• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Pirmadienis, 30 birželio, 2025
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

4 patarimai, kaip marinuoti agurkus, kad jie būtų itin traškūs

Pranešimas spaudai
2022-07-31
Naujienos
6
Dalintis FacebookDalintis Twitter

Raugintus ar marinuotus agurkėlius mėgsta daugelis. Visgi, norint ypatingo skonio ir traškumo marinuotų ar raugintų agurkėlių pasigaminti namuose – reikėtų žinoti kelias subtilybes. Viena jų – naudoti kuo šviežesnius ir nedidelius agurkus, kietus agurkus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad agurkai – mėgstama lietuvių daržovė. O ypač vasarą, kai norisi gaivaus ir šviežio maisto.

„Lietuviai ištikimi klasikai. Nors matome, kad pirkėjai yra linkę eksperimentuoti, paragauti egzotiškesnių vaisių ir daržovių, visgi, tradicinės bulvės, morkos, kopūstai, pomidorai ar agurkai – neatsiejama kasdienio pirkėjų krepšelio dalis, todėl nenuostabu, kad ir šviežio derliaus agurkai, kurių pirkėjams siūlome nuo pat ankstyvo pavasario, ilgai lentynose neužsibūna. Pastebime, kad pirkėjų krepšeliuose dažnai atsiduria įvairiausių rūšių: tiek ilgavaisiai, tiek trumpavaisiai agurkai“, – teigia V. Budrienė.

Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių skyriaus darbuotoja, sako, kad švieži agurkai naudojami ne tik įvairiausioms salotoms, šaltoms sriuboms ar glotnučiams pagardinti, bet yra ir marinuojami ar rauginami.

„Agurkus rauginti ar marinuoti reikėtų rinktis pagal tai, kokius skonius mėgstate. Jeigu patinka valgyti sūriau – rekomenduojama agurkus rauginti. O jei mėgstate rūgštelę, tuomet patartina daržoves marinuoti. Visgi, nesvarbu, kurį agurkų konservavimo būdą pasirinksite – tiek marinuojant, tiek rauginant agurkus svarbiausia juos paruošti taip, kad jie išliktų traškūs“, – sako „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė ir dalijasi net keliais patarimais, kuriais vadovaujantis pasigaminsite pačių traškiausių konservuotų agurkėlių.

3 paprastos taisyklės ir receptas

Nupjaukite agurko galą. Pirmas dalykas, kurį reikėtų padaryti prieš raugiant ar marinuojant agurkus – nupjauti agurkų galus, kuriuose formuojasi žiedai. Tai yra geltonesnį agurko galą. Sakoma, kad agurkų galuose esančiuose žieduose yra fermentų, kurie marinuojantiems agurkams gali suteikti nepageidaujamo minkštumo. Todėl norint to išvengti, prieš konservuojant reikėtų nupjauti agurkų uodegėles.

Nenaudokite paminkštėjusių agurkų. Jeigu paėmus agurką į rankas jaučiate, kad jis yra minkštokas, nenaudokite tokių agurkų marinavimui ar rauginimui. Paminkštėję agurkai marinuojantis niekada netaps traškūs, todėl geriau minkštesnius agurkus sunaudoti gaminant salotas, sriubas, salsą, įvairiausius kokteilius ar paprasčiausiai galite juos supjaustyti griežinėliais ir pagardinti vandenį. Dar viena svarbi taisyklė – naudoti nedidelius agurkus. Mat peraugę agurkai taip pat nepasižymi tvirtumu.  

Toliau, agurkus nupjautais galais reikėtų sudėti į padruskintą vandenį. Druskingą vandenį pasigaminsite litrą šilto vandens sumaišę su ¾ puodelio druskos. Šiltą vandenį reikėtų maišyti tol, kol druska ištirps. Galiausiai, kai druska ištirpusi į gautą tirpalą reikėtų įmaišyti dar apie 5-7 litrus vandens. Į jį sumerkti agurkus, viską prispausti didele lėkšte ir apie 12 valandų palaikyti vėsioje vietoje, o geriausia – šaldytuve.

Pasigaminkite tinkamą marinatą. Marinatų būna pačių įvairiausių, tačiau jeigu norite, kad agurkai būtų ne tik ypatingo skonio, bet ir traškumo – J. Sabaitienė siūlo išbandyti šį receptą. 8 puodelius vandens reikėtų sumaišyti su 6 puodeliais 5 proc. stiprumo actu. Tuomet į gautą mišinį įberti ¼ puodelio cukraus, pusę puodelio druskos ir vieną valgomąjį šaukštą marinavimo prieskonių. Galiausiai viską supilti į didelį puodą ir užvirti vandenį, kad druska ir cukrus ištirptų. Vėliau į kiekvieną marinavimui skirtą stiklainį dėti po vieną nuluptą česnako skiltelę, šaukštelį garstyčių miltelių ir šaukštelį džiovintų krapų. Galiausiai iš druskos tirpalo reikėtų išimti agurkus, nupjauti likusį jų galą ir agurkus supjaustyti išilgomis juostelėmis. Užtenka agurką padalinti į keturias dalis. Tuomet agurkus sudėti į stiklainius, užpilti verdančiu marinatu. Galiausiai stiklainius reikėtų sustatyti į vandens puodą, pridengti (neužsukti) dangteliais ir kaitinti 10-15 minučių. Galiausiai sandariai juos užsukti, apversti, šiltai uždengti ir palikti visiškai atvėsti.

Komentarai 6

  1. Rita says:
    3 metai ago

    Šiemet agurkai tik žydi o užsimezgusių tik vienas kitas ,taip kad nebus ko marinuoti

  2. Nepasotinamiems verslinykams says:
    3 metai ago

    Kaži kodėl agurkai būdavo labi traškūs be jokių pastangų kai jie kainuodavo 0,20 Lt. /kg. ?

  3. Rita says:
    3 metai ago

    Pasilikit sau tuos receptus nesamoningus pagal jus kai pasidarai tai valgit neimanoma tik produktus sugadini turim savo ir marinuojam .

  4. Rita says:
    3 metai ago

    Pasilikit sau tuos receptus nesamoningus pagal jus kai pasidarai tai valgit neimanoma tik produktus sugadini turim savo ir marinuojam .

  5. Senjoras says:
    3 metai ago

    Yra jau Uspaskicho vadovaujamoje” Kėdainių konservų „, fabrike 80 metų raugina ir marinuoja,o ir Kėdainiai žinomi,kaip agurkų sostinė.Ir šiemet 2022 metai ne agurkų metai

    • Irma says:
      3 metai ago

      13 metu auginu agurkus tai tokioderliaus kaip siemet dar nera niekada buve.

Kitas įrašas

Buvo šventės atidaryme

Panašūs straipsniai

Naujas „Flokati“ padalinys Anykščiuose – tvaraus augimo pavyzdys

2025-06-30
0

Lietuviška įmonė „Flokati“, geriausiai žinoma dėl natūralios vilnos gaminių – šlepečių, patalynės, drabužių vaikams ir suaugusiems – šiemet mini 25...

www.seskaitis.com

„MV GROUP Production“ patirtis: kaip pasitikėjimas virsta augančiu įsitraukimu gamybos sektoriuje

2025-06-30
0

Įsitraukimas įmonėje – ne savaime suprantamas reiškinys, o jei ši dar ir gamybinė, tai gali tapti tikru iššūkiu. Skirtingai nei...

Prie rekonstruotos „betonkės“ priprasime… („Aukštaitiškas formatas“ Nr.102)

2025-06-29
5

61 milijoną eurų kainavusi kelio Utena–Molėtai rekonstrukcija piktina vairuotojus. Į 30 kilometrų – vadinamosios „betonkės“ – kelio ruožą sukišus milijonus,...

Vicemeras sumedžiojo maru sergantį šerną

2025-06-29
8

Afrikinis kiaulių maras (AKM) grįžo į Lietuvą. Didžioji Lietuvos dalis priskiriama antrai apsaugos nuo AKM zonai, t.y. teritorijai, kurioje fiksuoti...

Anykšta TV:

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite:

Naujienos

Naujas „Flokati“ padalinys Anykščiuose – tvaraus augimo pavyzdys
„MV GROUP Production“ patirtis: kaip pasitikėjimas virsta augančiu įsitraukimu gamybos sektoriuje
Prie rekonstruotos „betonkės“ priprasime… („Aukštaitiškas formatas“ Nr.102)
Vicemeras sumedžiojo maru sergantį šerną
Anykščiuose, K. Būgos gatvėje automobilyje rasti narkotikai
Savaitgalio diskusija: Kiek turi likti valdiško turto?

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Birželio 28 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 27 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 26 dienos Utenos apkrities įvykių apžvalga
Birželio 25 dienos Utenos apskrities įvykių pažvalga
Birželio 24 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 23 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

Žalieji prie Seimo protestuos dėl atsakomybės švelninimo „čekiukų“ bylose
Prezidentas pasirašė mokesčių ir pensijų pertvarką numatančius įstatymus
Kainos Baltijos šalių mažmeninėje degalų rinkoje skirtingai keitėsi ir pastarąją savaitę
Alantoje vyks tradicinis „Santaros-Šviesos“ suvažiavimas
Seimas patvirtino antros pakopos pensijų kaupimo reformą
Seimas įteisino tris GPM tarifus, papildomą NPD šeimoms

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

skelbimas žiūrėk

skelbimas žiūrėk

Apklausa

Ar domitės Lietuvos meškomis?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

PRENUMERATA

PRENUMERATA

Jaros prekyba

Jaros prekyba

Anyksciu baldai

Anyksciu baldai

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

anyksta 300×250

anyksta 300×250

Husquarna atsinaujinkite

Husquarna atsinaujinkite

800x800_AGROBITE_LT

800x800_AGROBITE_LT

AKC BANERIS

AKC BANERIS

AMC baneris

AMC baneris

Anyksciu vandenys_ logotipas

Anyksciu vandenys_ logotipas

baseino bangenis stovykla

baseino bangenis stovykla

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Projektą „Legenda: gyvieji Anykščiai – 2025“

10 000 Eur iš dalies finansuoja

Medijų rėmimo fondas.

anykta.lt logo
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In