• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Antradienis, 17 birželio, 2025
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

Norintiems paįvairinti Velykų meniu dalijasi receptais, kaip paruošti skirtingas vištienos dalis

Vidmantas ŠMIGELSKAS
2021-03-28
Naujienos
0
Dalintis FacebookDalintis Twitter

Jau netrukus pasitiksime gražiausią pavasario šventę – Velykas. Ir nors jos nusimato mažos ir jaukios namuose, tačiau neabejotinai kiekvienas jas stengsimės padaryti gardžiomis. Pats laikas pagalvoti apie tai, kokiais patiekalais nustebinti namiškius. Vištiena – universali mėsa, kuri išsiskiria skirtingų dalių įvairove: kai kas mėgsta traškius sparnelius ar petelius, kažkas renkasi sultingas šlauneles arba blauzdeles, o kam dažnas pasirinkimas prie salotų būna vištienos filė. Ir tai tik keli pavyzdžiai. Pasirinkimas didelis, tad ir galimybių ją kuo įvairiau paruošti – daug. Tai patvirtina ir „Vilniaus paukštyno“ naujų produktų kūrimo technologas Raimondas Čironis, kuris dalijasi išskirtiniais receptais su skirtingomis vištienos dalimis. Sau patinkantį ras ir ieškantis lengvo patiekalo, ir traškaus užkandžio, ir sočių pietų.

 „Vištiena išsiskiria ne tik skirtingų dalių gausa, bet ir tuo, kad tai yra universali mėsa, kuriai tinka visi prieskoniai. Užtenka druskos ir pipirų, o įmantresnių skonių mėgėjai gali lengvai pritaikyti ir netikėtų ingredientų, pvz., naudoti įvairias uogas, vaisius, daržoves. Išties – daug erdvės eksperimentams! O ir ją paruošti – lengva ir greita. Suprantama, kad per šventes nesinori daug laiko praleisti virtuvėje prie puodų, tačiau tuo pačiu norisi ir išskirtinių, nekasdienių patiekalų. Tai subalansuoti neabejotinai pavyks, pasirinkus vištieną“, – sako „Vilniaus paukštyno“ naujų produktų kūrimo technologas R. Čironis.

Šventinius pietus jis siūlo paįvairinti, pasirinkus patiekalus iš skirtingų vištienos dalių, ir dalijasi net keturiais išskirtiniais receptais.

#1 Gražgarsčių salotos su vištienos vidine filė
Reikės (2 porcijoms):
200 g gražgarsčių;
400 g vištienos vidinės filė;
50 g mažosios cukinijos;
30 g granatų sėklų;
30 g kinkanų;
50 g kedro riešutų;
20 g alyvuogių aliejaus;
20 g balzamiko acto;
½ citrinos sulčių;
Lydyto (ghee) sviesto kepimui;
Žiupsnis žolelių mišinio: mairūnas, petražolės kalendra, druska, pipirai;
3 skiltelės česnako.
Paruošimas:
Keptuvėje ant vidutinės kaitros pakepinkite vištieną su lydytu sviestu. Kepkite apie 6 min., nuolat vartykite. Sudėkite smulkintą česnaką, šiek tiek apkepkite ir sudėkite smulkintas žoleles. Į lėkštę sudėkite gražgarstes, pjaustytas mažąsias cukinijas, granatų sėklas, supjaustytus kinkanus, skaldytus kedro riešutus, ant viršaus dėkite apkeptus vištienos filė gabaliukus. Viską pagardinkite druska ir juodais maltais pipirais, apšlakstykite aliejaus, balzamiko acto ir citrinų sulčių plakiniu.

#2 Vištienos sparneliai azijietiškame marinate
Reikės (4 porcijoms):
800 g vištienos sparnelių vidurinių dalių;
100 g ankštinių pupelių;
40 g jalapeno pipirų;
30 g pomidorų pastos;
20 g saldžiarūgščio padažo;
50 g česnako;
30 g „Teryaki“ padažo;
20 g aliejaus;
1 vnt. žaliosios citrinos;
3 g druskos;
3 g pipirų;
3 g sezamo sėklų.
Paruošimas:
Į indą supilkite visus padažus, sudėkite kapotą česnaką, smulkiais žiedais supjaustytą jalapeno pipirą, supilkite aliejų, išspauskite žaliosios citrinos sultis, sudėkite druską, pipirus. Viską išmaišykite. Sudėkite sparnelių vidurines dalis, gerai išmaišykite ir palikite marinuotis valandą. Baigus marinuotis, dėkite sparnelius į kepimo indą/skardą, užberkite sezamo sėklomis ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 20-25 min. Ankštines pupeles dėkite į verdantį vandenį, palaikykite 2-3 min., sudėkite į lėkštę ir patiekite su keptais sparneliais.

#3 Vištienos šlaunelės su Briuselio kopūstais
Reikės (4 porcijoms):
600 g vištienos šlaunelių;
300 g Briuselio kopūstų;
100 g mažųjų morkyčių;
300 g burokėlių.
Marinatui:
20 g aliejaus;
30 g česnako;
20 g petražolių;
20 g imbiero;
20 g kalendros;
Druskos, pipirų pagal skonį;
Paruošimas:
Kapotą česnaką, imbierą, petražoles, kalendrą, druską ir pipirus sumaišykite su mėgstamu aliejumi ir įtrinkite vištieną. Dalį paruoštų prieskonių mišinio pasilikite kopūstams. Vištieną su pjaustytais burokėliais ir mažosiomis morkytėmis (nepjaustytomis) dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 35-40 min.
Kol vištiena kepa, keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite Briuselio kopūstus. Patroškinkite uždengę 10-15 min. Sudėkite likusį žolelių mišinį.
Į lėkštę dėkite kopūstus ir keptas šlauneles su daržovėmis, galima pagardinti su troškinimo metu išsiskyrusiomis sultimis.

#4 Vištienos blauzdelės be sąnario su kukurūzų burbuolėmis
Reikės (4 porcijoms):
600 g vištienos blauzdelių be sąnario;
300 g virtų kukurūzų burbuolių;
200 g saliero stiebų;
50 g medaus;
20 g aliejaus;
20 g aitriosios paprikos;
30 g česnako;
½ citrinos;
3g čiobrelių;
Druskos, pipirų pagal poreikį.
Paruošimas:
Medų, aliejų, kapotą česnaką, kapotą aitriąją papriką, čiobrelį ir druską su pipirais sumaišykite marinatui, įtrinkite vištieną ir kukurūzų burbuoles. Palikite iki valandos pasimarinuoti. Dėkite kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite 35-40 min. Likus kepti 10-15 min. įdėkite pakepti šiaudeliais pjaustytus salierų stiebus. Viską dėkite į indą ir patiekite dalinimuisi. Skanaus!

Kitas įrašas

Ne laikas balsuoti, kuris skiepas geresnis

Panašūs straipsniai

Julius Kalinskas/BNS nuotr.

Anykščiuose vyks karšto vandens sistemos dezinfekcija

2025-06-17
2

UAB "Anykščių šiluma" informuoja, kad rytoj, gegužės 18 dieną, nuo 11 iki 14 valandos Anykščiuose, Mindaugo gatvėje ir Ažupiečių kvartalo gyvenamuosiuose...

Miškas – ne trasa: Valstybinių miškų urėdija primena lankymosi miške taisykles

2025-06-17
5

Įsibėgėjant aktyviam laisvalaikio gamtoje sezonui, Valstybinių miškų urėdija ragina elgtis atsakingai – keturračiais ir kitomis motorinėmis transporto priemonėmis miške leidžiama...

Svėdasuose šiluminių trasų remontą numatoma užbaigti iki Joninių

2025-06-17
0

UAB „Anykščių šiluma“ Svėdasuose tęsia birželio pradžioje pradėtus   šiluminių trasų remonto darbus.

Darbai  atliekami tarp pastatų, esančių adresu  J. Tumo-Vaižganto g....

Audronės Berezauskienės nuotr.

Bibliotekai dovanojo pokarį menančių knygų

2025-06-17
0

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešajai bibliotekai vilnietė advokatė Dalia Bukelienė, kuri neseniai pristatė savo sudarytą močiutės užrašytų receptų knygą...

Anykšta TV:

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite:

Naujienos

Anykščiuose vyks karšto vandens sistemos dezinfekcija
Miškas – ne trasa: Valstybinių miškų urėdija primena lankymosi miške taisykles
Svėdasuose šiluminių trasų remontą numatoma užbaigti iki Joninių
Bibliotekai dovanojo pokarį menančių knygų
Maleišių kaime ruošiamasi remontuoti svirną
Šiferio turėtojai užplūdo savivaldybę

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Birželio 16 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 15 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 14 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 13 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 12 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 11 dienos apskrities įvykių apžvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

Seimas priėmė dalį mokesčių pakeitimų, likusieji – ketvirtadienį
Nealkoholiniai saldinti gėrimai nuo sausio bus apmokestinami
Premjeras: panaikinus PVM lengvatą šildymui, bus išplėsta teisė gauti kompensacijas
Pareigūnai išaiškina vis daugiau nepilnamečių daromų KET pažeidimų
Seimas svarstys siūlymą metus neleisti teismams registruoti partnerystės
TTK pritarė siūlymui švelninti atsakomybę „čekiukų“ bylose, keturi komiteto nariai paliko posėdį

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

skelbimas žiūrėk

skelbimas žiūrėk

Apklausa

Kokios spalvos drabužius dažniausiai dėvite?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

PRENUMERATA

PRENUMERATA

Jaros prekyba

Jaros prekyba

Anyksciu baldai

Anyksciu baldai

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Husquarna atsinaujinkite

Husquarna atsinaujinkite

800x800_AGROBITE_LT

800x800_AGROBITE_LT

AKC BANERIS

AKC BANERIS

AMC baneris

AMC baneris

Anyksciu vandenys_ logotipas

Anyksciu vandenys_ logotipas

baseino bangenis stovykla

baseino bangenis stovykla

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Projektą „Legenda: gyvieji Anykščiai – 2025“

10 000 Eur iš dalies finansuoja

Medijų rėmimo fondas.

anykta.lt logo
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In