• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Trečiadienis, 18 birželio, 2025
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

Palepinkite tėčius: trys receptai skirtingo lygio kulinarams

Pranešimas spaudai
2022-06-04
Naujienos
1
Dalintis FacebookDalintis Twitter

Pirmąjį vasaros sekmadienį minima tėvo diena – tai puiki proga pamaloninti mylimus šeimos vyrus dėmesiu, rūpesčiu ir trupučiu saldumynų. Saikingai vartojami desertai skatina laimės hormono gamybą, o kai jie su meile pagaminti artimųjų – sušildo širdį. Maisto gamybos ekspertė siūlo išbandyti kelis receptus, kuriuos nesunkiai pagamins tiek įgudę kulinarai, tiek ir pradedantieji.

„Sunku įvaizduoti tiek visuotines šventes, tiek kiekvieno mūsų asmenines progas be saldžiųjų kepinių ar nekasdienių desertų. Žinoma, patys ne visuomet turime laiko ir įgūdžių pagaminti skanius, gražius saldumynus. Ne veltui „Maxima“ turi savo konditerius, kurie sukūrė platų „Meistro kokybės“ gaminių asortimentą –  įvairių skonių bei sudėtingumo rankų darbo desertų“, – kalba Ernesta Dapkienė,  „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

„Maximos“ duomenimis, pirmąjį birželio savaitgalį, kai minima tėvo diena, žmonės dažniausiai renkasi varškės Kuršėnų vyniotinį, o antroje vietoje –tortas su maskarponės sūriu.

Brigita Baratinskaitė, prekybos tinklo „Maxima“ Maisto departamento gamybos direktorė, įsitikinusi, kad turint laiko, desertus smagu gaminti patiems – tai visada pradžiugina namiškius. Be to, vaikams pats gaminimo procesas gali būti įdomi pramoga.

„Juo labiau, kad saldumynai gali būti ir paprasti, greitai paruošiami. Apstu nesudėtingų kepinių receptų arba desertų, kurie gaminami nekepant. Beje, kepant pyragus, biskvitus praverčia viena gudrybė – jeigu recepte nenurodoma kitaip, visus produktus patartina kiek anksčiau išimti iš šaldytuvo, kad jie būtų vienodos kambario temperatūros. Tuomet kepiniai bus puresni, geriau iškils“, – pasakoja Brigita Baratinskaitė, prekybos tinklo „Maxima“ Maisto departamento gamybos direktorė ir kviečia palepinti tėčius pačių pagamintais skanumynais.

Ir tėčiai prisimins vaikystę: kondensuotu pienu pertepti vafliai

Reikės: 7 vaflių lakštų, skardinės saldaus sutirštinti pieno, rūgštoko džemo arba uogienės – puikiai tinka serbentų, vyšnių.

Tai vienas paprasčiausių desertų, kuris savaime blankius produktus kilsteli į aukštesnį lygį. Gamybos procesas įveikiamas net ir neturintiems jokių kulinarinių įgūdžių.

Išsirinkite indą lygiu dugnu, kuriame vafliai lengvai telpa – tai gali būti ir paprasčiausia kepimo popieriumi išklota skarda. Dėkite vaflio lakštą, šaukštu pilkite ant jo sutirštintą pieną ir išsklaidykite per visą vaflio paviršių. Ant viršaus dėkite kitą lakštą ir tepkite sutirštintą pieną. Uždėję trečią lakštą, ant jo tepkite džemą ar uogienę. Kitus du lakštus vėl pertepkite kondensuotu pienu, o trečią – uogiene. Uždėję paskutinį lakštą, užklokite jį kepimo popieriumi ir paslėgę dėkite bent valandai į šaldytuvą. Paslėgti šį desertą galima ant viršaus uždėjus pjaustymo lentelę, o ant jos sunkesnį daiktą, ar indą. Po valandos traukite iš šaldytuvo, pjaustykite ir skanaukite.

Šokoladinė palaima: pyragas su chia sėklomis

Reikės: 4 šaukštų chia sėklų, 200 g. juodojo (arba specialaus konditerinio) šokolado – jį galima pakeisti puse stiklinės kakavos miltelių, 125 g. sviesto (jis turi būti minkštas, tad iš šaldytuvo išimkite prieš porą valandų), 5 vidutiniai kiaušiniai, puodelis  (maždaug 240 g.) migdolų miltų, 240 g. sukraus, žiupsnelis druskos, šaukštelis sodos.

Pirmiausiai įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir 15-kai minučių užmerkite chia sėklas – užpilkite jas puodeliu vandens ir nuolat pamaišykite, kad nesukibtų į gumulėlius. Jeigu naudojate šokoladą, ištirpinkite jį ir leiskite pravėsti. Į indą įmuškite kiaušinius, dėkite cukrų, migdolų miltus, sviestą ir sodą, viską išmaišykite ir toliau maišydami pilkite ištirpintą šokoladą. Jeigu naudojate kakavos miltelius, tiesiog pilkite juos į indą su kitais produktais. Maišykite maždaug minutę, kol masė taps vientisa, be gumuliukų, tuomet pilkite išbrinkusias chia sėklas ir darkart gerai išmaišykite.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, pilkite masę ir kepkite apie 35-40 min. Iškepus, leiskite pyragui atvėsti 5-10 minučių, tuomet išimkite iš kepimo indo ir dalinkite namiškiams.

Gabalėlis švelnumo: purus keksas su varške

Reikės: 300 g. varškės, 150 g. sviesto (turi būti minkštas, tad jį iš šaldytuvo ištraukite kiek anksčiau), stiklinės kvietinių miltų, pusantros stiklinės cukraus, 3 kiaušinių, pakelio kepimo miltelių, 10 ml. aliejaus, pusės šaukštelio vanilės ekstrakto.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestą išsukite su cukrumi iki purios vienalytės masės į kurią įmaišykite varškę. Viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos kreminės tekstūros. Tuomet įmuškite kiaušinius ir berkite kepimo miltelius, įdėkite vanilės ekstraktą ir vėl išplakite. Maišydami berkite per sietelį išsijotus miltus. Masę pilkite į kepimo indą išteptą aliejumi arba išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 35-40 minučių. Kai tik kepinys švelniai parus, paimkite medinį krapštuką ir įsmeikite – keksas bus iškepęs, jeigu ištraukus krapštuką jis liks sausas, neapkibęs tešla.

Leiskite keksui šiek tiek atvėsti ir patiekite su ledais bei šviežio derliaus braškėmis ar šilauogėmis.

Komentarai 1

  1. bio ethanol burner says:
    2 metai ago

    591067 589670I real delighted to discover this website on bing, just what I was seeking for : D also bookmarked . 32520

Kitas įrašas
Anykščių rajono savivaldybės Sveikatos reikalų koordinatorė Vaiva Daugelavičienė sakė, kad atsekti, iš kur mieste nemalonūs kvapai, yra sunku.

Nerūkymo zonos nėra veiksmingos

Panašūs straipsniai

Julius Kalinskas/BNS nuotr.

Anykščiuose vyks karšto vandens sistemos dezinfekcija

2025-06-17
2

UAB "Anykščių šiluma" informuoja, kad rytoj, gegužės 18 dieną, nuo 11 iki 14 valandos Anykščiuose, Mindaugo gatvėje ir Ažupiečių kvartalo gyvenamuosiuose...

Miškas – ne trasa: Valstybinių miškų urėdija primena lankymosi miške taisykles

2025-06-17
6

Įsibėgėjant aktyviam laisvalaikio gamtoje sezonui, Valstybinių miškų urėdija ragina elgtis atsakingai – keturračiais ir kitomis motorinėmis transporto priemonėmis miške leidžiama...

Svėdasuose šiluminių trasų remontą numatoma užbaigti iki Joninių

2025-06-17
0

UAB „Anykščių šiluma“ Svėdasuose tęsia birželio pradžioje pradėtus   šiluminių trasų remonto darbus.

Darbai  atliekami tarp pastatų, esančių adresu  J. Tumo-Vaižganto g....

Audronės Berezauskienės nuotr.

Bibliotekai dovanojo pokarį menančių knygų

2025-06-17
0

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešajai bibliotekai vilnietė advokatė Dalia Bukelienė, kuri neseniai pristatė savo sudarytą močiutės užrašytų receptų knygą...

Anykšta TV:

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite:

Naujienos

Anykščiuose vyks karšto vandens sistemos dezinfekcija
Miškas – ne trasa: Valstybinių miškų urėdija primena lankymosi miške taisykles
Svėdasuose šiluminių trasų remontą numatoma užbaigti iki Joninių
Bibliotekai dovanojo pokarį menančių knygų
Maleišių kaime ruošiamasi remontuoti svirną
Šiferio turėtojai užplūdo savivaldybę

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Birželio 16 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 15 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 14 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 13 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 12 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 11 dienos apskrities įvykių apžvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

Seimas priėmė dalį mokesčių pakeitimų, likusieji – ketvirtadienį
Nealkoholiniai saldinti gėrimai nuo sausio bus apmokestinami
Premjeras: panaikinus PVM lengvatą šildymui, bus išplėsta teisė gauti kompensacijas
Pareigūnai išaiškina vis daugiau nepilnamečių daromų KET pažeidimų
Seimas svarstys siūlymą metus neleisti teismams registruoti partnerystės
TTK pritarė siūlymui švelninti atsakomybę „čekiukų“ bylose, keturi komiteto nariai paliko posėdį

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

skelbimas žiūrėk

skelbimas žiūrėk

Apklausa

Kokios spalvos drabužius dažniausiai dėvite?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

PRENUMERATA

PRENUMERATA

Jaros prekyba

Jaros prekyba

Anyksciu baldai

Anyksciu baldai

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Husquarna atsinaujinkite

Husquarna atsinaujinkite

800x800_AGROBITE_LT

800x800_AGROBITE_LT

AKC BANERIS

AKC BANERIS

AMC baneris

AMC baneris

Anyksciu vandenys_ logotipas

Anyksciu vandenys_ logotipas

baseino bangenis stovykla

baseino bangenis stovykla

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Projektą „Legenda: gyvieji Anykščiai – 2025“

10 000 Eur iš dalies finansuoja

Medijų rėmimo fondas.

anykta.lt logo
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In