• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Penktadienis, 24 kovo, 2023
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
  • Lietuvos ir užsienio naujienos
    • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Gyvieji Anykščiai
  • Aukštaitiškas formatas
  • Vox Populi
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Dienos anekdotas
    • Konkursai
  • Anykšta TV
  • Veiklos Anykščiai
  • Premium Anykšta
  • Prenumerata
  • Skelbimai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
  • Lietuvos ir užsienio naujienos
    • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Gyvieji Anykščiai
  • Aukštaitiškas formatas
  • Vox Populi
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Dienos anekdotas
    • Konkursai
  • Anykšta TV
  • Veiklos Anykščiai
  • Premium Anykšta
  • Prenumerata
  • Skelbimai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

Idėja Kūčių stalui: išbandykite paprastą lašišos tešloje receptą

Pranešimas spaudai
2021-12-05
Naujienos
0
Dalintis FacebookDalintis Twitter

Nors lietuviai per Kūčias ar Kalėdas dažniausiai renkasi silkę, pastaraisiais metais vis daugiau dėmesio sulaukia ir lašiša. Ji ne tik skani, bet ir lengvai paruošiama, nes gaminant ją nereikia jokių įmantrių ingredientų – užtenka druskos ir pipirų. Tačiau jei šiemet norite išbandyti ką nors naujo, prekybos tinklas „Lidl“ siūlo paragauti gardžios lašišos tešloje ir dalijasi patiekalo receptu.

Lašiša yra itin universalus maisto produktas, kurį paruošti – itin paprasta. Ji puikiai tinka sumuštiniams, salotoms, sriuboms ar karštiesiems patiekalams. Turbūt kiekvienas esame ragavę paprasčiausiai į aliuminio foliją susuktos ir orkaitėje iškeptos žuvies. Toks greitas, burnoje tirpstančios lašišos paruošimo būdas pasotins ir neapsunkins.

Kadangi orkaitėje keptos ar garuose ruoštos lašišos skonis švelnus, ją rekomenduojama derinti su stipresnio ir išraiškingesnio skonio daržovėmis: briuseliniais kopūstais, šparaginėmis pupelėmis ar paprikomis. Prie jos taip pat derės karštos bulvės ar ryžiai. Norintys įmantresnių skonių lašišą skanina garstyčių ar jogurtiniu padažu, glazūruotomis morkomis ar net medumi.

Nors dėl patogumo ir praktiškumo daugelis dažniausiai parduotuvėje renkasi lašišos filė, tačiau nusprendus įsigyti šią žuvį su galva, naudinga žinoti, kur panaudoti kiekvieną jos dalį. Lašišos filė puikiai tiks kepti orkaitėje ar ant grilio. Papilvė ir uodega – troškiniams ar makaronų patiekalams. Darinėjant lašišą likę mažesni gabaliukai – sumuštiniams ir salotoms. O iš galvos ir kaulų išvirsite vieną gardžiausių žuvienių.

Tie, kurie neturi laiko lašišos pasigaminti patys, kepimui paruoštą lašišą tešloje galės rasti prekybos tinklo „Lidl“ privataus prekės ženklo „Deluxe“ asortimente. Šis patiekalas gali tapti ne tik gausiai nukloto Kūčių stalo pažiba, bet ir puikia, gurmaniška dovana artimiesiems bei draugams.

Taip pat kiekvienoje „Lidl“ parduotuvėje sutinkamas „Deluxe“ asortimentas stebins plačiu mėsos ir žuvies produktų, jūros gėrybių, prieskonių, padažų ar užkandžių pasirinkimu. Egzotiškų skonių mėgėjų laukia kengūrienos kepsniai, antienos kepenėlių paštetas ir kiti išskirtiniai gaminiai.

Organizmą praturtinanti žuvis

Tiesa, renkantis lašišą, reikėtų pagalvoti ne tik apie jos paruošimo būdą, bet ir įsitikinti įsigyjamos žuvies kokybe. Norėdami atskirti, ar žuvis šviežia, atkreipkite dėmesį į jos išvaizdą. Šviežios žuvies oda turėtų būti blizgi ir drėgna, žiaunos – rausvos spalvos, o akys – blizgios, tarsi stiklinės.

Nors paruoštą lašišą (ypač lašišos filė) visuomet rekomenduojama suvalgyti per parą, ją šaldytuve galite laikyti iki trijų dienų. Tačiau prieš tai apibarstykite žuvį pipirais ir aptepkite aliejumi, kad nesudžiūtų.

Lašišą be sąžinės graužaties galima valgyti dažniau nei kartą metuose – joje gausu organizmui reikalingų medžiagų: omega-3 riebiųjų rūgščių, vitaminų B ir D, kurie yra itin naudingi smegenų veiklai.

Paprasta ir greita – lašiša tešloje

Jums reikės: 2 lašišos filė (kiekviena apie 125 g), 110 g kreminio sūrio, 2 sluoksniuotos tešlos lakštų, 1 valgomo šaukšto tirpinto sviesto, 1 valgomo šaukšto pieno, žiupsnelio smulkintų krapų, druskos, juodųjų pipirų ir šlakelio citrinų sulčių.

Paruošimo būdas: lašišos filė nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluosčiu, pagardinkite druska ir pipirais bei atidėkite į šalį. Atskirame dubenyje sumaišykite kreminį sūrį, smulkintus krapus bei citrinų sultis. Tuomet plonai iškočiokite sluoksniuotos tešlos lakštą ir perpjaukite jį per pusę. Ant vienos dalies dėkite lašišos filė, gausiai užtepkite kreminio sūrio mišinio ir uždenkite likusia tešlos dalimi. Pirmiausia pirštais, o po to šakute suspauskite tešlos kraštus. Viską pakartokite su antra lašišos filė.

Perkelkite paruoštus tešlos lakštus ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Lydytą sviestą sumaišykite su pienu. Gautu mišiniu aptepkite kiekvieną tešlos lakštą. Kepkite juos iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. arba kol tešla išsipūs ir taps rusva. Kai iškeps, išimkite juos iš orkaitės ir palikite 10 min. atvėsti. Skanaus!

Tags: lašišatešla

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Kitas įrašas

Remtis vien kaštų analize – per siaura

Panašūs straipsniai

AFP-Scanpix nuotr.

Dėl E. Macrono pensijų reformos Prancūzijoje įsiplieskė nauji smurtiniai protestai

2023-03-24
0

Prancūzijoje ketvirtadienį vėl vyko masiniai, smurtu paženklinti protestai – įsiutę demonstrantai susirėmė su saugumo pajėgomis.

Tai kol kas didžiausias smurto protrūkis...

Savaitgalio diskusija: Ar reikia aptverti Anykščių koplyčią?

2023-03-24
11

Anykščių rajono savivaldybė paskelbė senosios Anykščių koplyčios teritorijos sutvarkymo darbų viešąjį pirkimą. Kaip jau anksčiau skelbėme, koplyčios teritoriją yra numatyta...

Prašoma nukabinti „vaiduoklius“

2023-03-24
7

Kovo 21 dieną, antradienį, surengtame Anykščių rajono savivaldybės Kultūros tarybos posėdyje prisiminti Anykščiuose, Dainuvos slėnyje, ant medžių kabantys „vaiduokliai“, kurie...

„Valstiečius“ Anykščiuose paliko mažumoje

2023-03-24
109

Visi 18 į Anykščių rajono tarybą išrinktų Lietuvos socialdemokratų partijos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“  ir Lietuvos...

Anykšta TV:

Naujienos

Dėl E. Macrono pensijų reformos Prancūzijoje įsiplieskė nauji smurtiniai protestai
Savaitgalio diskusija: Ar reikia aptverti Anykščių koplyčią?
Prašoma nukabinti „vaiduoklius“
„Valstiečius“ Anykščiuose paliko mažumoje
Pradėti kairiojo Šventosios upės tako infrastruktūros remonto darbai
VRK po diskusijų patvirtino Anykščių rajono mero rinkimų rezultatus

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Kovo 23 dienos apskrities įvykių apžvalga
Kovo 22 dienos apskrities įvykių apžvalga
Kovo 21 dienos apskrities įvykių apžvalga
Kovo 20 dienos apskrities įvykių apžvalga
Kovo 19 dienos apskrities įvykių apžvalga
Kovo 18 dienos apskrities įvykių apžvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

VRK tvirtins galutinius rinkimų rezultatus 34-iose savivaldybėse, spręs dėl K. Tubio
Lietuvoje bus įvestas vasaros laikas
Naujas Muziejų įstatymas: nebelieka respublikinių muziejų, atsiras darbuotojai emeritai
Atvejai apie artimųjų įsidarbinimą aukštose pareigose jau panašūs į sistemą
Vartotojai ir žalieji remia Lietuvos banko siūlymą atsisakyti 1 ir 2 centų monetų
Pieno ūkininkai prie Seimo rengia protestą, reikalaus K. Navicko atsistatydinimo

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

Apklausa

Ar pritartumėte, kad būtų rengiami nauji Anykščių rajono mero rinkimai?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

PRENUMERATA

PRENUMERATA

Jara kovas

Jara kovas

Anykštėno kortelė

Anykštėno kortelė

Anyksciu kulturos centras 300×250@2x

Anyksciu kulturos centras 300×250@2x

Saulenis

Saulenis

Biržiečių žodis

Biržiečių žodis

Bendraukime Facebook tinkle



baseino bangenis dovanų kuponas

baseino bangenis dovanų kuponas

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

AMC baneris

AMC baneris

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu vandenys 300×250@2x

Anyksciu vandenys 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Duju balionai 300×250@2x

Duju balionai 300×250@2x

UAB „Anykštos redakcija“ leidžia laikraštį „Anykšta“, žurnalą „Aukštaitiškas formatas“ , internetinį naujienų portalą www.anyksta.lt.

Antradieniais ir šeštadieniais leidžiamas laikraštis „Anykšta“ – didžiausias Utenos apskrityje.

Laikraštis įkurtas 1948 m. Iki 1990–ųjų jo pavadinimas – „Kolektyvinis darbas“.

UAB „Anykštos redakcija“
Įm. kodas: 154129124
PVM kodas: LT54129219
Banko rekvizitai: Luminor Bank AS, Lietuvos skyrius
A/s: LT954010043100090251
Adresas: Vilniaus g. 29, LT-29145, Anykščiai

UAB „Anykštos redakcija“ direktorė, vyriausioji redaktorė – Gražina Šmigelskienė
Portalo Anyksta.lt redaktorius – Robertas Aleksiejūnas

Remia projektus:  „Kadras“ (4 tūkst. Eur), „Legenda: Gyvieji Anykščiai – 2023“ (7 tūkst. Eur).

anykta.lt logo

UAB“Anykštos redakcija“ – Nacionalinės rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacijos narė.

  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
  • Lietuvos ir užsienio naujienos
    • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Gyvieji Anykščiai
  • Aukštaitiškas formatas
  • Vox Populi
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Dienos anekdotas
    • Konkursai
  • Anykšta TV
  • Veiklos Anykščiai
  • Premium Anykšta
  • Prenumerata
  • Skelbimai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In