Kuris Lietuvos Respublikos Prezidentas, Jūsų nuomone, reikšmingiausias valstybės istorijoje?

Dienos anekdotas

Naujasis rusas ateina į „Mercedes“ parduotuvę ir sako:
- Man oranžinį „Mercedes 600 SL“ su sidabrinėmis peleninėmis!
Pardavėjai per savo amželį ir ne tokių klientų buvo sutikę: padarė jam sidabrines pelenines, gavo oranžinį „Mercedes“ ir pardavė... Po poros dienų vėl tas pats naujasis rusas ateina į tą pačią parduotuvę ir sako:
- Man oranžinį „Mercedes 600SL“ su sidabrinėmis peleninėmis!
Pardavėjai jam vėl tokį parūpino. Po savaitės ir vėl tas pats kartojasi. Pardavėjai neištveria ir klausia:
- Klausyk, kam dar vienas „Mercedes“, tu gi jau du nusipirkai!?
- Na kaip kam? Kitose peleninės jau pilnos..

Komentaras

paros anekdotas: „,,Kažkur Anykščių rajono pakrašty tėvas sako sūnui abiturientui: Sūnau prašau padaryk teisingą sprendimą! Nestok ten kur nori , stok į Riomerį,matai gi jau kad Anykščiai nebe rašytojų kraštas.."

Skaityti komentarus (1)
BNS nuotrauka

Artėjant gražiausioms metų šventėms, prasideda prekybos karštinė. Daugelis viešojo maitinimo įmonių siūlosi gaminti patiekalus šventiniam stalui. Nusprendusiems pasinaudoti šia restoranų ir kavinių paslauga, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) siūlo vartotojams pasirenkant įmonę, atkreipti dėmesį į jos vertinimo balą.

 VMVT primena, kad kavines, užkandines ir restoranus inspektoriai nustatyta tvarka vertina balais, kurie atspindi viešojo maitinimo įmonių higienos būklę. Patikrinimų metu vertinama, kaip įmonės laikosi maisto saugą ir higieną reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų. Blogiausias įvertinimas – 1 balas (nepatenkinama higienos būklė), geriausias – 5 balai (puiki higienos būklė).

Viešojo maitinimo įmonėse tikrinama:

– ar maisto tvarkymo patalpos tinkamo dydžio, išplanavimo, ar įrengtos taip, kad būtų išvengta maisto produktų užteršimo,

– ar tinkamas apšvietimas, ventiliacija, naikinami graužikai, patalpos dezinfekuojamos ir valomos,

– ar naudojama įranga, inventorius, su maistu besiliečiantys paviršiai geros būklės ir švarūs,

– ar darbuotojai pasitikrinę sveikatą ir išklausę higienos įgūdžių mokymo kursus (turi tai patvirtinančius dokumentus),

– ar maisto produktai laikomi tvarkingai ir pagal gamintojo nurodytas sąlygas, ar nėra produktų, kurių tinkamumo vartoti terminai pasibaigę,

– ar patiekalai gaminami pagal receptūras, ar laikomi tinkamoje temperatūroje,

– kaip subjektas įgyvendina savikontrolės sistemos reikalavimus, valdo rizikos veiksnius, ar neklaidina vartotojų.

Vertinimo balai skaičiuojami pagal nustatytą formulę. Balas neatspindi maisto skonio, patiekalų įvairovės ir kitų subjektyvių kokybinių aspektų, tačiau parodo, kiek įmonė skiria dėmesio maisto saugai bei paiso teisės aktų reikalavimų. Viešojo maitinimo įmonių vertinimo balas parodo lankytojams „nematomą“ virtuvės vaizdą. Vertinimo balai paprastai turi būti paskelbti gerai matomoje maitinimo įstaigos vietoje (pvz., ant įėjimo durų ar kt.).

Viešojo maitinimo įmonių vertinimo balus vartotojai gali rasti internete pagal įmonės adresą ar pavadinimą: http://www.vet.lt/vertinimas .

Pranešimas spaudai

Palikite komentarą

0
Sąlygos ir terminai.
  • Komentarų nerasta