• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Šeštadienis, 3 birželio, 2023
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
  • Lietuvos ir užsienio naujienos
    • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Gyvieji Anykščiai
  • Aukštaitiškas formatas
  • Vox Populi
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
  • Anykšta TV
  • Veiklos Anykščiai
  • Ženklai ir žmonės
  • Premium Anykšta
  • Prenumerata
  • Skelbimai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
  • Lietuvos ir užsienio naujienos
    • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Gyvieji Anykščiai
  • Aukštaitiškas formatas
  • Vox Populi
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
  • Anykšta TV
  • Veiklos Anykščiai
  • Ženklai ir žmonės
  • Premium Anykšta
  • Prenumerata
  • Skelbimai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

Troškinys vos už kelis eurus: kaip panaudoti daržovių likučius?

Pranešimas spaudai
2022-10-08
Naujienos
0
Dalintis FacebookDalintis Twitter

Ruduo lepina daržovėmis, tačiau ne visada spėjate jas suvalgyti? Žinodami, kaip tinkamai panaudoti daržo gėrybių likučius, ne tik paįvairinsite savo valgiaraštį, bet ir sutaupysite pinigų. O svarbiausia – nešvaistysite vertingų maisto produktų. Pasak Vaidos Budrienės, „Iki“ komunikacijos vadovės, rudens daržovių populiarumo tendencijos eilę metų išlieka stabilios, tarp perkamiausių – bulvės, pomidorai, kopūstai ir morkos, o pirmenybę pirkėjai teikia lietuviškam derliui.    

„Sezoninių daržovių pasirinkimas yra parankus net keliais aspektais. Vietos ūkininkų produkcija parduotuves pasiekia greičiau, todėl yra tikrai aukščiausios kokybės. Taip pat trumpesnė tiekimo grandinė padeda tausoti aplinką. Ir, žinoma, atsispindi galutinėje kainoje. Pagal pardavimų duomenis matome, kad pirkėjai sezonines daržoves taip pat gausiai renkasi. Populiariausių daržovių sąraše yra Lietuvoje užaugintos bulvės, morkos, svogūnai. Mėgstamos ir tokios tradicinės rudens sezono daržovės kaip moliūgai bei burokėliai“, – sako V. Budrienė.

Aromatingas patiekalas iš daržovių likučių

Platus rudens gėrybių pasirinkimas atveria daugiau galimybių eksperimentuoti virtuvėje. O jei atrodo, kad daržovių likučių niekur nepanaudosite, „Iki“ vaisių ir daržovių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė tikina, kad rudeniškas troškinys yra tas patiekalas, kurį lengvai galite pasigaminti namuose. Jeigu ir prireiks papildomų ingredientų – jiems išleisite vos keletą eurų.

„Keli suminkštėti spėję pomidorai, brokolio stiebas, šaldytuve esantis per pusę perpjautas svogūnas, baklažano, cukinijos, bulvių ar morkų likučiai – visos daržovės puikiai tinka ruošiant kvapnų troškinį. Šis patiekalas ne tik rudeniškas, sotus, maistingas, bet ir ypač pigus. Mat jį gaminant galima sunaudoti pačius įvairiausius daržovių, kruopų, mėsos, grietinėlės ar grietinės likučius, tad papildomų ingredientų gali ir neprireikti. Norint, kad troškinys įgautų ryškesnio skonio, galima pasinaudoti ir keliomis gudrybėmis. Pavyzdžiui, jeigu šaldiklyje turite užsilikusio naminio sultinio – jis troškiniui tikrai suteiks nepaprasto skonio. O jei neturite, puikiai tiks ir paprasčiausias sultinio kubelis“, – sako J. Sabaitienė.

Sotumo troškiniui gali suteikti ir įvairiausios rūšies mėsa. Tam puikiai tinka ne tik vištienos šlaunelės ar krūtinėlė, kiaulienos mentė ar išpjova, bet ir dešrelės. Tiesa, prieš dedant mėsą į puodą troškintis, „Iki“ atstovė, pataria ją greitai apkepti keptuvėje. Taip mėsos išorė karamelizuosis ir troškiniui suteiks dar sodresnį skonį.

Ši taisyklė galioja ir daržovėms. Kai mėsa jau troškinasi puode – metas pasiruošti daržoves. Jas susipjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir taip pat šiek tiek pakepti keptuvėje, o tik vėliau dėti į puodą, kuriame verda troškinys.

Atverkite šaldytuvą ir nestokokite fantazijos

Tolesnė troškinio gaminimo eiga – labai paprasta. Į puodą galite dėti viską, kas pasitaiko po ranka. Jeigu šaldytuve turite užsilikusios pomidorų pastos ar padažo – šis troškiniui niekada nepamaišys, jeigu jums liko grietinės ar grietinėlės – šie ingredientai taip pat puikiai tiks troškiniui. Tiesa, tiek grietinę, tiek grietinėlę patariama dėti pačioje troškinimosi pabaigoje.

Troškinys niekada nebus toks kvapnus ir aromatingas, jeigu jo nepraturtinsite įvairiausiais prieskoniais. Druska ir pipirai – privalomi gaminant kiekvieną pikantišką patiekalą, tačiau verdant troškinį galite ir paimprovizuoti. Jeigu turite – įberkite rūkytos paprikos, kario prieskonių, svogūnų ar česnakų miltelių. Įmantresnių skonių mėgėjams J. Sabaitienė siūlo troškinį pagardinti kalendros sėklomis ar čili pipirų dribsniais.

„Iki“ atstovė dalijasi kelių troškinių receptais, kurie sušildys žvarbų rudens vakarą.

Jautienos ir daržovių troškinys

Jums reikės:

Gabalėlio kubeliais supjaustytos jautienos, arba kitos mėsos, kurią turite šaldytuve

1/4 puodelio miltų

1/2 šaukštelio druskos

1/2 šaukštelio pipirų

Sultinio

1 šaukštelio Vorčesterio padažo

5 česnako skiltelių

1 lauro lapo

3 vidutinės bulvės, supjaustytos kubeliais

Turimų daržovių likučių

Gaminame:

Indelyje sumaišykite miltus, druską, pipirus ir gautame mišinyje apvoliokite jautieną. Nulupkite ir supjaustykite bulves. Jautieną šiek tiek apkepkite ir dėkite į troškinimo puodą. Mėsą užpilkite sultiniu, įdėkite lauro lapą ir palikite troškintis. Tuomet toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė jautiena apkepkite susmulkintas česnakų skilteles, dėkite daržovių likučius, viską dar šiek tiek pakepkite kol daržovės gražiai karamelizuosis. Į troškinimo puodą pirmiausia dėkite bulves, leiskite joms bent penkias minutes pavirti ir tuomet dėkite likusias daržoves. Troškinį pagardinkite Vorčesterio padažu ir palikite troškintis, kol mėsa ir daržovės išvirs, o troškinys – šiek tiek sutirštės.

Maltos mėsos ir daržovių troškinys

Jums reikės:

1 puodelio vandens

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 vidutinio dydžio, kubeliais supjaustyto svogūno

2 supjaustytų morkų

Maltos mėsos

Kelių nuluptų ir kubeliais supjaustytų bulvių

Saliero stiebo – jeigu turite

Kelių susmulkintų skiltelių česnako

Skardinės susmulkintų pomidorų

Šaukšto miltų

Druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių

Gaminame:

Visas susmulkintas daržoves išskyrus bulves ir česnakus dedame į puodą, kuriame yra lašelis įkaitinto aliejaus ir šiek tiek apkepiname. Tuomet dedame česnakus ir maltą mėsą, viską gardiname turimais prieskoniais. Kelias minutes apkepame, pilame vandens ir dedame sultinio kubelį. Tuomet dedame bulves, pilame konservuotus pomidorus ir viską patroškiname. Kol troškinys verda šaukštą miltų dubenyje sumaišykite su šiek tiek vandens. Gautą mišinį pilkite į sultinį – taip jis taps šiek tiek tirštesnis. Galiausiai viską dar apie 10 min. patroškinkite. Skanaus!

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Kitas įrašas

Tradicinės kultūros ir žirgo šventės „Bėk bėk, žirgeli!“ programa

Dažniausiai koronaviruso infekcija pasireiškia karščiavimu, kosuliu, pasunkėjusiu kvėpavimu ar dusuliu, nuovargiu, raumenų skausmais, skonio ar kvapo praradimu, gerklės skausmu, sloga, pykinimu, vėmimu ar viduriavimu.  	    Nuotr. iš freepik.com

Kaip tinkamai gydytis nuo koronaviruso?

Panašūs straipsniai

Niūronyse vyko jubiliejinė „Bėk bėk, žirgeli!“ šventė

2023-06-03
0

Birželio 3 dieną, šeštadienį, Niūronyse vyko tradicinė kultūros ir žirgo šventė "Bėk bėk, žirgeli!" Ši šventė - jubiliejinė, Niūronių kaime...

Buvusi Anykščių rajono mero Sigučio Obelevičiaus patarėja Gabrielė Griauzdaitė-Patumsienė (kairėje) su tuometine Anykščių turizmo ir verslo informacijos centro laikinąja direktore Kristina Beinoryte vadovavo Anykščių miesto vietos veiklos grupei ir europinėmis lėšomis išreklamuotą ženklą „Pagaminta Anykščiuose“ panaudojo asmeniniame versle.       Nuotr. iš „Pagaminta Anykščiuose“ feisbuko.

STT įžvelgia AMVVG neskaidrumo, šališkumo, korupcijos rizikas

2023-06-03
5

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atliko Anykščių miesto vietos veiklos grupės (AMVVG) korupcijos rizikos analizę naudojant 2014–2020 metų Europos sąjungos fondų...

31 metus A. Baranausko ir A. Vienuolio-Žukausko memorialinio muziejaus direktoriumi dirbusio Antano Verbicko kadencija ateinantiems penkeriems metams Anykščių rajono savivaldybės mero K. Tubio sprendimu pratęsta nebuvo. Dėl to į merą raštu kreipėsi Lietuvos kultūros žmonės.

Muziejaus direktorių stojo ginti šalies profesūra

2023-06-03
26

A. Baranausko ir A. Vienuolio-Žukausko memorialinio muziejaus direktoriaus Antano Verbicko dienos šiame darbe suskaičiuotos. Gegužės pradžioje vykusiame Anykščių rajono savivaldybės...

Negalima smerkti

2023-06-03
0

Atėjus vasarai ir prasidėjus atostogoms, lankytinose vietose, maitinimosi įstaigose padaugėja šeimų su mažais vaikais, kurie neretai elgiasi netinkamai.
„Anykšta“ teiravosi, kaip...

Anykšta TV:

Naujienos

Niūronyse vyko jubiliejinė „Bėk bėk, žirgeli!“ šventė
STT įžvelgia AMVVG neskaidrumo, šališkumo, korupcijos rizikas
Muziejaus direktorių stojo ginti šalies profesūra
Negalima smerkti
Apie mero komandą, jaunimą ir pagalbą Zimbabvei
Vaiką reikia išsivesti

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Birželio 1 dienos apskrities įvykių apžvalga
Gegužės 31 dienos apskrities įvykių apžvalga
Gegužės 30 dienos apskrities įvykių apžvalga
Gegužės 29 dienos apskrities įvykių apžvalga
Gegužės 28 dienos apskrities įvykių apžvalga
Gegužės 27 dienos apskrities įvykių apžvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

Patvirtinta dar 20 paukščių gripo atvejų laukiniams paukščiams
Seimo vadovė prašo stiprinti NATO buvimą regione, kad Lietuvoje nebūtų Bučos ir Mariupolio
Seimui teikiamos pataisos, kad savivaldos politikams skiriamas išmokas pakeistų alga
Įsigalioja didesnės baudos už atkimštų alkoholio butelių gabenimą automobiliuose
Vyriausybė pratęsė kompensacijas gyventojams už dujas, panaikino už elektrą
Savivaldybių asociacijos vadovas įspėjo apie įstrigusius 1,6 mlrd. eurų regionų plėtrai

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

Apklausa

Ar pasileis Seimas?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

PRENUMERATA

PRENUMERATA

Jara birželis

Jara birželis

Anykštėno kortelė

Anykštėno kortelė

Anyksciu kulturos centras 300×250@2x

Anyksciu kulturos centras 300×250@2x

AMC baneris

AMC baneris

Troskimai Liksa – GERAS

Troskimai Liksa – GERAS

AM-kiekvienam-sodui-300×400

AM-kiekvienam-sodui-300×400

Bendraukime Facebook tinkle



baseino bangenis dovanų kuponas

baseino bangenis dovanų kuponas

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Biržiečių žodis

Biržiečių žodis

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Anyksciu vandenys 300×250@2x

Anyksciu vandenys 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Duju balionai 300×250@2x

Duju balionai 300×250@2x

UAB „Anykštos redakcija“ leidžia laikraštį „Anykšta“, žurnalą „Aukštaitiškas formatas“ , internetinį naujienų portalą www.anyksta.lt.

Antradieniais ir šeštadieniais leidžiamas laikraštis „Anykšta“ – didžiausias Utenos apskrityje.

Laikraštis įkurtas 1948 m. Iki 1990–ųjų jo pavadinimas – „Kolektyvinis darbas“.

UAB „Anykštos redakcija“
Įm. kodas: 154129124
PVM kodas: LT54129219
Banko rekvizitai: Luminor Bank AS, Lietuvos skyrius
A/s: LT954010043100090251
Adresas: Vilniaus g. 29, LT-29145, Anykščiai

UAB „Anykštos redakcija“ direktorė, vyriausioji redaktorė – Gražina Šmigelskienė
Portalo Anyksta.lt redaktorius – Robertas Aleksiejūnas

Remia projektus:  „Kadras“ (4 tūkst. Eur), „Legenda: Gyvieji Anykščiai – 2023“ (7 tūkst. Eur).

anykta.lt logo

UAB“Anykštos redakcija“ – Nacionalinės rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacijos narė.

  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
  • Lietuvos ir užsienio naujienos
    • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Gyvieji Anykščiai
  • Aukštaitiškas formatas
  • Vox Populi
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
  • Anykšta TV
  • Veiklos Anykščiai
  • Ženklai ir žmonės
  • Premium Anykšta
  • Prenumerata
  • Skelbimai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In