• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Penktadienis, 11 liepos, 2025
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

Pabodo tradicinė – išbandykite azijietišką: 3 receptai su lašiša

Pranešimas spaudai
2022-08-27
Naujienos
0
Dalintis FacebookDalintis Twitter

Azijietiški prieskoniai ir padažai – puikūs priedai ieškant, kaip paįvairinti tradicinius patiekalus. Pavyzdžiui, įvairiausios rūšies žuvį ar lašišą galima paskaninti azijietiškomis pastomis, padažais, čili pipirais, imbieru, taip pat derinti prie Azijos įkvėptų garnyrų: ryžių, keptų ar marinuotų daržovių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad žuvis ir jūros gėrybės, taip pat ir skirtingų pasaulio virtuvių įkvėpti pagardai pirkėjų yra mėgstami.

„Lašišą lietuviai perka ištisus metus. Visgi, pastebime, kad pirkėjai vis labiau ieško įmantresnių skonių. Pirkinių krepšeliuose atsiduria ir plekšnė, vilkžuvė, įvairiausios jūros gėrybės. Pastebime, kad eksperimentuodami virtuvėje lietuviai renkasi įvairiausių šalių virtuvių, o tarp jų ir Azijos, įkvėptus priedus: sojos, čili padažus, ryžių actą, prieskonius“, – sako V. Budrienė.

Ruošiama ant garų, wok keptuvėje

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad įvairiausios rūšies žuviai, taip pat ir lašišai naujų skonių galima suteikti pasirinkus įvairesnius priedus: sojų, terijaki, austrių ar žuvies padažus, miso pastą.

„Vienas populiariausių būdų ruošti žuvį Japonijoje – kepti ją ant grilio. Taip pagaminti žuvį itin paprasta – tereikia ją pamarinuoti druskoje ir iškepti ant ugnies. Kinijoje žuvį mėgstama ruošti garuose arba o gaminti ją wok keptuvėje: kepti aliejuje, ruošti su ryžiais ar azijietiškais makaronais, žuvį gaminti stir fry metodu“, – teigia V. Juodkazienė.

Pasak jos, stir fry nuo seno kinų pamėgtas maisto ruošimo būdas,  kai ingredientai kepami greitai, ant gerai įkaitinto aliejaus, maišant wok keptuvėje. Ši technika atsirado Kinijoje, tačiau išplito ir į kitas Azijos bei Vakarų pasaulio šalis. Neatsiejama šio patiekalo dalis – įvairiausios daržovės: Pekino kopūstai, brokoliai, svogūnai, morkos, padažai. Kaip patiekalo pagrindas puikiai tinka ir lašiša ar kita mėgstama žuvis.

Verdamos sriubos

Dar vienas Azijoje populiarus būdas panaudoti lašišą – virti sriubas. Pavyzdžiui, pietryčių Azijoje verdama lašišos sriuba su pomidorais ir šviežia kalendra. Pirmiausiai yra išverdamas vištienos sultinys, tuomet į jį dedami lašišos gabalėliai, azijietiški makaronai, šiek tiek pakepinti pomidorai, česnakinis bei žuvies padažai, sezamų aliejus. Galiausiai ši sriuba patiekiama su žaliosios citrinos skiltele bei šviežia kalendra.

Dar viena Azijoje populiari žuvienė – lašišos ir ryžių sriuba su imbieru. Ją namuose pasigaminti itin paprasta. Pirmiausiai yra išverdami ryžiai. Lašiša yra pagardinama sojos padažu bei sezamų aliejumi. Galiausiai į didelį puodą yra pilamas mėgstamas, jau paruoštas sultinys, dedami kalendrų stiebai, išvirti ryžiai, tarkuotas imbieras. Galiausiai į sriubą dedama ir lašiša. Viskas dar paverdama apie 15 min. ir patiekiama.

„Iki“ atstovė dalijasi ir dar keliais Azijos virtuvių įkvėptais receptais su lašiša.

Lašišos sriuba su azijietiškais makaronais

Jums reikės:

Saujos mėgstamų azijietiškų makaronų

Supjaustytų gabalėlių lašišos

2 šaukštų rapsų aliejaus

3 šaukštų smulkiai supjaustyto česnako

7 puodelių vištienos sultinio

Puodelio supjaustytų pomidorų

Šaukšto žuvies padažo

Šaukšto mėgstamo čili padažo

2 arbatinių šaukštelių sezamo aliejaus

1 puodelio susmulkintų laiškinių svogūnų

1/2 puodelio susmulkintų kalendros lapų

Kelių skiltelių žaliosios citrinos

Gaminame:

Sudėkite makaronus į didelį dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir pamirkykite, kol suminkštės. Puode įkaitinkite aliejų ir pakepkite česnaką. Į puodą supilkite sultinį ir užvirinkite. Sudėkite pomidorus, žuvies padažą, čili padažą ir sezamų aliejų. Sudėkite lašišą, sumažinkite ugnį ir virkite, kol lašiša išvirs – maždaug 5 minutes. Įmaišykite makaronus ir laiškinius svogūnus ir viską patroškinkite dar apie minutę. Patiekite su šviežia kalendra ir žaliosios citrinos skiltelėmis.

Ant grilio kepta lašiša su terijakio padažu

Jums reikės:

800 g lašišos (pjausnių)

400 g vyšninių pomidorų su šakelėmis

2 citrinų

1⁄4 a. š. šviežiai maltų pipirų

1⁄2 a. š. druskos

40 ml tiršto terijakio padažo

2 v. š. alyvuogių aliejaus

Gaminame:

Nusausinkite lašišos pjausnius popieriniais rankšluosčiais ir pagardinkite druska iš abiejų pusių. Alyvuogių aliejumi pašlakstykite įkaitusią grilio keptuvę, sudėkite lašišos pjausnius, juos apšlakstykite puse terijakio padažo ir kepkite 4 minutes. Žuvį apverskite, užpilkite likusiu terijakio padažu, apibarstykite pipirais ir kepkite dar 3–4 minutes. Perkelkite žuvį į lėkštę, o į keptuvę sudėkite vyšninius pomidorus ir citrinų puseles. Kepkite juos 7–8 minutes, kol suminkštės, ir patiekite su lašiša.

Lašiša su soja ir imbieru

Kelių gabalėlių lašišos

3 šaukštų sojos padažo

1 šaukšto ryžių acto

2 skiltelių susmulkinto česnako

2 arbatinių šaukštelių tarkuoto imbiero

1 arbatinio šaukštelis medaus

1/2 arbatinio šaukštelio sriracha padažo

2 arbatinių šaukštelių aliejaus

Susmulkintų svogūnų laiškų

Skrudintų sezamo sėklų

Gaminame:

Nedideliame puode sumaišykite sojų padažą, ryžių actą, česnaką ir imbierą. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, tada nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite medaus bei sriracha padažo. Lašišą apšlakstykite aliejumi. Įkaitinkite keptuvę, dėkite lašišą ir įkaitintą keptuvę kiškite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Žuvį pakepkite apie 3 minutes. Tuomet ištraukite iš orkaitės, aptepkite gautu padažu ir kepkite apie 6 minutes. Išimkite iš orkaitės ir uždenkite folija. Leiskite pailsėti 4–5 minutes. Žuvį patiekite su likusiu padažu, ryžiais, smulkintais svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis.

Kitas įrašas

Karštis gali atnešti rimtų sveikatos sutrikimų: vaistininkė pataria, kaip tinkamai atsivėsinti

Panašūs straipsniai

Svėdasų krašto muziejaus nuotr.

Svėdasų krašto muziejus nedirbs

2025-07-11
0

Svėdasų krašto (Juozo Tumo-Vaižganto) muziejus liepos 14-31 dienomis neveiks, lankytojai nebus priimami.

Skelbiama, kad atsakingas už muziejų darbuotojas atostogaus. Svėdasų...

Anykščių biblioteka ieško direktorės pavaduotojo

2025-07-11
0

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka skelbia ieškanti direktorės pavaduotojo (-os).

Direktoriaus pavaduotojas (-a) užtikrintų kokybiškų, veiklos standartus atitinkančių bibliotekos...

Savaitgalio diskusija: Ar kenčiate nuo triukšmo?

2025-07-11
2

Policija skelbia, kad  šiais metais nuo  birželio 1 iki šios dienos policija yra gavusi 24 pranešimus dėl triukšmo ar panašaus...

Garbės piliečio vardą pasiūlyta suteikti dviem anykštėnams

2025-07-11
9

Liepos 11 dieną, penktadienį, posėdžiavusi Anykščių rajono savivaldybės garbės piliečio vardo suteikimo komisija nusprendė Anykščių rajono garbės piliečio vardą...

Anykšta TV:

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite:

Naujienos

Svėdasų krašto muziejus nedirbs
Anykščių biblioteka ieško direktorės pavaduotojo
Savaitgalio diskusija: Ar kenčiate nuo triukšmo?
Garbės piliečio vardą pasiūlyta suteikti dviem anykštėnams
Biblioteką pasiekė dar viena ukrainietiškų knygų siunta
Prie elektros balansavimo rinkos Lietuvoje prisijungė pirmasis saulės parkas, esantis Anykščių rajone

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Liepos 10 dienos apskrities įvykių apžvalga
Liepos 9 dienos apskrities įvykių apžvalga
Liepos 8 dienos apskrities įvykių apžvalga
Liepos 7 dienos apskrities įvykių apžvalga
Liepos 6 dienos apskrities įvykių apžvalga
Liepos 5 dienos apskrities įvykių apžvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

Baltijos šalyse pastarąją savaitę brango dyzelinas
Rusijos prekių eksportas sausį-gegužę menko 6,2 proc., importas augo 1,7 proc.
Ministerija siūlo švelninti reikalavimus kurorto statusui
Baigtas tyrimas dėl mirtino incidento Utenos ralyje
Daugėja griežtai neigiamai vertinančių Vyriausybę gyventojų skaičius
„Via Lietuva“: magistralės Vilnius–Utena rekonstravimas įsibėgėjo – atskirose atkarpose jau paklotas asfalto pagrindo sluoksnis

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

skelbimas žiūrėk

skelbimas žiūrėk

Apklausa

Ką pirmiausiai skaitėte naujame žurnalo „Aukštaitiškas formatas“ numeryje?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

PRENUMERATA

PRENUMERATA

Jaros prekyba

Jaros prekyba

Anyksciu baldai

Anyksciu baldai

PIANISTAI_800x800

PIANISTAI_800x800

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

anyksta 300×250

anyksta 300×250

Husquarna atsinaujinkite

Husquarna atsinaujinkite

800x800_AGROBITE_LT

800x800_AGROBITE_LT

AKC BANERIS

AKC BANERIS

AMC baneris

AMC baneris

Anyksciu vandenys_ logotipas

Anyksciu vandenys_ logotipas

baseino bangenis stovykla

baseino bangenis stovykla

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Projektą „Legenda: gyvieji Anykščiai – 2025“

10 000 Eur iš dalies finansuoja

Medijų rėmimo fondas.

anykta.lt logo
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
    • Lietuvos ir užsienio naujienos
  • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Premium Anykšta
  • Aukštaitiškas formatas
  • Gyvieji Anykščiai
  • Vox Populi
    • Laiškai
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Anykšta TV
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Konkursai
    • Veiklos Anykščiai
  • Skelbimai
  • Prenumerata
  • Renginiai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
    • Ženklai ir žmonės

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In