• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Sekmadienis, 7 rugpjūčio, 2022
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
  • Lietuvos ir užsienio naujienos
    • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Gyvieji Anykščiai
  • Aukštaitiškas formatas
  • Vox Populi
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Dienos anekdotas
    • Konkursai
  • Anykšta TV
  • Veiklos Anykščiai
  • Premium Anykšta
  • Prenumerata
  • Skelbimai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
  • Lietuvos ir užsienio naujienos
    • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Gyvieji Anykščiai
  • Aukštaitiškas formatas
  • Vox Populi
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Dienos anekdotas
    • Konkursai
  • Anykšta TV
  • Veiklos Anykščiai
  • Premium Anykšta
  • Prenumerata
  • Skelbimai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

Kalėdoms pasiruoškite iš anksto – trys receptai, kurie padės sutaupyti laiko

Pranešimas spaudai
2021-12-18
Naujienos
0
Dalintis FacebookDalintis Twitter

Pasitinkant didžiausias metų šventes, kiekvienas nori jų sulaukti ramiai ir be papildomo streso. Kai kuriems pasiruošimas Kalėdoms gali tapti tikru galvos skausmu. Visi nori, kad maistas ant šventinio stalo būtų skanus ir džiugintų artimuosius, tačiau ruošiantis paskutinę dieną, gali aplankyti įvairūs netikėtumai. Kad virtuvėje prieš šventes streso būtų mažiau, verta kruopščiai planuoti ir pasiruošti iš anksto.

„Gruodžio mėnesį jau įprasta, kad parduotuvėse padidėja žmonių srautas, ypač paskutinėmis dienomis prieš šventes, kuomet dauguma skuba įsigyti šviežių maisto produktų kalėdiniam šeimos stalui. Pirkėjai renkasi įvairiausius produktus – nuo silkės Kūčių stalui, mėsos produktų Kalėdoms iki desertų, vaisių. Prieš šventes svarbu pasirūpinti ne tik reikalingais pirkiniais, tačiau ir saugumu, todėl vertėtų kuo anksčiau pradėti ruoštis šventėms, kad paskutinę minutę netektų skubėti į parduotuvę“, – sako „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Pasiruoškite iš anksto

Dažnai skubantys žmonės produktus šventiniam stalui perka švenčių išvakarėse, neturėdami aiškaus pirkinių sąrašo ir net plano, ką gamins. Dėl to šventinių pirkinių krepšiai būna labai dideli, nuolat bandoma prisiminti, ko reikėtų, tačiau pasitaiko, jog galiausiai namuose paaiškėja, kad kai kurių produktų trūksta ir į parduotuvę tenka skubėti dar kartą. Ne visi žmonės turi įprotį ruoštis šventėms likus ir kelioms savaitėms iki jų – kai kuriuos produktus galima užšaldyti ar pasiruošti iš anksto, kad Kalėdų dieną liktų tik papuošti ir padėti ant stalo.

„Sėkmingos Kalėdų dienos paslaptis – iš anksto žinoti, ką ir kada gaminsite, o tada įvertinti, ką galite pasiruošti iš anksto. Taigi, pasigaminę kelis patiekalus ar jų ingredientus, sutaupysite laiko ir sumažinsite stresą didžiąją dieną. Taip pat pažiūrėkite, kokių produktų turite šaldymo kameroje ar namo rūsyje – galbūt ten rasite tikrą lobį, kurį galėsite panaudoti šventiniam stalui. Šaldytos uogienės, marinuoti grybai ar kitos gėrybės taps jūsų sąjungininkais ruošiantis didžiosioms metų šventėms“, – sako „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė, siūlanti išbandyti tris receptus, kurie padės sutaupyti laiko bent jau šventinį Kalėdų rytą.

Spanguolių ir obuolių padažas

Reikės: 250 g šviežių arba šaldytų spanguolių, 2 obuolių, 100 g cukraus, šiek tiek cinamono.

Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Į puodą suberkite visus ingredientus ir užpilkite truputį vandens. Virkite, kol viskas suminkštės, bet išlaikys formą. Tai užtruks apie 5 minutes, jei naudojate šaldytas spanguoles, arba 8–10 minučių, jeigu naudojate šviežias. Padažą atvėsinkite ir laikykite šaldytuve, prieš patiekiant atšildykite iki kambario temperatūros.

„Skanus padažas gali pagardinti kiekvieną patiekalą. Šiam spanguolių padažui su obuolių prieskoniu reikia vos keturių ingredientų, o šaldytuve jį galima laikyti net savaitę. Padažą galite naudoti gardinant kalėdinę antį ar kalakutą. Taip pat nepamiškite, kad prie mėsos puikiai tiks ir spanguolių uogienė, kurią galbūt seniai turite šaldymo kameroje“, – pataria „Maximos“ kulinarijos ekspertė.

Anties įdaras

Reikės: 1 svogūno, 300 g moliūgo, 200 g pekano riešutų, alyvuogių aliejaus, 200 g ryžių, 500 ml daržovių arba vištienos sultinio, 25 g tarkuoto parmezano sūrio, šiek tiek druskos ir pipirų.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Svogūnus, moliūgus ir riešutus susmulkinkite ir sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais, tada gerai išmaišykite rankomis. Kepkite apie 20 minučių.

Ryžius suberkite į puodą su sultiniu ir virkite 20-25 min. arba kol ryžiai suminkštės ir sugers sultinį. Įberkite sūrio. Ryžius sumaišykite su iškepusiomis daržovėmis.

„Tokį įdarą paruošite gan lengvai, o šaldytuve galite laikyti iki dviejų dienų. Kai ateis laikas kepti antį, įdarykite ją iš anksto paruoštu mišiniu ir dėkite kepti į orkaitę – tai sutaupys nemažai laiko Kalėdų rytą. Pekano riešutus galite keisti kita mėgstama alternatyva, pavyzdžiui, makadamijos arba lazdyno riešutais. Šį ryžių mišinį galite naudoti ne tik kaip įdarą mėsai, tačiau ir kaip garnyrą prie kitų patiekalų“, – sako „Maximos“ kulinarijos ekspertė.

Greiti ir gardūs keksiukai 

„Šis desertas paruošiamas lengvai ir jam nereikia daug ingredientų, o geriausia tai, kad šaldymo kameroje keksiukus galite laikyti iki mėnesio. Tad pasiruošimą kalėdiniam desertų stalui galite pradėti nors ir šiandien. Netoleruojantys glitimo gali rinktis miltų be glitimo mišinio alternatyvą ir mėgautis jiems tinkančiu desertu“, – dalijasi „Maximos“ kulinarijos ekspertė.

Reikės: 140 g kvietinių miltų, 4 kiaušinių, 200 ml pieno, 100 g cukraus, šiek tiek saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Ant keksiukų kepimo formos dugno įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir pašaukite į orkaitę kelioms minutėms, kad tiek formelės, tiek ir aliejus įkaistų.

Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, suberkite miltus, palaipsniui supilkite pieną ir maišykite tol, kol tešla taps visiškai tolygi ir neliks miltų gumuliukų. Įberkite žiupsnelį druskos.

Įšilusią keksiukų kepimo formą išimkite iš orkaitės, supilkite tešlą. Skardą su tešla dėkite atgal į orkaitę ir kepkite 20–25 minutes, kol keksiukai išsipūs ir paruduos. Juos galite pateikti iš karto iškeptus arba atvėsinkite ir užšaldykite šaldymo kameroje. Prieš pateikiant užšaldytus keksiukus, juos šildykite 20–30 minučių, maždaug 150 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Tags: Kalėdosreceptai

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Kitas įrašas

Gruodžio 17 dienos apskrities įvykių apžvalga

Panašūs straipsniai

Žmonės tampa kontroliuojami bankų

2022-08-07
0

Visai neseniai Seimas pritarė didesnių sumų nei 5000 eurų atsiskaitymų grynaisiais ribojimui. Žmonių tarpusavio atsiskaitymus ir bet kokius kitus mokėjimus...

L.Audickas pabrėžė, kad pasiekti karjeros aukštumų jam padėjo patirtis, įgyta gimtojo Rokiškio jaunimo organizacijų veikloje.

Visi pokalbiai dabar prasideda nuo ūsų

2022-08-07
0

Lina RUŠĖNIENĖ

Jungtinės Karalystės parlamente jau 6 metus dirba rokiškietis Lukas AUDICKAS. Barono Miunhauzeno ūsus užsiauginęs 29 metų vyras džiaugiasi, kad...

Anykštėnės Amiliutės nutikimai

2022-08-07
2

Amiliutė rašo kitai miesto šventei scenarijų optimizuodama biudžetą

Tiek pragerta, pradainuota,
Paupiais praspaciruota.
Kaip vestuvių paskola
Skauda nuo sumų galva.

Du metus dabar skaičiuos,
Išlaidas kol...

Anykščiams sukurtas inovatyvaus sveikatingumo centro projektas

2022-08-07
3

Anykščių rajono savivaldybei, dalyvaujančiai projekte „Išmanusis miestas 8“, pateiktas inovatyvus bioklimatinės architektūros sveikatingumo centro projektas.

Šį projektą  pristatė konkurso dalyvė, Vilnius...

Video rekomendacijos:

Naujienos

Žmonės tampa kontroliuojami bankų
Visi pokalbiai dabar prasideda nuo ūsų
Anykštėnės Amiliutės nutikimai
Anykščiams sukurtas inovatyvaus sveikatingumo centro projektas
Tarp juoko ir ašarų: norėdami susidžiovinti grybus, džiauna juos ir pirtyse, ir ant automobilio kapoto
Be grynųjų neišgyventume

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Rugpjūčio 5 dienos apskrities įvykių apžvalga
Rugpjūčio 4 dienos apskrities įvykių apžvalga
Rugpjūčio 3 dienos apskrities įvykių apžvalga
Rugpjūčio 2 dienos apskrities įvykių apžvalga
Rugpjūčio 1 dienos apskrities įvykių apžvalga
Liepos 31 dienos apskrities įvykių apžvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

Išplėsta TVP kuriamų TV programų retransliavimo Lietuvoje aprėptis
Maisto kainos auga, kas laukia rudenį?
5G dažnių ruožą už 13 mln. eurų įsigijo „Bitė Lietuva“, „Tele2“ ir „Telia Lietuva“
Ligonių kasos kompensuos brangų tomografijos tyrimą
Aplinkos ministerija rudenį skelbs užtvankų griovimo finansavimo programą
Vyriausybė iš esmės pritarė kurortų ir jų teritorijų plėtrai

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

Apklausa

Ar jau apžiūrėjote instaliaciją „Dainuvos slėnio vaiduokliai"?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

Jara rugpjūtis

Jara rugpjūtis

kondicionieriai(2)

kondicionieriai(2)

Algrida 300×250@2x

Algrida 300×250@2x

Anyksciu kulturos centras 300×250@2x

Anyksciu kulturos centras 300×250@2x

Bendraukime Facebook tinkle

baseino bangenis dovanų kuponas

baseino bangenis dovanų kuponas

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

AMC baneris

AMC baneris

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu vandenys 300×250@2x

Anyksciu vandenys 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Duju balionai 300×250@2x

Duju balionai 300×250@2x

UAB „Anykštos redakcija“ leidžia laikraštį „Anykšta“, žurnalą „Aukštaitiškas formatas“ , internetinį naujienų portalą www.anyksta.lt.

Antradieniais ir šeštadieniais leidžiamas laikraštis „Anykšta“ – didžiausias Utenos apskrityje.

Laikraštis įkurtas 1948 m. Iki 1990–ųjų jo pavadinimas – „Kolektyvinis darbas“.

UAB „Anykštos redakcija“
Įm. kodas: 154129124
PVM kodas: LT54129219
Banko rekvizitai: Luminor Bank AS, Lietuvos skyrius
A/s: LT954010043100090251
Adresas: Vilniaus g. 29, LT-29145, Anykščiai

UAB „Anykštos redakcija“ direktorė, vyriausioji redaktorė – Gražina Šmigelskienė
Portalo Anyksta.lt redaktorius – Robertas Aleksiejūnas

Remia projektus:  „Ženklai ir žmonės“ (5 tūkst. Eur), „Legenda: Gyvieji Anykščiai – 2022“ (5 tūkst. Eur).

anykta.lt logo

UAB“Anykštos redakcija“ – Nacionalinės rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacijos narė.

  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
  • Lietuvos ir užsienio naujienos
    • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Gyvieji Anykščiai
  • Aukštaitiškas formatas
  • Vox Populi
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Dienos anekdotas
    • Konkursai
  • Anykšta TV
  • Veiklos Anykščiai
  • Premium Anykšta
  • Prenumerata
  • Skelbimai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In