• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Pirmadienis, 7 liepos, 2025
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

4 patarimai, kaip marinuoti agurkus, kad jie būtų itin traškūs

Pranešimas spaudai
2022-07-31
Naujienos
6
Dalintis FacebookDalintis Twitter

Raugintus ar marinuotus agurkėlius mėgsta daugelis. Visgi, norint ypatingo skonio ir traškumo marinuotų ar raugintų agurkėlių pasigaminti namuose – reikėtų žinoti kelias subtilybes. Viena jų – naudoti kuo šviežesnius ir nedidelius agurkus, kietus agurkus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad agurkai – mėgstama lietuvių daržovė. O ypač vasarą, kai norisi gaivaus ir šviežio maisto.

„Lietuviai ištikimi klasikai. Nors matome, kad pirkėjai yra linkę eksperimentuoti, paragauti egzotiškesnių vaisių ir daržovių, visgi, tradicinės bulvės, morkos, kopūstai, pomidorai ar agurkai – neatsiejama kasdienio pirkėjų krepšelio dalis, todėl nenuostabu, kad ir šviežio derliaus agurkai, kurių pirkėjams siūlome nuo pat ankstyvo pavasario, ilgai lentynose neužsibūna. Pastebime, kad pirkėjų krepšeliuose dažnai atsiduria įvairiausių rūšių: tiek ilgavaisiai, tiek trumpavaisiai agurkai“, – teigia V. Budrienė.

Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių skyriaus darbuotoja, sako, kad švieži agurkai naudojami ne tik įvairiausioms salotoms, šaltoms sriuboms ar glotnučiams pagardinti, bet yra ir marinuojami ar rauginami.

„Agurkus rauginti ar marinuoti reikėtų rinktis pagal tai, kokius skonius mėgstate. Jeigu patinka valgyti sūriau – rekomenduojama agurkus rauginti. O jei mėgstate rūgštelę, tuomet patartina daržoves marinuoti. Visgi, nesvarbu, kurį agurkų konservavimo būdą pasirinksite – tiek marinuojant, tiek rauginant agurkus svarbiausia juos paruošti taip, kad jie išliktų traškūs“, – sako „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė ir dalijasi net keliais patarimais, kuriais vadovaujantis pasigaminsite pačių traškiausių konservuotų agurkėlių.

3 paprastos taisyklės ir receptas

Nupjaukite agurko galą. Pirmas dalykas, kurį reikėtų padaryti prieš raugiant ar marinuojant agurkus – nupjauti agurkų galus, kuriuose formuojasi žiedai. Tai yra geltonesnį agurko galą. Sakoma, kad agurkų galuose esančiuose žieduose yra fermentų, kurie marinuojantiems agurkams gali suteikti nepageidaujamo minkštumo. Todėl norint to išvengti, prieš konservuojant reikėtų nupjauti agurkų uodegėles.

Nenaudokite paminkštėjusių agurkų. Jeigu paėmus agurką į rankas jaučiate, kad jis yra minkštokas, nenaudokite tokių agurkų marinavimui ar rauginimui. Paminkštėję agurkai marinuojantis niekada netaps traškūs, todėl geriau minkštesnius agurkus sunaudoti gaminant salotas, sriubas, salsą, įvairiausius kokteilius ar paprasčiausiai galite juos supjaustyti griežinėliais ir pagardinti vandenį. Dar viena svarbi taisyklė – naudoti nedidelius agurkus. Mat peraugę agurkai taip pat nepasižymi tvirtumu.  

Toliau, agurkus nupjautais galais reikėtų sudėti į padruskintą vandenį. Druskingą vandenį pasigaminsite litrą šilto vandens sumaišę su ¾ puodelio druskos. Šiltą vandenį reikėtų maišyti tol, kol druska ištirps. Galiausiai, kai druska ištirpusi į gautą tirpalą reikėtų įmaišyti dar apie 5-7 litrus vandens. Į jį sumerkti agurkus, viską prispausti didele lėkšte ir apie 12 valandų palaikyti vėsioje vietoje, o geriausia – šaldytuve.

Pasigaminkite tinkamą marinatą. Marinatų būna pačių įvairiausių, tačiau jeigu norite, kad agurkai būtų ne tik ypatingo skonio, bet ir traškumo – J. Sabaitienė siūlo išbandyti šį receptą. 8 puodelius vandens reikėtų sumaišyti su 6 puodeliais 5 proc. stiprumo actu. Tuomet į gautą mišinį įberti ¼ puodelio cukraus, pusę puodelio druskos ir vieną valgomąjį šaukštą marinavimo prieskonių. Galiausiai viską supilti į didelį puodą ir užvirti vandenį, kad druska ir cukrus ištirptų. Vėliau į kiekvieną marinavimui skirtą stiklainį dėti po vieną nuluptą česnako skiltelę, šaukštelį garstyčių miltelių ir šaukštelį džiovintų krapų. Galiausiai iš druskos tirpalo reikėtų išimti agurkus, nupjauti likusį jų galą ir agurkus supjaustyti išilgomis juostelėmis. Užtenka agurką padalinti į keturias dalis. Tuomet agurkus sudėti į stiklainius, užpilti verdančiu marinatu. Galiausiai stiklainius reikėtų sustatyti į vandens puodą, pridengti (neužsukti) dangteliais ir kaitinti 10-15 minučių. Galiausiai sandariai juos užsukti, apversti, šiltai uždengti ir palikti visiškai atvėsti.

Komentarai 6

  1. Rita says:
    3 metai ago

    Šiemet agurkai tik žydi o užsimezgusių tik vienas kitas ,taip kad nebus ko marinuoti

  2. Nepasotinamiems verslinykams says:
    3 metai ago

    Kaži kodėl agurkai būdavo labi traškūs be jokių pastangų kai jie kainuodavo 0,20 Lt. /kg. ?

  3. Rita says:
    3 metai ago

    Pasilikit sau tuos receptus nesamoningus pagal jus kai pasidarai tai valgit neimanoma tik produktus sugadini turim savo ir marinuojam .

  4. Rita says:
    3 metai ago

    Pasilikit sau tuos receptus nesamoningus pagal jus kai pasidarai tai valgit neimanoma tik produktus sugadini turim savo ir marinuojam .

  5. Senjoras says:
    3 metai ago

    Yra jau Uspaskicho vadovaujamoje” Kėdainių konservų „, fabrike 80 metų raugina ir marinuoja,o ir Kėdainiai žinomi,kaip agurkų sostinė.Ir šiemet 2022 metai ne agurkų metai

    • Irma says:
      3 metai ago

      13 metu auginu agurkus tai tokioderliaus kaip siemet dar nera niekada buve.

Kitas įrašas

Buvo šventės atidaryme

Panašūs straipsniai

Prie paminklo Laisvei  ištikimybę Lietuvai prisiekė dešimtys šaulių

2025-07-06
5

Liepos 6 – ąją, minint 772 – ąsias Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo metines, į valstybės vėliavos pakėlimo ceremoniją  Anykščiuose,  A....

Anykščių rajono savivaldybės ligoninė į aukštesnio lygio ligonines neskuba išvežti ir širdininkų.

Ligonių pervežimu rūpinasi… redaktorė

2025-07-06
22

Praėjusį penktadienį, birželio 27-ąją, į „Anykštos“ redakciją kreipėsi klinikinę mirtį patyrusio, Anykščių rajono savivaldybės ligoninės reanimacijoje gulinčio, Aleksandro Zelevo artimieji....

Apie giltinę prie ligoninės (Rievės. 2025-07-04)

2025-07-06
24

Ir visgi Anykščių ligoninę reikia uždaryti. Visų gyvųjų labui. Taip visiems bus geriau. Ir Anykščių rajono merui Kęstučiui Tubiui, ir...

Mirštamumas nuo kraujotakos ligų Lietuvoje mažėja

2025-07-06
2

Higienos instituto duomenimis, pernai Lietuvoje mirė 37 tūkstančiai 453 žmonės. Tai – 488 asmenimis daugiau negu 2023 metais. Nors pagrindine...

Anykšta TV:

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite:

Naujienos

Prie paminklo Laisvei  ištikimybę Lietuvai prisiekė dešimtys šaulių
Ligonių pervežimu rūpinasi… redaktorė
Apie giltinę prie ligoninės (Rievės. 2025-07-04)
Mirštamumas nuo kraujotakos ligų Lietuvoje mažėja
Kontrolieriai nustatė, kad Anykščių savivaldybės biudžeto deficitas 3 milijonais viršija leistiną ribą
Šventosios upės slėnis Anykščiuose laukia atnaujinimo

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Liepos 5 dienos apskrities įvykių apžvalga
Liepos 4 dienos Utenos apskrities įvykių apžvalga
Liepos 3 dienos apskrities įvykių apžvalga
Liepos 2 dienos apskrities įvykių apžvalga
Liepos 1 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 30 dienos apskrities įvykių apžvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

Lietuvoje švenčiama Valstybės diena, tradiciškai visoje šalyje skambės „Tautiška giesmė“
Kainos Baltijos šalių mažmeninėje degalų rinkoje skirtingai keitėsi ir pastarąją savaitę
Seimo narys T. Tomilinas COSAC pirmininkų susitikime: už spartesnę ES plėtrą ir tvirtą paramą Ukrainai
Rusija įvykdė didžiausią per visą karą ataką prieš Ukrainą
Geografijos egzaminą jau išlaikė 8,3 proc. vienuoliktokų, fizikos – apie 6 proc. visų laikiusiųjų
Gyventojai labiausiai pasitiki ugniagesiais, pasitikėjimą susigrąžino kariuomenė

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

skelbimas žiūrėk

skelbimas žiūrėk

Apklausa

Ką pirmiausiai skaitėte naujame žurnalo „Aukštaitiškas formatas“ numeryje?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

PRENUMERATA

PRENUMERATA

Jaros prekyba

Jaros prekyba

Anyksciu baldai

Anyksciu baldai

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

anyksta 300×250

anyksta 300×250

Husquarna atsinaujinkite

Husquarna atsinaujinkite

800x800_AGROBITE_LT

800x800_AGROBITE_LT

AKC BANERIS

AKC BANERIS

AMC baneris

AMC baneris

Anyksciu vandenys_ logotipas

Anyksciu vandenys_ logotipas

baseino bangenis stovykla

baseino bangenis stovykla

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Projektą „Legenda: gyvieji Anykščiai – 2025“

10 000 Eur iš dalies finansuoja

Medijų rėmimo fondas.

anykta.lt logo
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In