
Daugiau nei 70 Lietuvos mokyklų, kurioms maistą tiekia VšĮ „Kretingos maistas“, dalyvavo konkurse, kuriam mokiniai fotografavo jiems labiausiai patinkančius ir skaniausius „Kretingos maisto“ patiekalus. Penktadienį šios įmonės Anykščių skyriaus vadovė Laima Blažienė apdovanojo Anykščių A.Vienuolio progimnazijos moksleivius, kurių nuotrauka laimėjo konkursą. Padėkota ir progimnazijos vaikus maitinančioms virėjoms, pasidžiaugta, kad vaikams patinka jų ruošiami karbonadai, cepelinai, kotletai ir kiti „Kretingos maisto“ patiekalai.
Pasak „Kretingos maisto“ Anykščių skyriaus vadovės L.Blažienės, konkurse buvo pasiūlyta dalyvauti visoms Lietuvos mokykloms, kurioms maistą tiekia “Kretingos maistas“. Vaikams reikėjo nusifotografuoti su jų labiausiai mėgstamu patiekalu, parašyti, kodėl patiekalas patinka, ir nuotrauką įkelti į socialinio tinklo „Facebook“ specialią programą. Daugiausia, per 300 balsų, sulaukė A.Vienuolio progimnazijos vaikų nuotrauka, kurioje jie įsiamžino apsirengę tautiniais drabužiais su cepelinų porcija. Jie progimnazijai laimėjo „Kretingos maisto“ dovanotą šokių popietę su „No Djs“ ir Viktoru Diavara.
„Mums gera žinoti, kad A.Vienuolio progimnazijos moksleiviai vertina „Kretingos maisto“ virėjų, viso mūsų didelio kolektyvo darbą ir pastangas kasdien patiekti skanų, sveiką ir kokybišką maistą, – sakė L. Blažienė, sveikindama konkurso nugalėtojus. – Norime padėkoti mūsų darbuotojoms ir jums gaminančioms virėjoms, kurios prie šio laimėjimo prisidėjo nuoširdžiu darbu, linkime ir toliau gaminti taip skaniai ir sveikai, kaip iki šiol“.
L.Blažienė teigė, kad įmonė maitina 11-os Anykščių krašto mokyklų moksleivius bei vaikų darželių – lopšelių auklėtinius, stengiasi įsiklausyti į mokinių bei darželinukų pageidavimus ir neturi nusiskundimų dėl gaminamo maisto kokybės. „Dėl perkamų maisto produktų ir gaminamo maisto kokybės mūsų įmonėje labai stipri vidaus kontrolė, – pastebėjo L. Blažienė. – Vaisius ir daržoves perkame pas ūkininkus, mėsą mums tiekia „Utenos mėsa“, neperkame smulkintos mėsos, viską gaminame patys“.
A. Vienuolio progimnazijos direktorė Irena Andrukaitienė apie nebe pirmus metus vaikus maitinančią įmonę negailėjo gerų žodžių. Direktorė nėra girdėjusi nusiskundimų nei iš tėvų, nei iš vaikų dėl patiekalų kokybės, nes „Kretingos maiste“ tikrai griežta produktų ir gaminamų patiekalų kokybės vidaus kontrolė. „Jie reiklūs sau ir subūrė puikų virėjų kolektyvą, – pastebėjo direktorė. – aš pati kasdien valgau tą patį maistą, kurį ir mūsų mokiniai. Man neteko valgyti ko nors neskanaus. Mokykloje lankosi nemažai svečių, netgi užsieniečių. Aš juos drąsiai vedu pietų į mokyklos valgyklą. Papietavę jie sako, kad buvo labai skanu“.
Penkerius metus vyr. virėja dirbanti Jolanta Laurinavičienė prisiminė, kad ji progimnazijos valgykloje pradėjo dirbti, kai tik moksleivius maitinti pradėjo „Kretingos maistas“. „Jeigu neskanu, kalčiausias būna tas, kas iš puodo pila, – šypsojosi apie 170-čiai vaikų pietus su kitomis virėjomis gaminanti vyr. virėja, pabrėžusi, kad skaniai pagaminti galima tik iš šviežių ir kokybiškų produktų. – Esu mama, mano vaikai irgi čia mokosi ir pietauja, tad gaminu kaip sau. Kasdien būna sriuba ir 5 – 6 patiekalai iš kurių vaikai gali rinktis. Būtinai būna mėsos, miltinis ar bulvių patiekalas. Vaikai suvalgo viską, netenka matyti, kad lėkštėse paliktų maisto. Vadinasi, skanu. Jie ypač mėgsta blynus“.
Gabrielė Zuzevičiūtė fotografavosi nuotraukoje, kuri laimėjo „Kretingos maisto“ skelbtą konkursą. „Konkursas mums patiko, tad nutarėme dalyvauti, – sakė aštuntokė, kuri konkursui ruošėsi su Ugnium Mamedovu, Martyna Lenartaite ir Elze Antanavičiūte. – Mums patinka cepelinai, tad virėjos paruošė jų porciją ir mes nusifotografavome pasipuošę tautiniais rūbais“.
Mergaitė ir jos draugai sakė, kad mokyklos valgykloje maitina skaniai, už tai mokiniai dėkingi virėjoms.
Pati šeimininkauti virtuvėje G. Zuzevičiūtė teigė neturinti laiko, tačiau galėtų pagaminti cepelinų, o „Kretingos maisto“ dovanota valgių receptų knyga ji sakė tikrai pasinaudosianti.