• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Antradienis, 17 birželio, 2025
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

Pikniko dienos proga kulinarijos technologė pataria, kokius maisto produktus rinktis iškylai gamtoje

Pranešimas spaudai
2022-04-24
Naujienos
0
Dalintis FacebookDalintis Twitter

Iškyla, kaip gastronominis susibūrimas po atviru dangumi su draugais ar šeima išpopuliarėjo Prancūzijoje po revoliucijos. Nuo tada visų klasių ir sluoksnių žmonės įgijo teisę susitikti ir naudotis šalies parkais. Ateinantis šiltasis sezonas ir balandžio 23 d. švenčiama Pikniko diena – puikus metas iškyloms lauke. Saulėtas ir šiltas oras – tai galimybė su artimaisiais susitikti gamtoje ir ragauti šviežias gėrybes. Iškyla turi daug privalumų: ją lengva organizuoti, ji nėra brangi, be to, galite pasirinkti vaizdą, į kurį žiūrėsite valgydami. Gal tai jūra, upės vingis ar miško atodanga? Besiruošiantiems sezonui „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė pataria, kokius maisto produktus vertėtų pasiimti į iškylą ar žygį bei dalijasi pupelių užtepėlės su saulėje džiovintais pomidorais receptu.

Kiekviena iškyla ar žygis gamtoje su šeima turėtų prasidėti nuo pasiruošimo. „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė rekomenduoja pasirūpinti ne tik maistu, bet ir kitomis priemonės – viskuo, ko gali prireikti jūsų laisvalaikiui gryname ore. Pavyzdžiui, kremu nuo saulės, priemonėmis nuo vabzdžių, antklode, lėkštėmis, stalo įrankiais, servetėlėmis ir šiukšlių maišu, kad pasibaigus iškylai būtų lengva susitvarkyti. Be to, vertėtų atidžiai pasirinkti ir indus, į kuriuos bus dedamas maistas. Labai svarbu sandariai juos uždaryti bei kruopščiai suvynioti. 

„Geriausia iškylai lauke ruošti tuos patiekalus, kuriuos būtų lengva ir saugu transportuoti bei kuriais būtų patogu dalintis. Maistą ruoškite atskiromis porcijomis: įsitikinkite, kad jį paprasta valgyti rankomis ir jis greitai nesugenda būdamas lauko temperatūroje. Sumuštiniai, vaisių ir salotų indeliai, humusas, daržovių užtepėlės, kišai ir, žinoma, kumpio, dešros bei sūrio padėklai puikiai tiks iškyloms“, – pataria „Rimi“ kulinarijos technologė. 

L. Barčaitė be pagrindinių patiekalų siūlo nepamiršti ir lengvų užkandžių: riešutų, šviežių vaisių, sausainių, duonos, lęšių traškučių bei kitų užkandžių, kuriuos praktiška pasiimti su savimi. Anot jos, iškylai egzotikos suteiks desertas – vaisių salotos, kuriomis galėsite pasidalyti su visais iškylos dalyviais. Vaisių salotas lengva valgyti bei ruošti, be to, tai puikus šiltojo sezono desertas. Tačiau kulinarijos technologė taip pat primena, jog ne visi patiekalai ar desertai yra tinkami iškylai.

„Ledai, kreminiai pyragaičiai ar tortai nebūtų tinkamas pasirinkimas, nes juos sunku išlaikyti reprezentatyvios išvaizdos, be to, šie desertai mėgstami skruzdžių, vapsvų ir kitų vabzdžių. Jei į iškylą norite atsinešti saldumynų, tinka viskas, kas netirpsta saulėje ir nelimpa. O jei juos galima valgyti rankomis – tuo geriau“, – pataria specialistė.

Pasak L. Barčaitės, yra dar vienas dalykas, būtinas gerai iškylai – tai šaltieji gėrimai, ypač karščiausiomis dienomis: „Nesvarbu, ar ruošiame iškylą paplūdimyje, ar planuojame dieną praleisti gamtoje, šaltas vanduo bei gaivieji gėrimai yra būtini, nes po pasivaikščiojimo ar kelių valandų kaitinimosi saulėje turime vartoti daugiau skysčių. Žinoma, jei iškyla vyksta šalčiausiais metų mėnesiais, nepamirškite pasiimti termoso su karštais gėrimais, pavyzdžiui, arbata ar kava.“

Maisto technologė rekomenduoja gėrybes išvykai dėti į pintus krepšius ar šaltkrepšius, nes tvarkingai sustatyti produktai ar patiekalai juose neturės galimybės išsiliesti, be to, nuo svorio nenutrūks rankenos, o ir nešti bus žymiai patogiau.

„Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė kviečia pasiruošti piknikui ir dalijasi pupelių užtepėlės su saulėje džiovintais pomidorais receptu.

Pupelių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Užtepėlei reikės :

1 šaukšto alyvuogių aliejaus

1 vnt. svogūno   

1 vnt. česnako    

100 g saulėje džiovintų pomidorų (indeliuose aliejuje)      

300 g baltųjų konservuotų pupelių

0.5 vnt. citrinos

2.5 šaukštų petražolių

0.25 šaukštelio čiobrelių      

60 ml šalto virinto vandens  

druskos ir šviežiai maltų pipirų 

Gaminimo eiga: 

  1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite smulkiai supjaustytus svogūnus, kol pakeis spalvą. Tada sumeskite kapotus česnakus (2 skilteles) ir pakepkite dar 30 sek.
  2. Prieš dėdami į trintuvą, supjaustykite pomidorus.
  3. Išspauskite pusės citrinos sultis. Sumaišykite visus užtepėlės ingredientus su pakeptais svogūnais, česnakas ir sutrinkite iki vientisos masės. Jei reikia, įpilkite vandens (viso iškart nesupilkite, reguliuokite pagal konsistenciją). Pabarstykite druska, pipirais ir gerai išsukite. Skanaus!

 Patarimas. Tinka valgyti su duonos skrebučiais arba jaunomis su lupena keptomis bulvytėmis.

Kitas įrašas

Pajamas išaugino mirusiųjų nuo COVID-19 skaičius

Panašūs straipsniai

Svėdasuose šiluminių trasų remontą numatoma užbaigti iki Joninių

2025-06-17
0

UAB „Anykščių šiluma“ Svėdasuose tęsia birželio pradžioje pradėtus   šiluminių trasų remonto darbus.

Darbai  atliekami tarp pastatų, esančių adresu  J. Tumo-Vaižganto g....

Audronės Berezauskienės nuotr.

Bibliotekai dovanojo pokarį menančių knygų

2025-06-17
0

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešajai bibliotekai vilnietė advokatė Dalia Bukelienė, kuri neseniai pristatė savo sudarytą močiutės užrašytų receptų knygą...

Maleišių kaime ruošiamasi remontuoti svirną

2025-06-17
0

Anykščių rajono savivaldybė ieško rangovo, kuris darbuotųsi Svėdasų seniūnijos Maleišių kaime.

Skelbiama, kad šiame kaime bus kapitališkai remontuojamas etnoarchitektūrinės sodybos namo...

Šiferio turėtojai užplūdo savivaldybę

2025-06-17
1

Per kiek daugiau nei parą Anykščių rajono savivaldybės administracija surinko norinčių priduoti šiferį paraiškas ir daugiau jų nepriima. Paraiškų priėmimas...

Anykšta TV:

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite:

Naujienos

Svėdasuose šiluminių trasų remontą numatoma užbaigti iki Joninių
Bibliotekai dovanojo pokarį menančių knygų
Maleišių kaime ruošiamasi remontuoti svirną
Šiferio turėtojai užplūdo savivaldybę
Maisto kurjerio ieškanti kavinė-picerija paskelbė smagaus turinio darbo skelbimą
Kavarske policija sulaikė ir į areštinę uždarė vyrą

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Birželio 16 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 15 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 14 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 13 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 12 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 11 dienos apskrities įvykių apžvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

Seimas priėmė dalį mokesčių pakeitimų, likusieji – ketvirtadienį
Nealkoholiniai saldinti gėrimai nuo sausio bus apmokestinami
Premjeras: panaikinus PVM lengvatą šildymui, bus išplėsta teisė gauti kompensacijas
Pareigūnai išaiškina vis daugiau nepilnamečių daromų KET pažeidimų
Seimas svarstys siūlymą metus neleisti teismams registruoti partnerystės
TTK pritarė siūlymui švelninti atsakomybę „čekiukų“ bylose, keturi komiteto nariai paliko posėdį

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

skelbimas žiūrėk

skelbimas žiūrėk

Apklausa

Kokios spalvos drabužius dažniausiai dėvite?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

PRENUMERATA

PRENUMERATA

Jaros prekyba

Jaros prekyba

Anyksciu baldai

Anyksciu baldai

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Husquarna atsinaujinkite

Husquarna atsinaujinkite

800x800_AGROBITE_LT

800x800_AGROBITE_LT

AKC BANERIS

AKC BANERIS

AMC baneris

AMC baneris

Anyksciu vandenys_ logotipas

Anyksciu vandenys_ logotipas

baseino bangenis stovykla

baseino bangenis stovykla

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Projektą „Legenda: gyvieji Anykščiai – 2025“

10 000 Eur iš dalies finansuoja

Medijų rėmimo fondas.

anykta.lt logo
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In