Žaliųjų citrinų ir kokoso keksiukai
Lengvi, purūs ir gaivūs keksiukai su žaliosiomis citrinomis ne tik pripildys visus namus citrusinių vaisų kvapo, bet bus ir labai puiki margučių ,,atmaina“ per Velykas vežant kažką skanaus giminaičiams. Siūlau pabandyti!
12-ikai keksiukų reiks:
200 g miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
200 g cukraus;
120 g aliejaus (rapsų arba saulėgrąžų);
3 šaukštai žaliųjų citrinų (laimo) sulčių;
vienos žaliosios citrinos žievelė, nutarkuota;
šaukštelis vanilinio cukraus;
2 vidutinio dydžio kiaušiniai;
120 ml pieno.
Papuošimui:
175 g kambario temperatūros saldžios grietinėlės sviesto (jei norite lengvesnio kremo, sviestą keiskite maskarpone);
200 g cukraus pudros (arba pagal skonį);
2 žaliųjų citrinų žievelės, smulkiai nutarkuotos;
sultys iš 1,5 žaliosios citrinos;
4-5 šaukštai kokoso drožlių.
Orkaitė – 180 laipsnių. Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su pienu, aliejumi, paprastu bei vaniliniu cukrumi. Galiausiai įmaišykite citrinos žieveles ir sultis. Tešlą padalinkite į kepimo formeles ir kepkite 20-25 minutes.
Kol keksiukai kepa o vėliau ir vėsta, paruoškite kremą. Sviestą (arba kreminį sūrį) mikseriu iki purios masės išplakite su cukraus pudra. Supilkite citrinos sultis, suberkite tarkuotas žieveles. Dar šiek tiek paplakite, kol gausite purų kremą. Juo puoškite jau atvėsusius keksiukus, vėliau juos apibarstykite kokoso drožlėmis.
Austėja, Anykščiai