• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Pirmadienis, 16 birželio, 2025
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

Trys velykiniai receptai pagal instagrame receptais žavintį Andrių Šimulyną

Pranešimas spaudai
2024-03-30
Naujienos
0
Dalintis FacebookDalintis Twitter

Instagrame nuotaikingais ir apetitą žadinančiais filmukais besidalijantis Andrius Šimulynas (@andriushim) įsitikinęs, kad pasitelkus kūrybiškumą net ir šventinės vaišės gali būti nebrangios ir nesunkiai paruošiamos. Jis dalijasi trimis receptais, kurių visiems produktams „Iki“ parduotuvėse nereikės nė 20 eurų, o pamaitinsite visą šeimą.

Pirmas žingsnis – išsirinkti kiaušinį: ar žinote, ką reiškia skaičiai ant jų?

„Kiaušiniai, žinoma, yra pagrindinė Velykų prekė, o pasiruošimo paskutinei minutei atidėti nelinkę lietuviai jų skuba įsigyti ir iš anksto. Matome, kad dažniausi kriterijai, pagal kuriuos pirkėjai renkasi kiaušinius Velykoms, yra jų lukšto spalva ir kaina. Be abejo, populiariausi yra balti, nes juos lengviau ir greičiau numarginti. Taip pat apsisprendimą parduotuvėje dažnai lemia ir taikomos akcijos, nuolaidos. Tačiau matome, kad tai ne vieninteliai kriterijai. Pavyzdžiui, labai ryški tendencija – kiaušinius pirkėjai renkasi atsižvelgdami į gyvūnų gerovę“, – sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

Apie tai, kaip laikomos būtent tuos kiaušinius padėjusios vištos, nurodoma ant pakuotės. Visi Lietuvos parduotuvėse parduodami kiaušiniai yra ženklinami iš skaičių ir raidžių sudarytu kodu.

„Kodą perprasti visai nesunku. Pirkėjams paprastai aktualiausias pats pirmas skaičius, kuris nurodo vištų laikymo sąlygas. 0 reiškia, kad vištos auga ekologiškai, 1 – kad jos gali laisvai vaikščioti lauke, 2 – kad jos auga ant kraiko, 3 – narvuose. Į šį kriterijų žvelgiame ir mes: dar prieš 3 metus buvome pirmasis iš Lietuvos prekybos centrų, kuris kulinarijos gaminiuose atsisakė narvuose laikomų kiaušinių naudojimo. Tokį sprendimą palankiai įvertino ir pirkėjai“, – sako G. Kitovė.

Taip pat tinklo atstovė pastebi, kad pirkėjai akivaizdžiai pirmenybę teikia lietuviškiems kiaušiniams. Būtent vištų auginimo šalį žymi minėtame kode esančios raidės, o Lietuvą simbolizuoja LT. Paskutiniai skaičiai kode patvirtina, kad vištų laikymo vietą prižiūri veterinarijos tarnyba – jie nurodo veterinarinio patvirtinimo numerį.

Pirkėjams taip pat aktualu dar du žymėjimai ant pakuotės: visų pirma, šviežumas. G. Kitovė atkreipia dėmesį, kad „Iki“ pardavinėjami tik A klasės – švieži – kiaušiniai. Jai priskiriami tik kokybiški kiaušiniai ir tokie, kurie yra surūšiuoti, paženklinti ir supakuoti per 10 dienų nuo padėjimo datos. Jeigu tai padaroma iki devintos dienos, tuomet kiaušiniai gali būti ženklinami ir papildoma kokybės nuoroda – žodžiais „ekstra“ arba „ekstra švieži“.

Reikėtų nepamiršti įvertinti ir kiaušinių dydį. Pagal šį kriterijų kiaušiniai ant pakuotės ženklinami raidėmis XL (labai dideli, nuo 73 g), L (dideli, 63–73 g), M (vidutiniai, 53–63 g) ir S (iki 53 g).

3 idėjos užkandžiui, pagrindiniam patiekalui ir desertui

Velykoms – daugiau kiaušinių nei eurų. Su tokia misija velykinį meniu sukūrė maisto tinklaraštininkas A. Šimulynas. Jis neabejoja, kad kitaip pažvelgus į patį paprasčiausią produktą – kiaušinį, jis gali virsti kulinariniais šedevrais. O jiems nereikės nei daug išlaidų, nei laiko ar ypatingų sugebėjimų virtuvėje. Šiuos tris patiekalus paruošti gali net virtuvės naujokai.

Įdaryti kiaušiniai – įdomesnis būdas valgyti kiaušinius per Velykas. „Kietai išvirkite kiaušinius, nulupkite ir perpjaukite per pusę. Trynius išimkite, sudėkite į atskirą indą ir sumaišykite su šaukštu majonezo, druska, pipirais, žalumynais. Labai tinka ir svogūnas, šoninė, tunas, šprotai, aštrus padažas, sūris, ančiuviai, agurkas. Mišinį sukraukite atgal į tuščius baltymų „laivelius“. Pabarstykite rūkytos arba aitriosios paprikos milteliais – tai suteiks ir skonio, ir daugiau spalvų ant stalo“, – pataria A. Šimulynas.

Originalieji škotiški kiaušiniai „Scotch Eggs“. „5-6 kiaušinius išvirkite iki norimos konsistencijos: jei norite skystų, kiaušinius dėkite į verdantį vandenį ir užvirus ant mažos kaitros virkite 4:30 min. Jei norite kietų – virkite apie 6–7 minutes. Ištraukus leiskite atvėsti lediniame vandenyje. Taip bus lengviau juos nulupti“, – sako maisto tinklaraštininkas.

Tuo tarpu smulkintą kiaulieną (apie 700 g) sumaišykite su druska, pipirais ir gerai išminkykite rankomis. Verta įdėti ir šaukštelį Dižono garstyčių bei šlakelį Vorčesterio padažo – skonis bus dar geresnis.

„Tuomet padalinkite mėsą į 5–6 lygias dalis ir paskleiskite ant maistinės plėvelės. Į centrą dėkite nuluptą kiaušinį ir suformuokite kukulį. Žiūrėkite, kad neliktų tarpų. Kukulį apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintame aliejuje apie 7 minutes“, – receptu dalijasi A. Šimulynas.

Velykiniai sausainiai „Hot Cross“ – tradicinių bandelių su kryžiumi palengvinta versija. 180 g sviesto sumaišykite su 90 g rudojo cukraus. Įmuškite 1 kiaušinį ir plakite tol, kol masė pašviesės ir pasidarys puri. Berkite 220 g sijotų miltų, po 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių ir cinamono, išmaišykite. Susmulkinkite 100 g baltojo šokolado ir įmaišykite į masę. Skanu įdėti ir razinų.

„Tuomet laikas formuoti bandeles. Formuokite 10 vienodo dydžio kamuoliukų, sudėkite į kepimo formą, pateptą sviestu arba padengtą kepimo popieriumi. Kamuoliukus labai lengvai suplokite – kepant jie ir taip pasidarys plokštesni. Kepkite apie 15–17 minučių iki 160 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija. Iškeptus visiškai atvėsinkite ir tuomet padabinkite kryžiumi iš lydyto šokolado. Skanaus ir linksmų Šv. Velykų!“, – link A. Šimulynas.

Kitas įrašas

"Švytintys Anykščiai"

Panašūs straipsniai

Mokykloje apsigyveno 2 žąsys ir 3 antys

2025-06-16
1

Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykla praneša, kad mokyklos kiemas tapo tikru gamtos pažinimo kampeliu – čia apsigyveno dvi žąsys ir...

Traupyje užsidegė konteineris

2025-06-16
1

Birželio 15 dieną, sekmadienį, ugniagesiai gavo pranešimą, kad Traupyje, prie kapinių, dega konteineris.

Nustatyta, kad degė metaliniame konteineryje esančios šiukšlės.

Gaisras likviduotas...

Ar ne per daug vaikams tų išmaniųjų telefonų… (Rievės. 2025-06-06)

2025-06-15
2

Išmanieji telefonai… Jų pas kai kuriuos tėvus matau po du (džinsų abiejose kišenėse), o ir vaikai juos turi bei sėkmingai...

Originaliai mezganti T.Kraujalė jau turi ir savų gerbėjų, prašančių ir jiems sukurti išskirtinį šiltą ir ryškų drabužį. G.Kudirkienės nuotr.

Nenori atrodyti lyg kokia šventoji

2025-06-15
2

Gailutė KUDIRKIENĖ

„Jei vien megzčiau, atrodyčiau lyg šventoji“, – juokiasi gimnazistė, lankanti dar ir kovų meno treniruotes. Nors laiką visiems pomėgiams...

Anykšta TV:

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite:

Naujienos

Mokykloje apsigyveno 2 žąsys ir 3 antys
Traupyje užsidegė konteineris
Ar ne per daug vaikams tų išmaniųjų telefonų… (Rievės. 2025-06-06)
Nenori atrodyti lyg kokia šventoji
Pavogė žoliapjovę ir trimerį
Moteris smurtavo prieš vaiką, vyras – prieš moterį

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Birželio 15 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 14 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 13 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 12 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 11 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 10 dienos apskrities įvykių apžvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

Vienuoliktokams ir dvyliktokams – paskutinė pagrindinės brandos egzaminų sesijos savaitė
VRM su savivaldybėmis pasirašė sutartis dėl priedangų įrengimo finansavimo
Užimtumo tarnyba: kas penktas darbo pasiūlymas – apdirbamojoje gamyboje
Premjeras: moterims turi būti sudarytos sąlygos tarnauti kariuomenėje, bet prievolė – tik vyrams
Ministerija mokyklas ragina nusistatyti, kaip bus ribojamas mobiliųjų telefonų naudojimas
Vilniečiai vėl dėkos Islandijai ir naktį leis kultūros renginiuose

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

skelbimas žiūrėk

skelbimas žiūrėk

Apklausa

Kokios spalvos drabužius dažniausiai dėvite?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

PRENUMERATA

PRENUMERATA

Jaros prekyba

Jaros prekyba

Anyksciu baldai

Anyksciu baldai

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Husquarna atsinaujinkite

Husquarna atsinaujinkite

800x800_AGROBITE_LT

800x800_AGROBITE_LT

AKC BANERIS

AKC BANERIS

AMC baneris

AMC baneris

Anyksciu vandenys_ logotipas

Anyksciu vandenys_ logotipas

baseino bangenis stovykla

baseino bangenis stovykla

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Projektą „Legenda: gyvieji Anykščiai – 2025“

10 000 Eur iš dalies finansuoja

Medijų rėmimo fondas.

anykta.lt logo
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In