo. Pakartokite, sudarydami iš viso 4 sluoksnius. Galiausiai, ant paviršiaus sutarkuokite šokoladą ir palikite šaldytuve maždaug 6 valandas. Skanaus deserto!

Kitas įrašas

Meras atostogaus

Panašūs straipsniai

Ar būtinas kelionės draudimas į Europos Sąjungos šalis?

2025-07-01
0

Planuojant kelionę po Europos Sąjungą dažnas keliautojas susimąsto: ar tikrai reikia kelionės draudimo, jei vykstu į ES, kur veikia Europos...

Svėdasų bibliotekos nuotr.

Neveikia Svėdasų knygomatas

2025-07-01
2

Svėdasų biblioteka praneša, jog skaitytojai laikinai negali naudotis neseniai įrengtu knygomatu, nes vyksta laiptų remontas.

Liepos 2-11 dienomis nedirbs ir pati...

Šventosios upėje nėra ką šienauti

2025-07-01
1

Šią vasarą Anykščiuose savivaldybė kol kas  neplanuoja atlikti Šventosios upės vagos valymo darbų,nes nėra ką šienauti, šį antradienį skelbia laikraštis...

Paaiškėjo, kiek šiemet bus floristinių kilimų konkurso dalyvių

2025-07-01
1

Liepos 1 dieną, antradienį, baigėsi registracija į floristinių kilimų konkursą, kuris vyks per Anykščių miesto šventę.

Kaip „Anykštą“ informavo konkurso organizatoriai,...

Anykšta TV:

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite:

Naujienos

Ar būtinas kelionės draudimas į Europos Sąjungos šalis?
Neveikia Svėdasų knygomatas
Šventosios upėje nėra ką šienauti
Paaiškėjo, kiek šiemet bus floristinių kilimų konkurso dalyvių
Darbuotojų Anykščiuose trūksta tik „Norfai”
Neignoruokite šios detalės: stabdžių vamzdeliai lemia saugumą

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Birželio 30 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 29 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 28 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 27 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 26 dienos Utenos apkrities įvykių apžvalga
Birželio 25 dienos Utenos apskrities įvykių pažvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

Nacionalinių architektūros apdovanojimų pagrindinį prizą pelnė „Stasys Museum“
Seimas nustatė, kaip bus atlyginama meškų padaryta žala bitynų, ūkinių gyvūnų savininkams
Šilumos siurbliams ir biokuro katilams – dar 8,5 mln. eurų paramos
Seimas dvejiems metams pratęsė vandens gręžinių įteisinimą
Seimo vadovas gėdingiausiu pavasario sesijos įvykiu įvardija Arūno Dudėno „gelbėjimo operaciją“
Žalieji prie Seimo protestuos dėl atsakomybės švelninimo „čekiukų“ bylose

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

skelbimas žiūrėk

skelbimas žiūrėk

Apklausa

Ką pirmiausiai skaitėte naujame žurnalo „Aukštaitiškas formatas“ numeryje?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

PRENUMERATA

PRENUMERATA

Jaros prekyba

Jaros prekyba

Anyksciu baldai

Anyksciu baldai

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

anyksta 300×250

anyksta 300×250

Husquarna atsinaujinkite

Husquarna atsinaujinkite

800x800_AGROBITE_LT

800x800_AGROBITE_LT

AKC BANERIS

AKC BANERIS

AMC baneris

AMC baneris

Anyksciu vandenys_ logotipas

Anyksciu vandenys_ logotipas

baseino bangenis stovykla

baseino bangenis stovykla

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Projektą „Legenda: gyvieji Anykščiai – 2025“

10 000 Eur iš dalies finansuoja

Medijų rėmimo fondas.

anykta.lt logo
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In