• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Šeštadienis, 21 birželio, 2025
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

Pasiruoškite Helovinui: 3 „šiurpių“ užkandžių receptai teminiam vakarėliui

Pranešimas spaudai
2022-10-29
Naujienos
1
Dalintis FacebookDalintis Twitter

Tradicija tapusio Helovino vakaras švenčiamas jau bene kiekvieno lietuvio namuose ir tampa puikia proga suburti draugus bei artimuosius. Kad prieš šią šventę nereikėtų daug laiko praleisti virtuvėje ir išlaidauti, galima lengvai paruošti teminių užkandžių, kurie ne tik paįvairins stalą, bet ir ilgai išliks atmintyje tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad prieš kiekvienas šventes stebimas išaugęs pirkėjų susidomėjimas gurmaniškesniais užkandžiais, o Helovinas, be abejonės,  neapsieina ir be šios šventės simbolio – moliūgo.

„Rudenį pasiekiame patį šviežio moliūgų derliaus pardavimų piką, be abejonės tai lemia ir jau tradicija Lietuvoje tapęs Helovinas. Būtent paskutinę spalio savaitę moliūgų nuperkama net 10 kartų daugiau nei pirmosiomis šio mėnesio dienomis. Be to, artėjant Helovino vakarėliams, stebimas aktyvesnis pirkėjų susidomėjimas ir įvairiausiais užkandžiais: gurmaniškesniais sūriais, kumpiais, užtepėlėmis ar kitomis prekėmis, puikiai tinkančiomis pavaišinti svečius“, – teigia V. Budrienė.

Svarbiausia – šiurpinantys akcentai

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad Helovinas – smagi šventė, leidžianti suburti artimiausius draugus ir šeimą. Joks vakarėlis šiandien nebeįsivaizduojamas be gardžių užkandžių, o Helovinas – puiki proga išlaisvinti savo kūrybiškumą virtuvėje bei paruošti kvapą gniaužiančių skanėstų, kurie taps ir šiurpinančiu vakarėlio atributu.

„Ruošiant Helovino stalą svarbūs tampa ne įmantrūs ar ištaigingi patiekalai, o sumanūs ir išradingi užkandžiai. Helovino vakarėlio stalui galima paruošti įvairias picas, vieno kąsnio sumuštinukus, mėsos kukulius arba sūrio rutuliukus. Populiarūs yra ir įvairūs desertai – sausainiai, pyragai ar keksiukai. Tačiau čia svarbiausia į įprastus užkandžius įterpti šiurpinančių akcentų. Pavyzdžiui, jei namuose turite juodųjų alyvuogių, susmulkinkite jas išilgai ir panaudokite jas kaip akis, galvą arba kojas – jos puikiai tiks imitacinio voro ar mumijos pavaizdavimui“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Anot V. Juodkazienės, Helovino stalo užkandžių dekoravimo akcentais gali tapti maistiniai dažai, įvairūs padažai ir daržovės iš kurių galima išgauti natūralias ir ryškias spalvas. Baltu padažu nupieškite voratinklį, pomidorų tyre imituokite kraują, raudonosiomis paprikomis arba burokėliais pažymėkite burną, salierų stiebais išdėliokite skeleto formas. Jie dažnai atrodo neįtikėtinai tikroviškai. Taip pat, užkandžių dekoravimui tinka ir įvairūs riešutai, sėklos, dribsniai ar ryškūs prieskoniai, tokie kaip saldžiosios paprikos.

Neišmeskite moliūgų minkštimo

Svarbiausias ir pagrindinis Helovino dekoravimo akcentas – moliūgas. Jais puošiame savo namus, paišome šiurpiausius veidelius, dekoruojame, skaptuojame. Anot V. Juodkazienės, skaptuojant moliūgus, jų minkštimo išmesti nereikėtų – panaudokite jį ruošiant Helovino užkandžių stalą.

„Moliūgo minkštimas ir sėklos ne tik pasižymi naudingomis organizmui savybėmis, bet ir panaudojamos užkandžių gamyboje – ypač vėlyvą rudenį, švenčiant šiurpiausią metų dieną. Populiariausias būdas panaudoti minkštimą – pagaminti moliūgų tyrę. Tereikia minkštimą sutrinti su trintuvu, įdėti mėgstamų prieskonių ir patiekti prie šviežiai pjaustytų daržovių ar vaisių – salierų, morkų, obuolių, kriaušių. Jei norite – išskobtą moliūgą pripildykite paruošta tyre. Tokia kompozicija at stalo atrodys kur kas netikėčiau ir įdomiau“, – sako V. Juodkazienė.

V. Juodkazienė dalijasi ir dar trimis lengvai paruošiamais Helovino užkandžių receptais.

Sūriu įdaryti pipirai sluoksniuotoje tešloje „Pabaisiukai“

Jums reikės:

8 vidutinio dydžio Chalapos aitriųjų paprikų (jalapeno pipirų)

250 g kreminio sūrio

100 g sluoksniuotos tešlos

2 kiaušinių

Šiek tiek juodų maistinių dažų

Gaminimas:

Įpjaukite pipirus pusiau ir išimkite sėklytes (geriausiai šiam procesui naudoti vienkartines pirštines). Į pipirų vidų patepkite kreminio sūrio. Iš kambaryje pastovėjusios sluoksniuotos tešlos, padarykite kuo plonesnes ilgas juosteles ir apvyniokite jomis pipirus. Kiaušinius išplakite. Tešlą aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros apie 10 minučių. Pipirui atvėsus, jo viršuje, akių dalyje su juodais maistiniais dažais uždėkite 2 mažus taškelius „akytes“.

Mėsos kukulių „Mumijos“

Jums reikės:

100 g sluoksniuotos tešlos

300 g pasirinktos maltos mėsos

100 g juodųjų alyvuogių

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio pipirų

100 g pomidorų padažo

Gaminimas:

Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite plonomis juostelėmis. Iš pasirinktos mėsos suformuokite nedidelius kukulius. Kukulius apvyniokite tešlos juostelėmis. Sudėkite juos ant kepimo skardos. Alyvuoges supjaustykite išilgai ir ant nugarėlės užtepkite nedidelį kiekį pomidorų padažo. Priklijuokite jas prie mėsos kukulio kaip „akis“. Kepkite 15–20 minučių, kol mėsos kukuliai iškeps, o tešla lengvai paruduos. Patiekite šiltus, su papildomu pomidorų padažu.

Zombių „piršteliai“

Jums reikės:

250 g datulių

100 g smulkinto juodojo šokolado

3 v. š žemės riešutų sviesto

3 v. š avižų košės

Žiupsnelio skrudintų migdolų dribsnių

Gaminimas:

Sudėkite visus ingredientus, išskyrus migdolus, į virtuvinį kombainą ir trinkite, kol gausite birią masę. Išklokite platų indą kepimo popieriumi, iš masės suformuokite „pirštelius“, tada sudėkite juos ant skardos. Į kiekvieno piršto galą įspauskite po migdolinį „nagą“ ir įdėkite indą į šaldytuvą, kad sukietėtų bent 1 valandą.

Komentarai 1

  1. faceless niches says:
    1 metai ago

    233834 744672one of the finest system I know, thank you very significantly . 642455

Kitas įrašas
Senieji Kavarsko kapinių vartai su ornamentuotais kryžiais yra dailės paminklas.

Kavarsko kapinėse ilsisi ir benamiai, ir dvarininkai

Panašūs straipsniai

Savaitgalio diskusija: ar bijote meškos?

2025-06-20
4

Vienas po kito pasirodo pranešimai apie po Lietuvą, taip pat - ir Anykščių rajoną klaidžiojantį rudąjį lokį. Meška užklysta net...

Meras susisiekimo ministrui parodė Biržinės kelią

2025-06-20
7

Birželio 20 dieną, penktadienį, Anykščiuose lankėsi susisiekimo ministras Eugenijus Sabutis.Kartu su juo atvyko ir susisiekimo viceministras Roderikas Žiobakas.

Savivaldybės posėdžių salėje...

Debeikių bibliotekos nuotr.

Debeikių bibliotekoje – devynmetės menininkės paroda

2025-06-20
4

Nuo birželio 20-osios Debeikių bibliotekoje veikia 9 metų mokinės Lūnos Kažukauskaitės keramikos darbų ekspozicija „Lūnos spalvotos molio istorijos“.

Kaip skelbia biblioteka,...

Aplinkosaugininkų patarimai gyventojams: kaip elgtis sutikus laukinį gyvūną?

2025-06-20
0

Vasara – tai aktyvus laukinių gyvūnų laikotarpis, kurio metu aplinkosaugininkai ragina gyventojus būti atsakingais ir su laukiniais gyvūnais elgtis pagarbiai...

Anykšta TV:

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite:

Naujienos

Savaitgalio diskusija: ar bijote meškos?
Meras susisiekimo ministrui parodė Biržinės kelią
Debeikių bibliotekoje – devynmetės menininkės paroda
Aplinkosaugininkų patarimai gyventojams: kaip elgtis sutikus laukinį gyvūną?
A. Baranausko mokyklos dešimtokai atsisveikino su mokykla
Apie pašaukimą praeičiai ir atrastą pilį („Aukštaitiškas formatas“ Nr.102)

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Birželio 19 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 18 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 17 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 16 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 15 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 14 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

Degalai Baltijos valstybėse šią savaitę daugiausia brango
Seimas spręs, ar dar labiau suvaržyti elektroninių cigarečių, rūkomųjų žolinių gaminių prieinamumą
Su ūkininkais realistiškiausia susitarti dėl kelių apmokestinimo, degalų akcizų, sako ministras
Utenoje pradėtas statyti modernus multifunkcinis pastatas verslui
Apklausa: 34 proc. lietuvių susidūrė su telefoniniais sukčiais, 6 proc. jiems atidavė pinigus
Seimas nepritarė Sausio 13-osios paskelbimui nedarbo diena, atsisakant Vėlinių

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

skelbimas žiūrėk

skelbimas žiūrėk

Apklausa

Ar domitės Lietuvos meškomis?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

PRENUMERATA

PRENUMERATA

Jaros prekyba

Jaros prekyba

Anyksciu baldai

Anyksciu baldai

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

anyksta 300×250

anyksta 300×250

Husquarna atsinaujinkite

Husquarna atsinaujinkite

800x800_AGROBITE_LT

800x800_AGROBITE_LT

AKC BANERIS

AKC BANERIS

AMC baneris

AMC baneris

Anyksciu vandenys_ logotipas

Anyksciu vandenys_ logotipas

baseino bangenis stovykla

baseino bangenis stovykla

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Projektą „Legenda: gyvieji Anykščiai – 2025“

10 000 Eur iš dalies finansuoja

Medijų rėmimo fondas.

anykta.lt logo
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In