• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Trečiadienis, 2 liepos, 2025
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

Aukštai suplasnojusi „Gaidelio“ klasika: 3 receptai iš sausainių ir nakties

Pranešimas spaudai
2021-11-14
Naujienos
0
Dalintis FacebookDalintis Twitter

Išsaugoti pusšimtį metų nepakitusį skonį, kurį prisimena tėvai ir seneliai, yra nelengva užduotis – ypač laikais, kai visi dievina naujoves. Vis dėlto išlaikytos tradicijos ir tvirta klasika suteikia išskirtinumo – tai įrodo sausainių „Gaidelis“ pavyzdys. O maisto gamybos ekspertė žino, kad šie lietuviški sausainiai per naktį gali pavirsti tobulu tinginiu, nekeptu tortu ar net sūrio pyragu. Verta išbandyti!

„Sausainiai „Gaidelis“ yra daugeliui mūsų pirkėjų pažįstamas produktas. Šių kepinių skonis, tekstūra ir kvapas nesikeičia daugybę metų, sukelia nostalgiją, dėl to klasika išlieka populiariausia. Vidutiniškai per mėnesį mūsų klientai įsigyja apie 90 tūkst. pakelių klasikinio skonio sausainių „Gaidelis“. Be to, praėjusių ir šių metų pardavimai rodo, kad naujų skonių debiutas buvo sėkmingas“, – sako „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė. Lietuviško prekybos tinklo duomenimis, paklausiausios „Gaidelio“ naujienos yra šokolado skonio sausainiai ir sausainiai su spanguolėmis.

Sausainius „Gaidelis“ gaminančios „Vilniaus pergalės“ marketingo vadovas Justas Razmus teigia, kad naujovės buvo pastebėtos. Jis pasakoja, kad saldumynų gamintoja pernai įsigijo modernią sausainių gamybos liniją ir tai buvo puiki proga atnaujinti sausainius „Gaidelis“.

„Sausainių receptas liko toks pats – gyvuojantis daugiau kaip 50 metų. Su juo užaugo ne viena lietuvių karta, „Gaidelis“ tapo klasika. Kita vertus, kartu sukūrėme visą eilę naujų skonių, kad geriau patenkintume nuolat kintančius pirkėjų poreikius“, – dalijasi J. Razmus. Iš viso „Vilniaus pergalė“ pristatė net penkis naujus „Gaidelio“ skonius: spanguolės, šokolado, kondensuoto pieno, karamelės ir visiškai išskirtinį – „Ko-ko kola“.

Gamintojai taip pat atnaujino pakuočių dizainą – išryškino prekės ženklų elementus. „Kaip firminę spalvą tvirtai pasirinkome šiltą ir aktyvią oranžinę. Vaizdas prekybos vietoje pasikeitė iš esmės – „Gaidelio“ sausainių pakuotės parduotuvių lentynose šviečia kaip prožektorius“, – pastebi „Vilniaus pergalės“ marketingo vadovas. Anot J. Razmus, pardavimų rezultatai rodo, kad pirkėjai laukė pokyčių ir šiltai juos priėmė – lietuviški sausainiai dar labiau išpopuliarėjo, be to, pavyko pritraukti naujų mėgėjų.

„Gaidelis“ visada tupėjo ant receptų skrynelės, kuri per dešimtmečius vis pilnėjo. Lietuvos konditeriams išradingumo niekada netrūko. Taigi, iš pažiūros paprasti tradiciniai sausainiai dažnai tapdavo saldžių virtuvės eksperimentų dalimi. Geriausi rezultatai išliko iki šiol – gyvuoja iš kartos į kartą“, – konstatuoja „Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė, siūlanti išbandyti 3 receptus, kurie tiks bet kokiai progai. Svarbu turėti „Gaidelio“ sausainių ir naktį, per kurią klasika virsta nauju gardumynu.

Tinginys, kurį dievina ir darbštuoliai

Reikės: 400 gramų sausainių „Gaidelis“ (maždaug pustrečio pakelio), 1 skardinės (400 g) saldinto sutirštinto pieno, 200 g sviesto, 5 šaukštų kakavos.

Į dubenį sutrupinkite sausainius. Puode ištirpinkite sviestą, tada supilkite kondensuotą pieną ir maišant suberkite kakavą. Leiskite masei užvirti, maišykite kelias minutes, kol konsistencija taps tirštesnė.

Išjunkite kaitrą, o masę užpilkite ant sausainių. Gerai išmaišykite, kad pasidengtų visi gabalėliai. Pasiruoškite kepimo popieriaus ir maišelį. Verskite masę ant kepimo popieriaus, maišeliu suteikite savo gaminiui norimą formą. Spauskite tvirtai, kad tinginys būtų vientisas, be oro tarpų. Leiskite tinginiui atvėsti iki kambario temperatūros, tada pridenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą bent 6-8 valandoms (arba nakčiai), kad desertas sustingtų.

Tortas, kurį iškart sulesa svečiai

Reikės: 2 pakelių sausainių „Gaidelis“, stiklinės pieno, 400 ml plakamosios grietinėlės, 200 g saldinto sutirštinto pieno, 300 g konservuotų kriaušių, pusės citrinos.

Konservuotas kriaušes išimkite iš indelio ir nusunkite. Tada supjaustykite kubeliais.

Grietinėlę supilkite į dubelį ir išplakite iki putų, tada įspauskite citrinos sulčių, plakite toliau. Kai grietinėlė kiek sutirštės, plakdami supilkite saldintą sutirštintą pieną. Dar paplakite, kol kremas taps vientisas, standokas – galės išlaikyti formą.

Į stiklinę pieno akimirkai pamerkite vieną sausainį ir dėkite jį ant kepimo popieriaus. Ir taip – su kiekvienu. Ant didelės lėkštės ar padėklo iš devynių sausainių sudėliokite kvadratą – torto pagrindą. Ant viršaus tepkite šiek tiek kremo, sudėkite trečdalį kriaušių gabalėlių. Išlyginkite. Vėl sudėkite sluoksnį piene pamirkytų sausainių. Vėl patepkite kremu ir uždėkite kriaušių. Kartokite, kol kriaušių ir sausainių neliks. Pasilikite šiek tiek kremo torto viršui ir šonams aptepti.

Gaminį padėkite į šaldytuvą nakčiai, kad jis sutvirtėtų, o kremas įsigertų į sausainius. Skanaus!

Saldus „Gaidelio“ sapnas sūrio pyrage

Reikės: 2 pakelių sausainių „Gaidelis“, 250 g lydyto sviesto, 500 g maskarponės sūrio, 250 gramų varškės sūrelių (neglaistytų) su vanile, pusės arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto, 200 g cukraus pudros, šaukšto tarkuotos citrinos žievelės, šaukšto citrinos sulčių, 2 šaukštų miltų, 4 kiaušinių, 300 ml plakamosios grietinėlės.

Jeigu produktus ištraukėte iš šaldytuvo, leiskite jiems šiek tiek pastovėti, kad pasiektų kambario temperatūrą.

Sausainius smulkiai sutrupinkite dubenyje, užpilkite lydytu sviestu, gerai išmaišykite, paminkykite. Tada pusę šios masės sudėkite į kepimo formą, suformuokite lygų, vientisą pagrindą. Kitą pusę masės paverskite pyrago kraštais – padenkite formos šonus. Formą įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstų – maždaug pusvalandžiui.

Plaktuvu švelniai sumaišykite maskarponę ir vanilinių sūrelių masę, cukraus pudrą, citrinos sultis ir tarkuotą žievelę. Svarbu neplakti per smarkiai, o lengvai įmaišyti miltus, tada – po vieną kiaušinį. Tolygiai lėtai plakant  susiformuos vientisa masė. Į ją įmaišykite grietinėlę.

Gautą masę supilkite į atvėsusią formą – ant sausainių pagrindo. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių, kepkite maždaug pusantro valandos. Būkite kantrūs – atidarykite orkaitę tik tada, kai pyragas iškeps. Tada išjunkite orkaitę, palikite pyragą viduje, tik praverkite dureles – palikite pusvalandį pamažu atvėsti. Atvėsusį gaminį įdėkite į šaldytuvą, kad šaltai pastovėtų per naktį.

Tags: maistasreceptai
Kitas įrašas
Kai nekuria, R. Jakubonienė čiumpa į rankas meškerę ir keliauja žvejoti karpių. „Karpininkai – ypatingi žvejai, turintys savą filosofiją“, – teigia moteris.

„Direktorius man pasakė, kad visur būsiu galva aukščiau už kitus“

Panašūs straipsniai

Į Brazyliją – kitas kelias

2025-07-02
1

Dar Anykščių rajone, šalia kelio stovi štai toks ženklas. „Svėdasų seniūnijoje taip ženklina valstybinius kelius. Stulpeliai geri, cinkuoti.“ - parašė...

Neveikia Anykščių PSPC internetinė svetainė

2025-07-02
0

Sutriko Anykščių pirminės sveikatos priežiūros centro internetinės svetainės veikla. Šiame tinklapyje skelbiama pacientams aktuali informacija, pavyzdžiui, gydytojų darbo laikas ir...

Svėdasų seniūnijoje suniokotas koplytstulpis

2025-07-02
1

Užfiksuota, kaip šiandien atrodo Svėdasų seniūnijos Sliepsiškio kaime stovintis koplytstulpis. Apie tai, kad jis suniokotas, Svėdasų seniūnijos specialistai pirmą kartą...

Paroda fotomenininkės 100-mečiui „Tarp objektyvo ir rašto: Onos Pajedaitės pasauliai“

2025-07-02
0

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešosios bibliotekos Krašto dokumentų ir kraštotyros skyriuje liepos 1–31 d. veiks paroda „Tarp objektyvo ir...

Anykšta TV:

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite:

Naujienos

Į Brazyliją – kitas kelias
Neveikia Anykščių PSPC internetinė svetainė
Svėdasų seniūnijoje suniokotas koplytstulpis
Paroda fotomenininkės 100-mečiui „Tarp objektyvo ir rašto: Onos Pajedaitės pasauliai“
Gyventojai sunerimę, kad po kaimo turizmo sodybos priedanga gali būti statomas didelio pajėgumo mėsos perdirbimo cechas
Neaiškiomis aplinkybėmis Svėdasų seniūnijos gyventoja neteko beveik 2 tūkst.eurų

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Liepos 1 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 30 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 29 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 28 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 27 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 26 dienos Utenos apkrities įvykių apžvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

Ministerija ieškos galimybių prioritetine tvarka onkologiniams ligoniams teikti pavėžėjimo paslaugas
KAM planuoja pastatyti keturias tipines kuopavietes savanorių pajėgoms
Vilniuje rengiama akcija kvies pažvelgti į nepažįstamojo akis
Nepriklausomi elektros tiekėjai sąskaitose turi skelbti ir pigesnius planus
Nacionalinių architektūros apdovanojimų pagrindinį prizą pelnė „Stasys Museum“
Seimas nustatė, kaip bus atlyginama meškų padaryta žala bitynų, ūkinių gyvūnų savininkams

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

skelbimas žiūrėk

skelbimas žiūrėk

Apklausa

Ką pirmiausiai skaitėte naujame žurnalo „Aukštaitiškas formatas“ numeryje?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

PRENUMERATA

PRENUMERATA

Jaros prekyba

Jaros prekyba

Anyksciu baldai

Anyksciu baldai

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

anyksta 300×250

anyksta 300×250

Husquarna atsinaujinkite

Husquarna atsinaujinkite

800x800_AGROBITE_LT

800x800_AGROBITE_LT

AKC BANERIS

AKC BANERIS

AMC baneris

AMC baneris

Anyksciu vandenys_ logotipas

Anyksciu vandenys_ logotipas

baseino bangenis stovykla

baseino bangenis stovykla

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Projektą „Legenda: gyvieji Anykščiai – 2025“

10 000 Eur iš dalies finansuoja

Medijų rėmimo fondas.

anykta.lt logo
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In