• Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika
Ketvirtadienis, 30 birželio, 2022
No Result
View All Result
Anyksta.lt
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
  • Lietuvos ir užsienio naujienos
    • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Gyvieji Anykščiai
  • Aukštaitiškas formatas
  • Vox Populi
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Dienos anekdotas
    • Konkursai
  • Anykšta TV
  • Veiklos Anykščiai
  • Premium Anykšta
  • Prenumerata
  • Skelbimai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
  • Lietuvos ir užsienio naujienos
    • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Gyvieji Anykščiai
  • Aukštaitiškas formatas
  • Vox Populi
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Dienos anekdotas
    • Konkursai
  • Anykšta TV
  • Veiklos Anykščiai
  • Premium Anykšta
  • Prenumerata
  • Skelbimai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas
No Result
View All Result
Anyksta.lt
No Result
View All Result

Minint dieną be dietų: trys trintų sriubų receptai sotiems ir maistingiems pietums

Pranešimas spaudai
2022-05-07
Naujienos
1
Dalintis FacebookDalintis Twitter

Sveika ir subalansuota mityba – geros savijautas šaltinis, todėl net ir menkiausi mitybos pokyčiai mūsų organizmui sukelia šoką bei išmuša mus iš vėžių. Dėl šios priežasties dietos, kurias daugelis žmonių laiko tikru pagalbininku metant svorį, gali būti itin žalingos bei pavojingos. Prekybos tinklas „Lidl“, šiandien, minint Tarptautinę dieną be dietų, skatina pirkėjus pamiršti kūną alinančias dietas bei siūlo išbandyti net tris maistingų ir sveikų trintų daržovių sriubų receptus.

Norint pasiekti užsibrėžtų tikslų, tikrai nereikia badauti ar iki minimumo sumažinti suvartojamo maisto porcijas, pabrėžia „Lidl“. Svarbiausiu sveikos mitybos akcentu yra subalansuotas organizmo funkcionavimui reikiamų maistinių medžiagų suvartojimas, o dalį jų galima nesunkiai pasisavinti kasdien valgant daržoves. Pavyzdžiui, špinatai laikomi daugiausia naudingų medžiagų turinčiais žalumynais, o morkos vadinamos unikaliu vitaminų šaltiniu. Tiesa, kai kam suvalgyti bent penkias daržovių ir vaisių porcijas per dieną gali tapti iššūkiu.

Dėl to prekybos tinklas „Lidl“ ragina kiekvieną dieną mėgautis šviežiomis trintų daržovių sriubomis. Pasigaminti bet kurį iš trijų siūlomų sriubų receptų yra itin lengva, o malonus skonis bei tekstūra net ir pačius išrankiausius valgytojus privers susimąstyti, ar sriubos dubenėlyje tikrai yra daržovės. Visus ingredientus sriuboms galite rasti artimiausioje „Lidl“ parduotuvėje.

Trinta pomidorų sriuba (4 porcijos)

Jums reikės: 400 g arba 1 skardinės trintų konservuotų pomidorų padažo, 400 g arba 1 skardinės saulėje džiovintų pomidorų, 1 didelio baltojo svogūno, 250 ml pasirinkto sultinio (labiausiai tiks vištienos, bet tinka ir kiti mėgstami), 10 nedidelių morkų (angl. baby carrots) arba 5 vidutinio dydžio, 2 saliero stiebų, 2 skiltelių česnako, 120 g kreminio sūrio (galite naudoti ir pieną arba grietinėlę), 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 šaukštelio cukraus, 1 šaukšto džiovinto baziliko (galite naudoti ir šviežius baziliko lapelius), šiek tiek druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga: gilioje keptuvėje ar puode ant viryklės įkaitinkite alyvuogių aliejų, susmulkinkite ir suberkite svogūnus, salierą bei morkas. Kai kepami svogūnai įgaus permatomą spalvą, į keptuvę ar puodą suberkite smulkintą česnaką ir kepkite apie 1 minutę, pagardinkite druska ir pipirais.

Tuomet į indą kartu su daržovėmis supilkite trintų konservuotų pomidorų padažą ir saulėje džiovintus pomidorus, sudėkite kreminį sūrį ir sultinį – indą uždenkite ir leiskite virti apie 25 minutes. Atsargiai paragaukite, jeigu reikia, įdėkite cukraus, tada po truputį berkite džiovintus ar šviežius smulkintus bazilikus.

Naudodami virtuvinį trintuvą sutrinkite sriubą, kad neliktų daržovių gumulėlių. Jeigu sriuba šiek tiek atvėso, ją vėl pakaitinkite, patiekite dar karštą. Skanaus!

Kreminė pievagrybių sriuba (6 porcijos)

Jums reikės: 400 g mėgiamų pievagrybių, 1 vidutinio dydžio svogūno, 1 l vištienos sultinio, 250 ml vandens, 250 ml grietinės, 2 skiltelių česnako, gniužulėlio šviežio čiobrelio (suriškite čiobrelių šakeles į vieną ryšulėlį), 1 šaukšto miltų, 30 g sviesto, šiek tiek druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga: dideliame sriubos puode ant viryklės ištirpinkite sviestą, suberkite griežinėliais supjaustytus pievagrybius ir įberkite šiek tiek druskos, kepinkite grybus apie 5-10 min. Tuomet sumažinkite viryklės kaitrą iki vidutinės ir leiskite pievagrybiams karamelizuotis, tai turėtų užtrukti apie 15-25 min. Šiame sriubos gaminimo žingsnyje keletą pievagrybių gabalėlių atidėkite į šalį – juos galėsite panaudoti sriubai papuošti.

Į puodą suberkite smulkintus svogūnus, kepkite apie 5 minutes, tada įmaišykite miltus ir nuolat maišydami kepkite apie dar 2 minutes. Įdėkite čiobrelių ryšulėlį, suberkite smulkintą česnaką ir supilkite sultinį bei vandenį. Sumažinkite viryklės kaitrą ir leiskite sriubai virti apie 1 valandą, nustatytam laikui pasibaigus iš sriubos išimkite čiobrelių ryšulėlį ir išmeskite.

Naudodami virtuvinį trintuvą sutrinkite sriubą, kad neliktų jokių gumulėlių, tuomet atsargiai įmaišykite grietinę. Jeigu sriuba per tiršta ir norite mėgautis kiek skystesnės sriubos tekstūra, įpilkite šiek tiek vandens ar sultinio. Nepamirškite pagardinti sriubos prieskoniais ir supilstyti į serviravimui paruoštus dubenėlius, ant sriubos viršaus uždėkite anksčiau atidėtus pievagrybių gabalėlius. Skanaus!

Trinta morkų sriuba su migdolais (6 porcijos)

Jums reikės: 450 g morkų, 400 g arba 1 skardinės konservuotų avinžirnių, 125 ml natūralaus jogurto, 1 vidutinio dydžio svogūno, 50 g migdolų, 30 g sviesto, 1,5 l vandens, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 citrinos (bus naudojama tik žievelė), gniužulėlio šviežių kalendros lapelių, pusė šaukštelio trintų pankolių sėklų, 1 šaukštelio kmynų, šiek tiek imbiero, šviežiai maltų juodųjų pipirų ir žiupsnelio druskos.

Gaminimo eiga: didelėje keptuvėje ar puode ant viryklės ištirpinkite aliejų bei sviestą, sudėkite migdolus ir maišykite, kad tolygiai apskrustų – po 3 minučių migdolus išimkite iš indo ir atidėkite.

Į tą patį indą sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, smulkintą svogūną, sudėkite ir prieskonius – druską, kmynus, smulkintus kalendros lapelius, imbierą ir pipirus. Retkarčiais pamaišykite ir kepkite apie 10 minučių, tuomet padidinkite ugnį ir laukite, kol daržovės paruduos. Į tą patį puodą supilkite vandenį ir nusunktus konservuotus avinžirnius – virkite tol, kol pastarieji suminkštės.

Tuo tarpu nedideliame dubenyje sumaišykite natūralų jogurtą, citrinos žievelę ir dalį smulkintų kalendros lapelių – tai bus sriubos pagardas. Taip pat susmulkinkite atidėtus skrudintus migdolus, pusę migdolų suberkite į sriubos puodą, o pusę atidėkite sriubos serviravimui.

Naudodami virtuvinį trintuvą sutrinkite sriubą, kad neliktų jokių gumulėlių, tuomet sriubą vėl pašildykite ir į ją įmaišykite jogurto pagardą. Supilkite sriubą į serviravimui skirtus dubenėlius ir patiekite apibarstydami likusiais skrudintais ir smulkintais migdolais. Skanaus!

Komentarai 1

  1. Fortis Global Ventures says:
    2 mėn. ago

    Are you Looking for a lende r? Apply for a Personal or business L.O A N S !!!Visit us today for more information Email: fnncbuddha@ gmail.com

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Kitas įrašas

Lozungai nesprendžia problemų

Panašūs straipsniai

Kraštotyrininko kelias: trisdešimt metų Svėdasų istorijos knygos link…

2022-06-30
1

Šį sekmadienį, liepos 3 dieną, susitikimas su knygų autoriumi Raimondu Guobiu, Svėdasų...

Savivaldybė periima buvusios kontoros pastatą

2022-06-30
1

Šiandien, ketvirtadienį posėdžiavusi Anykščių rajono taryba 28 sprendimus priėmė per valandą. Diskusijos kilo tik dėl sprendimų korekcijų pateikimo terminų ir...

MINDAUGAS, VĖTA, gimimo data - 1943

Anykščių policija ir artimieji prašo visuomenės pagalbos ieškant dingusio vyro

2022-06-30
0

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Anykščių rajono policijos komisariato pareigūnai ieško dingusio be žinios Mindaugo Vėtos (g. 1943 m.), gyv....

Taip karšta, kad net muštis tingi

2022-06-30
0

Vakar Utenos apskrities vyriausiajam policijos komisariatui buvo išskirtinė diena - nei vienas iš šešių apskrities savivaldybių policijos komisariatų neužregistravo nei...

Video rekomendacijos:

Naujienos

Kraštotyrininko kelias: trisdešimt metų Svėdasų istorijos knygos link…
Savivaldybė periima buvusios kontoros pastatą
Anykščių policija ir artimieji prašo visuomenės pagalbos ieškant dingusio vyro
Taip karšta, kad net muštis tingi
Anykščiuose – 47 apgyvendinimo įstaigos
Išleistas naujas žurnalo „Aukštaitiškas formatas“ numeris

Apskrities nusikalstamų įvykių apžvalga

Birželio 28 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 27 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 26 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 25 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 24 dienos apskrities įvykių apžvalga
Birželio 23 dienos apskrities įvykių apžvalga

Lietuvos ir užsienio naujienos

Būti bedarbiu bus sunkiau
A. Anušauskas: siekiame, kad NATO brigada ateityje būtų dislokuota pilna apimtimi
NATO dėl Rusijos grėsmės pertvarko pajėgas rytiniame sparne
Ugniagesiai 13 kartų Lietuvoje vyko šalinti ant kelių ir automobilių užvirtusių medžių
Seimas pritarė: nuo kitų metų pradžios ilgėja vaiko priežiūros atostogų trukmė, įtraukiami tėčiai
Seimas ėmėsi siūlymo dekriminalizuoti nedidelį kiekį kanapių

Laikraštis

Svarsto, kaip padėkoti dėkotojams (Nr. 33, 2022-04-30)
Saulės jėgainių parką savivaldybė statys aerodromo teritorijoje (Nr.31, 2022-04-23)
Anykščių kultūra išpopuliarėjo Indonezijoje (Nr.30, 2022-04-16)
Kario paminklas Kurkliuose nudažytas Ukrainos vėliavos spalvomis (Nr.29, 2022-04-12)
Jei ne švietimas – Anykščių rajonas muštų indekso dugną (Nr.28, 2022-04-09)
Iš Tarybos darbotvarkės išbrauktas 21 klausimas (Nr.26, 2022-04-02)
Restoraną ant Šventosios kranto numatyta nuomoti už kuklią kainą (Nr.25. 2022-03-29)
Anykščiuose ukrainiečius šokiravo atlyginimo dydis (Nr. 24, 2022-03-26)

Vietovės ir žmonės

Mačionių kaimas patrauklus verslui ir poilsiui
Mikieriai ir nuostabusis Leika
Skiemonyse tuščių sodybų beveik nelikę
Nuo melioracijos išsigelbėjo pakišdamas revoliucionierių
„Nebėr Jurgiškio…“
Žiogų kaime Žiogai negyvena
Levaniškiuose užpuolė šunys
Vaikystės pievose prezidentas gano aubrakus

Apklausa

Ką pirmiausiai perskaitėte naujame žurnalo "Aukštaitiškas formatas" numeryje?

Rezultatai

  • Balsavimų archyvas

Anykštos PRENUMERATA video

Anykštos PRENUMERATA video

Jara birželis

Jara birželis

Labirintų parkas

Labirintų parkas

Algrida 300×250@2x

Algrida 300×250@2x

Anyksciu kulturos centras 300×250@2x

Anyksciu kulturos centras 300×250@2x

Chris Norman koncertas

Chris Norman koncertas

Bendraukime Facebook tinkle

baseino bangenis naujas sezonas

baseino bangenis naujas sezonas

Anyksciu siluma 300×250@2x

Anyksciu siluma 300×250@2x

ANŪKIS

ANŪKIS

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

Anyksciu kvarcas 300×250@2x

AMC baneris

AMC baneris

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu komunalinis ukis 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu kredito unija 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu ismanioji tv 300×250@2x

Anyksciu vandenys 300×250@2x

Anyksciu vandenys 300×250@2x

akksc.lt

akksc.lt

Duju balionai 300×250@2x

Duju balionai 300×250@2x

UAB „Anykštos redakcija“ leidžia laikraštį „Anykšta“, žurnalą „Aukštaitiškas formatas“ , internetinį naujienų portalą www.anyksta.lt.

Antradieniais ir šeštadieniais leidžiamas laikraštis „Anykšta“ – didžiausias Utenos apskrityje.

Laikraštis įkurtas 1948 m. Iki 1990–ųjų jo pavadinimas – „Kolektyvinis darbas“.

UAB „Anykštos redakcija“
Įm. kodas: 154129124
PVM kodas: LT54129219
Banko rekvizitai: Luminor Bank AS, Lietuvos skyrius
A/s: LT954010043100090251
Adresas: Vilniaus g. 29, LT-29145, Anykščiai

UAB „Anykštos redakcija“ direktorė, vyriausioji redaktorė – Gražina Šmigelskienė
Portalo Anyksta.lt redaktorius – Robertas Aleksiejūnas

Remia projektus:  „Ženklai ir žmonės“ (5 tūkst. Eur), „Legenda: Gyvieji Anykščiai – 2022“ (5 tūkst. Eur).

anykta.lt logo

UAB“Anykštos redakcija“ – Nacionalinės rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacijos narė.

  • Kontaktai
  • Reklama
  • Apie mus
  • Prisijungti
  • Prenumerata
  • Privatumo politika

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

No Result
View All Result
  • Naujienos Anykščiuose
    • Politika
    • Bendruomenės
    • Verslas
    • Sveikata
    • Kultūra
    • Švietimas
    • Teisėsauga
    • Sportas
    • Gamta
    • Žmonės
  • Lietuvos ir užsienio naujienos
    • Nusikalstamų įvykių apžvalga
  • Gyvieji Anykščiai
  • Aukštaitiškas formatas
  • Vox Populi
    • Dienos sentencija
    • Komentaras
    • Balsavimo rezultatų archyvas
  • Laisvalaikis
    • Gamtos knyga
    • Dienos anekdotas
    • Konkursai
  • Anykšta TV
  • Veiklos Anykščiai
  • Premium Anykšta
  • Prenumerata
  • Skelbimai
  • Archyvas
    • Naujienų archyvas
    • Laikraščio archyvas

© Anykšta, tel/faksas (8 381) 5 94 58, reklamos skyrius +370 686 33036, el. paštas anyksta@anyksta.lt
Portalas www.anyksta.lt talpinamas UAB „Interneto vizija“ serveryje

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In