Velykoms kasmet kepu aguonų pyragą, kurio receptą radau internete. Pyragas paprastas, iškepa per 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, jam reikia nedaug produktų, kurių paprastai namuose turi kiekviena šeimininkė. Mano šeimos nariai aguonų pyragą labai mėgsta. Rekomenduoju išsikepti ir jums.
Reikės:
Varškė, saldūs sūreliai, 6 vienetai
Cukrus, 5 valgomieji šaukštai
Kiaušiniai, baltymai, 4 vienetai
Aguonos, 3 valgomieji šaukštai
Soda, 0,5 arbatinio šaukštelio
Margarinas, 400 gramų
Kvietiniai miltai, 4 stiklinės
Kiaušiniai, baltymai, 4 mililitrai
Cinamonas, 1
Varškės sūrelius reikia ištrinti su kiaušinių tryniais, sudėti sutarkuotą margariną, suberti miltus, sodą ir išminkyti tešlą. Tešlą palaikykite dvi valandas. šaldytuve. Tada baltymus gerai išplakite su cukrumi ir šia mase sutepkite iškočiotus tešlos lakštus. Iš šio tešlos kiekio turėtų išeiti 3-4 lakštai. Pabarstykite lakštus aguonomis ir cinamonu. Juos susukite, supjaustykite 2 cm storio riekelėmis ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje.
Inga, Anykščiai
Kviečiame pasidalinti savo velykiniais receptais, pačių margintų margučių nuotraukomis. Laukiame el.pašto adresu robertas.a@anyksta.lt. Konkurso laureatus paskelbsime per Atvelykį, o geriausių receptų ir margučių bei velykinių dekoracijų autorius apdovanosime prizais. Nepamirškite pasirašyti savo teksto ir, jei galite, atsiųskite nuotraukų.
519519 685760Interesting website, i read it but i nonetheless have several questions. shoot me an email and we will speak more becasue i might have an fascinating notion for you. 738686